Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

,,Guvernanță și Finanțare în Arii Naturale Protejate’’, eveniment găzduit de Primăria Rășinari în cadrul Platformei de învățare a Programului INTERREG EUROPE

,,Guvernanță și Finanțare în Arii Naturale Protejate’’, eveniment găzduit de Primăria Rășinari în cadrul Platformei de învățare a Programului INTERREG EUROPE

În perioada 11-12 mai 2022 Primăria comunei Rășinari a găzduit evenimentul ,,Guvernanță și Finanțare în Arii Naturale Protejate’’ (,,Governance and Finance in Protected Areas,,) organizat în cadrul Platformei de învățare a Programului INTERREG EUROPE.

Evenimentul a avut loc online și a reunit experți ai Platformei de Învățare Interreg Europe din aria tematică  Mediu și Eficiența Resurselor precum și experți din țări europene în domeniul mediului și ariilor naturale protejate, respectiv Malta, Cehia, Bulgaria, Olanda și România. Scopul întâlnirii a fost facilitarea schimbul de experiențe și bune practici de la partenerii europeni cu privire la guvernanță și instrumente financiare aplicabile zonelor cu arii naturale protejate din țările participante.

Tematica abordată a oferit participanților prilejul unui schimb de experiență interactiv cu privire la oportunitățile, provocările, politicile referitoare la zonele cu arii naturale protejate, în special zone Natura 2000.

Evenimentul este important în contextul în care mai mult de 55% din suprafața Mărginimii Sibiului este inclusă în rețeaua de arii protejate Natura 2000, iar Primaria Rășinari depune eforturi în conservarea capitalului natural al zonei.  De exemplu, a fost adoptat un regulament pentru reglementarea traseelor de enduro pe teritoriul comunei Rășinari. Traseele se găsesc pe siteul primariei www.primaria-rasinari.ro.

La eveniment au  participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Sibiu, reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu,  reprezentanți ai Universității Lucian Blaga Sibiu, Flora & Fauna International, Gal Mărginimea Sibiului, Asociația de Ecoturism din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus