Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Nicu Ștefănuță despre Maia Sandu, după discursul de la Bruxelles: ne-a dat o lecție de umanitate. S-a născut azi un lider european

Nicu Ștefănuță despre Maia Sandu, după discursul de la Bruxelles: ne-a dat o lecție de umanitate. S-a născut azi un lider european

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță se declară impresionat de discursul și de prezența preşedintei Republicii Moldova care a susţinut o alocuțiune miercuri în faţa Parlamentului European, la Bruxelles.

"Maia Sandu, președinta Republicii Moldova a venit azi și ne-a dat o lecție de umanitate, dar și de cum arată un lider adevărat", a scris Ștefănuță pe pagina sa de facebook. "A intrat în sală sfioasă, dar elegantă și sigură de misiunea ei. A urcat la pupitru și a vorbit într-o engleză perfectă, caldă, empatică, vorbind nu despre ea, ci despre OAMENI.
Se simțea necazul, tristețea ei. Pentru că țara e în pericol, pentru că prețurile sunt mari pentru oameni.
A spus clar: avem nevoie să fiți cu noi. Avem nevoie să ne declarați stat candidat pentru Uniunea Europeană. (...)
Maia Sandu ne-a dat azi o lecție, nu doar românilor, dar și europenilor de oriunde. S-a născut azi un lider european", detaliază europarlamentarul.

În intervenţia sa în faţa eurodeputaţilor, Maia Sandu a evidenţiat modul în care invadarea Ucrainei de către ţara vecină Rusia a reamintit de trecutul îngrijorător al Europei, cu "acaparări de regiuni, cuceriri geopolitice şi sfere de influenţă".

Ea a ţinut să amintească modul în care Republica Moldova şi cetăţenii săi au reacţionat la şocul, agonia şi incertitudinea războiului cu amabilitate, generozitate şi compasiune, găzduind un număr mare de refugiaţi ucraineni şi oferind sprijin umanitar Ucrainei.

În contextul războiului, Republica Moldova a depus o cerere oficială de aderare la UE în luna martie a acestui an. În acest sens, preşedinta Maia Sandu şi-a exprimat convingerea fermă că ţara sa face parte din comunitatea europeană.

"Suntem conştienţi de faptul că trebuie luate decizii politice la nivelul UE. De asemenea, suntem conştienţi de faptul că aceste decizii nu sunt simple. Dar acordarea statutului de ţară candidată Republicii Moldova este decizia corectă. Locul nostru este în Uniunea Europeană", a declarat ea, potrivit Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 753

Comentarii

3 comentarii

Elzorab

Acum 1 lună

Va place individul? Am impresia ca nj trece ziua fara sa postati ce tampenii a mai facut acest tip. E doar un papagal.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

Din ciclul “ cum mai tropăim noi doi ! “ ( puricele și elefantul ) .
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Romanii au in sânge si constituție crima, hoția si corupția. Doar scaunul electric ii mai poate vindeca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus