Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Benedek cere modificarea Codului Rutier: Nu doar șoferii sunt vinovați de producerea accidentelor, ci și poliția și administratorii drumurilor

Benedek cere modificarea Codului Rutier: Nu doar șoferii sunt vinovați de producerea accidentelor, ci și poliția și administratorii drumurilor

Nu numai că șoferul ar trebui să fie tras la răspundere pentru accidentele rutiere, în unele cazuri, dar și polițiștii sau administratorii drumului ar trebui să fie trași la răspundere, susține deputatul UDMR de Covasna, Benedek Zacharie.

Deputatul sibian, membru al Comisiei pentru Infrastructură și Transport a Camerei, susține că în țară sunt prea multe accidente, deși guvernele care s-au succedat la putere s-au angajat să le reducă cu 50%, până la aproape de media UE.

Conform datelor din 2019, citate de Benedek, 8 persoane s-au înecat în râu pe Valea Oltului, deoarece parapetul de pe marginea drumului era incomplet. În acest caz, administratorul drumului ar trebui să fie tras la răspundere, susține deputatul.

„Pentru aceste cazuri și alte cazuri similare, administratorul drumului ar trebui să fie pedepsit. În ceea ce privește poliția, prezența sporită pe șosea ar trebui să-i determine pe șoferi să respecte regulile, pedeapsa nu ar trebui să fie un factor de descurajare”, a explicat politicianul, care a spus că polițiștii nu ar trebui să iasă din tufiș, ci să fie prezenți, cât se poate de vizibili pe drumurile publice.

Comisia de infrastructură și transport a Camerei Reprezentanților lucrează la modificarea Codului Rutier, iar printre modificările propuse este și includerea unui capitol separat despre prevenire, care stabilește responsabilitățile șoferului, dar și ale poliției și administratorilor drumurilor. Propunerea prevede, de asemenea, sancțiuni pentru nerespectarea acestora.

Benedek spune că va insista ca pedeapsa pentru „conducere agresivă” introdusă printr-un decret guvernamental de urgență în luna februarie să fie eliminată din lege.

El susține că legislativul nu a definit clar ce reprezintă conducerea agresivă, așa că acest lucru a fost lăsat la judecata subiectivă a polițistului.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 1 an

Cele mai periculoase zone sunt zonele unde sunt acele insule de reducere a vitezei,care sunt lipsite de marcaje si iluminat,si deseori am vazut soferi evitandu-le la limita,sa nu mai zic daca de pe contrasens vine vreun beduin cu lumini neconforme si te orbeste la propriu. Cea mai nenorocita astfel de insula este in Sercaia,unde daca te feresti de ea,dai intr-o groapa cam de 30 cm adancime.

Raspunde

Romi

Acum 1 an

Are perfectă dreptate. Sunt șoferii indisciplinați, este adevărat dar drumurile noastre sunt adevărate generatoare de accidente. Raul pornește de la modul greșit în care înțeleg guvernanții să reglementeze situația. Cheltuiesc sume imense că sa cumpere radare dar nu au bani să facă drumuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus