Marţi,
23.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Proiectele maratonului: Spațiu multifuncțional pentru elevi, în Colegiul Pedagogic

Proiectele maratonului: Spațiu multifuncțional pentru elevi, în Colegiul Pedagogic

Elevii Colegiului Pedagogic din Sibiu sunt în atenția Asociației Prietenii CNPAS, care strânge bani pentru a le amenaja micuților un spațiu multifuncțional în școală. Aici ar avea loc să citească împreună, să aprofundeze cunoștințele dobândite la ore și să organizeze fel și fel de activități.

Transformarea unei încăperi nevalorificate într-un spațiu multifunctional, atractiv, menit să găzduiască atât activități școlare, cât și extracurriculare, este proiectul pentru care asociația colegiului Pedagogic aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu.

„În momentul de față, colegiul funcționează în clădirea unei școli generale. Spațiul este insuficient pentru cele 37 clase și cei 980 elevi. Efectele secundare sunt nenumărate: elevii de gimnaziu vin la școală în schimbul al doilea, laboratoarele sunt desființate și transformate în săli de clasă, două clase pregătitoare își desfășoară activitatea în construcții modulare și lista ar putea continua. Proiectul de anul acesta nu poate să rezolve decât parțial această problemă, dar poate trage un semnal de alarmă: avem nevoie de spațiu suplimentar și de o infrastructură adecvată”, explică inițiatorii proiectului.

Grupul țintă este format din membrii cercului de lectură Peda citește, al căror număr fluctuează între 20 și 30 de elevi. Ei vor fi beneficiarii direcți ai proiectului. Tot beneficiari direcți vor fi și elevii din grupele de engleză, germană și franceză (limba a doua), grupe mai mici de elevi care au nevoie de un spațiu stabil pentru desfășurarea activităților (în jur de 230 de elevi).

Practic, spațiul odată amenajat va deservi unui număr de activități precum – orele de limbi străine care se desfășoară pe grupe de 15-20 de elevi, cercuri de lectură în limba română, engleză și germană; cerc de teatru, revista școlii etc.

Pentru acest proiect, asociația și-a propus să strângă 12.000 de lei.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Prietenii CNPAS

Asociația a fost constituită cu scopul de a sprijini procesul instructiv-educativ din cadrul Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" prin crearea unui parteneriat viabil între părinți, cadre didactice și elevi în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare între școală și comunitate.

Printre obiectivele asociației se numără: identificarea surselor de finanțare extrabugetară și implicarea directă în îmbunătățirea, modernizarea și întreținerea bazei materiale a școlii; sprijinirea parteneriatelor educaționale dintre unitățile de învățământ și instituțiile cu rol educativ pe plan intern și internațional; dezvoltarea relațiilor de colaborare cu alte organizații guvernamentale și nonguvernamentale, române și străine; menținerea legăturilor cu foștii elevi ai școlii și părinții acestora și implicarea lor în activitățile organizației; susținerea unității de învățământ în activitatea de consiliere și orientare socioprofesională, de integrare socială a elevilor; susținerea manifestărilor științifice, culturale, artistice și sportive; acordarea de burse școlare și premii anuale și de excelență elevilor cu rezultate bune la învățătură, organizarea unor expoziții, a bazarului de Crăciun etc. În ultimii ani, prin intermediul asociației au fost achiziționate videoproiectoare pentru toate sălile de clasă ale colegiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus