Miercuri,
06.07.2022
Innorat
Acum
18°C

Inspector la Primăria Jina, descoperit în stare de incompatibilitate de ANI

Inspector la Primăria Jina, descoperit în stare de incompatibilitate de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a lui Dumitru Bârsan, inspector în cadrul Compartimentului de Contabilitate și Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Jina, anunță instituția într-un comunicat de presă transmis astăzi.

Funcționarul s-ar fi aflat în incompatibilitate de 12 ani, pentru că a ocupat atât funcția din cadrul primăriei, cât și cea de contabil în sectorul privat, în legătură cu cu funcția pe care o ocupa, susțin reprezentanții ANI.

”Începând cu data de 06 aprilie 2010, exercită simultan cu funcția publică de execuție de Inspector în cadrul Compartimentului de Contabilitate și Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Comunei Jina și funcția de contabil în sectorul privat, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003”, se arată în comunicat.

Dumitru Bârsan ocupă și acum funcția de inspector în cadrul primăriei, iar în ultimul an a primit pentru asta un salariu de 49.715 lei, ceea ce ar însemna în medie aproximativ 4.100 de lei.

Și soția lui, Maria Diana Bârsan lucrează tot la primăria Jina, având aceeași funcție de inspector, însă cu un salariu mai mic, de 40.474 lei / anual, conform declarației de avere.

De asemenea, Dumitru Bârsan este membru în consiliul de administrație al Asociației Composesoratul Jina, unde a primit o indemnizație anuală de 9.500 de lei, nedeclarând alte venituri.

Conform declarației de integritate depusă în 15 iunie 2022, Bârsan este membru în Asociația jinarilor de pretutindeni, unde este simplu membru.

Primarul comunei Jina, Vasile Beschiu, nu a răspuns apelurilor noastre, pentru a afla ce se va întâmpla mai departe cu funcționarul primăriei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus