Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Un mort şi patru răniţi grav după mai multe focuri de armă într-o biserică, în SUA

Un mort şi patru răniţi grav după mai multe focuri de armă într-o biserică, în SUA

O persoană a murit şi patru au fost rănite grav, duminică, după mai multe focuri de armă trase într-o biserică, conform anunţului făcut de poliţia din Districtul Orange al statului California, la o zi după atacul din statul New York, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Patru persoane sunt grav rănite", a scris poliţia pe contul de Twitter, adăugând că "o victimă a murit la locul incidentului".

Un apel de urgenţă a fost primit la ora 13:26 (20:26 GMT) de la o biserică presbiteriană duminică după-amiază, potrivit forţelor de ordine. Biserica este situată în oraşul Laguna Woods, la 112 km sud-vest de Los Angeles.

"Am arestat o persoană şi am recuperat o armă care ar putea fi implicată" în crimă, a indicat pe Twitter departamentul şerifului, fără a preciza în acest stadiu motivaţiile din spatele incidentului armat.

Pompierii şi paramedicii sunt "la faţa locului, tratând şi transportând mai mulţi pacienţi", a spus autoritatea locală de pompieri.

Biroul guvernatorului statului California, Gavin Newsom, a declarat că monitorizează situaţia şi colaborează cu oficialii locali."Nimeni nu trebuie să se teamă să meargă la lăcaşul său de cult. Gândurile noastre se îndreaptă către victime", a scris biroul guvernatorului pe Twitter.

"Este o veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după atacul armat în masă din Buffalo", a scris congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă Districtul Orange. "Aceasta nu ar trebui să fie noua noastră normalitate", a subliniat aleasa americană.

Un tânăr alb înarmat a deschis focul sâmbătă într-un supermarket din Buffalo, statul New York, şi a omorât cel puţin 10 persoane, majoritatea afro-americani, FBI-ul anunţând că investighează o crimă rasistă în acest caz.

Presupusul ucigaş a fost arestat imediat la faţa locului, iniţial urmărit penal pentru ''crimă cu premeditare'' şi închis. Este vorba despre un tânăr de 18 ani care avea o vestă antiglonţ, o cască şi o cameră pentru a-şi transmite crima în direct pe internet, au anunţat poliţia locală şi autorităţile judiciare.

Şeful poliţiei din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că ''zece persoane au fost ucise'' şi alte trei au fost rănite. Unsprezece erau de culoare şi doi erau albi, într-un cartier cu populaţie majoritar afro-americană din Buffalo.

Atacatorul a început să-şi transmită crima pe platforma Twitch, care s-a declarat ''devastată'' şi a promis ''toleranţă zero faţă de orice formă de violenţă''.

Reţeaua de socializare a dat asigurări într-un comunicat de presă că conţinutul a fost şters ''la două minute''  după începerea difuzării şi contul atacatorului a fost ''suspendat definitiv''.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 830

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus