Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Proiectele maratonului: Ateliere gratuite de chimie, robotică sau astronomie pentru copiii defavorizați

Proiectele maratonului: Ateliere gratuite de chimie, robotică sau astronomie pentru copiii defavorizați

Asociația Științescu Hub strânge bani anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a putea organiza mai multe ateliere gratuite de robotică și programare, chimie, astronomie, fizică și electronică, dedicate copiilor care provin din familii defavorizate.

10.000 de lei este suma pe care asociația speră să o strângă la evenimentul sportiv cu tradiție în județul nostru, bani datorită cărora 100 de copii cu vârsta între 6 și 12 ani vor avea ocazia să învețe lucruri la care altfel nu ar avea acces.

„Luna Științei își propune să ofere ateliere gratuite de robotică și programare, chimie, astronomie, fizică, electronică, copiilor din Sibiu care provin din medii defavorizate sau nu își permit astfel de cursuri. Zilnic între 9-13 propunem timp de o lună (iulie 2022) un program practic, axat pe experimente, pe învățarea prin colaborare, învățarea din propriile greșeli. Programul va cuprinde un număr de 100 de copii (în toate cele patru săptămâni)”, spun inițiatorii proiectului.

Luna Științei se adresează elevilor cu vârste între 6-12 ani care nu au avut parte de lecții de fizică, robotică, chimie, electronică, practice, desfășurate în laboratoare dotate de echipamente specifice sau care nu au posibilitatea înscrierii la astfel de cursuri desfășurate în mediul privat.

Copiii vor putea alege două module/săptămâni din cadrul proiectului. Beneficiarii provin din zone defavorizate precum Gușterița, înscrierea copiilor fiind facilitată prin colaborarea cu Asociația DiaLogos-Șura Culturală Gușterița, din centrele de plasament din Sibiu, din CSEI-uri (Centre Școlare de Educație Incluzive) sau familii care nu își permit astfel de cursuri, ori refugiați.

Desfășurarea proiectului:

5-10 iulie- săptămâna dedicate roboticii și programării

13-17 iulie- săptămâna dedicate experimentelor ( fizică, chimie)

20-24 iulie- săptămâna mecanismelor/ construcțiilor 3D ( electronică, proiectare)

27-31 iulie- săptămâna dedicate astronomiei/ roboticii

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Științescu Hub

Științescu Hub este un centru educațional finanțat prin Fondul Științescu Sibiu, ediția 2.0, care  și-a deschis porțile în iulie 2016. Noi punem la dispoziție un spațiu creativ de învățare, în suprafață totală de 90 mp, situat în centrul orașului Sibiu. Găzduim ateliere și cursuri din domeniul STEAM care abordează educația într-un mod nonformal.

În ultima perioadă am dezvoltat proiectul ”Știința la cutie” prin care intenționăm să furnizăm către copii/ școli experimente ușoare ce pot fi făcute de către copii. Kitul vine cu explicația științifică dar și cu posibilitățile de utilizare ale experimentului aplicat pe programa școlară. Doamna Științescu este un alt proiect demarat de asociație prin care am oferit ateliere de robotică clasei de elevi înscrisă în competiție. În 2021 am pilotat proiectul Ceainăria copiilor, ateliere de lectură activă, lectură însoțită de robotică, de construit și mânuit personaje, proiecții de diafilme, prezentându-le istoria și evoluția aparatelor de proiecție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus