Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Transgaz a obţinut în primul trimestru un profit de aproape 268 milioane lei

Transgaz a obţinut în primul trimestru un profit de aproape 268 milioane lei

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 267,918 milioane lei, în creştere cu 70% comparativ cu cel din perioada similară din 2021, conform rezultatelor financiare individuale transmise luni Bursei de Valori Bucureşti și citate de Agerpres.

Profitul brut, de 323,341 milioane lei, realizat la 31 martie 2022 este mai mare cu 64%, respectiv cu 126,539 milioane lei faţă de cel din primele trei luni ale anului trecut.

Veniturile din activitatea de transport intern au scăzut în perioada ianuarie-martie 2022 cu 2%, la 411,335, iar cele din transport internaţional şi asimilate s-au majorat cu 9%.

Cantitatea totală de gaze transportată a fost de 4,382 miliarde metri cubi (minus 379,6 milioane mc), din care 1,07 miliarde mc pentru consumatorii direcţi (minus 238,78 milioane mc) şi 3,311 pentru distribuţii (minus 140,8 milioane mc).

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport şi asigură implementarea, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate, a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional, dispecerizarea gazelor, cercetarea şi proiectarea în domeniul transportului gazelor naturale în conformitate cu prevederile legislaţiei şi reglementărilor europene şi naţionale, dar şi cu standardele de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare sustenabilă. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 580

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus