Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Se scumpesc biletele Ryanair. Compania a raportat pierderi nete de 96 milioane de euro în trimestrul patru din 2021

Se scumpesc biletele Ryanair. Compania a raportat pierderi nete de 96 milioane de euro în trimestrul patru din 2021

Operatorul aerian irlandez Ryanair a raportat pierderi nete de 96 milioane de euro în trimestrul patru din 2021, dar este încrezător că reducerea capacităților de către companiile rivale ar putea duce la majorarea prețurilor în sezonul de vară, informează Agerpres, care citează DPA și Reuters.

Pierderile sunt în linie cu estimările analiștilor, de 101 milioane de euro. În trimestrul patru din 2020, Ryanair a raportat pierderi de 306 milioane de euro, după ce în ultimele trei luni din 2019 a înregistrat un profit de 88 milioane de euro, scrie Agerpres.

Compania cu sediul la Dublin a reiterat că se așteaptă la pierderi cuprinse între 250 și 450 milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, un nivel mai redus față de pierderile de 815 milioane de euro în anul precedent. De asemenea, Ryanair se așteaptă să transporte aproape 100 milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022. Deși a existat "o redresare solidă" a rezervărilor în ultimele săptămâni, și temerile privind varianta Omicron au început să se atenueze, perspectivele rămân extrem de nesigure, a avertizat directorul general Michael O'Leary. Rivalele easyJet și Wizz se așteaptă la o cerere solidă în sezonul de vară, dar Wizz a avertizat că profitabilitatea ar putea fi afectată de capacitatea în exces, în următoarele luni.

Directorul financiar al Ryanair, Neil Sorahan, a explicat că reducerea capacităților de către companiile rivale, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, "va pune presiune pe creșterea prețurilor". El a adăugat că Ryanair nu are nevoie să reducă prețurile biletelor pentru a stimula cererea.

Veniturile Ryanair au urcat în trimestrul patru din 2021 cu 331%, la 1,47 miliarde de euro, față de 0,34 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Majorarea vine în urma redresării traficului, compania a transportat 31,1 milioane de pasageri, față de 8,1 milioane de pasageri anul precedent.

Compania aeriană Ryanair a anunțat în luna martie o nouă rută de la Aeroportul Internațional Sibiu spre Viena, Austria, ajungând în total la nouă destinații.

Această destinație se adaugă celor opt rute deja operate de către Ryanair, respectiv: Billund, Bologna, Bruxelles Charleroi, Corfu, Dublin, Liverpool, Milano Malpensa și Veneția Treviso.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 828

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

Sa stea calmi, ca dam navala vara asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus