Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Autorul atacului de la biserica din California, soldat cu un mort și cinci răniți, era supărat de tensiunile politice dintre China şi Taiwan

Autorul atacului de la biserica din California, soldat cu un mort și cinci răniți, era supărat de tensiunile politice dintre China şi Taiwan

Bărbatul care a deschis focul duminică într-o biserică din California frecventată de comunitatea taiwanezo-americană, făcând un mort şi cinci răniţi, era motivat de ura faţă de Taiwan şi locuitorii săi, a declarat luni poliţia din acest stat situat în sud-vestul SUA, scrie marţi France Presse, citată de Agerpres.

Trăgătorul prezumtiv, David Chou, în vârstă de 68 de ani, a deschis focul în biserica unde zeci de enoriaşi participau la un banchet după serviciul religios de dimineaţă, la Laguna Woods, lângă Los Angeles.

El ascunsese rucsacuri cu cocteiluri Molotov şi muniţie de rezervă în jurul clădirii înainte de a deschide focul cu două pistoale, în ceea ce anchetatorii cred că a fost o tentativă "metodică" de a comite un măcel.

"Ştim că a elaborat strategia pe care a vrut să o pună în practică", a declarat şeriful comitatului Orange, Don Barnes.

Chou, un agent de securitate în Las Vegas, a acţionat din motive "politice şi motivate de ură", fiind "supărat de tensiunile politice dintre China şi Taiwan".

"Din ceea ce am aflat, credem că el viza în mod special comunitatea taiwaneză şi această biserică presbiteriană taiwaneză este o reprezentare a acestei comunităţi", a explicat şeriful.

Potrivit şerifului, bărbatul este un cetăţean american care a imigrat din China.

La rândul său, un oficial al reprezentanţei comerciale a Taiwanului la Los Angeles a declarat pentru AFP că agresorul s-a născut pe această insulă în 1953.

Bărbatul ucis de suspect era un medic în vârstă de 52 de ani, John Cheng, care a murit încercând să-l dezarmeze pe atacator, dând timp celorlalţi enoriaşi să-l neutralizeze, legându-l apoi cu un prelungitor.

Şeriful Barnes l-a numit pe dr. Chen un "erou" fără de care "ar fi fost, fără îndoială, mai multe victime".

Alte cinci persoane rănite în acest atac au fost transportate la spital. Ele au între 66 şi 92 de ani.

Suspectul a fost plasat în detenţie, cu o cauţiune de un milion de dolari.

Tensiunile politice şi diplomatice sunt puternice între Beijing şi Taipei, regimul comunist considerând Insula Taiwan drept una dintre provinciile sale pe care o va recăpăta, chiar prin forţă dacă va fi necesar.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus