Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cum să conduceți o trotinetă electrică în siguranță

În general, este destul de ușor să conduceți o trotinetă electrică, fie că închirați una de la un furnizor de micromobilitate, fie că optați pentru cumpărarea unui model personal de trotinetă electrică Xiaomi.

Cei mai mulți dintre noi au mers pe o trotinetă cu picior în copilărie și, în general, conducerea unei trotinete electrice este destul de asemănătoare. Există doar câteva diferențe - cum ar fi utilizarea accelerației sau deblocarea trotinetelor închiriate prin intermediul unei aplicații.

Acest articol pentru începători acoperă modul în care să mergeți pentru prima dată pe o trotinetă electrică. Și dacă nu este chiar prima dată, sperăm că veți găsi totuși un sfat sau două sfaturi utile!

Înainte de a începe plimbarea

Pregătirea pentru plimbare este la fel de importantă ca și luarea tuturor măsurilor necesare pentru plimbarea în sine. Nu vă faceți griji; nu este nimic complicat! De fapt, este cam la fel ca și pregătirea pentru ciclism. Siguranța înainte de toate!

Mersul pe orice tip de dispozitiv de micromobilitate, de la bicicletă la skateboard-ul electric, implică întotdeauna un anumit risc de cădere. Propria dvs. bunăstare chiar nu este un pas peste care să săriți, așa că siguranța este întotdeauna pe primul loc. Și asta începe cu purtarea unei căști de protecție.

Pentru prima plimbare sau până când vă simțiți confortabil cu o trotinetă electrică, purtați haine care să vă acopere brațele și picioarele. De asemenea, puteți purta cotiere și genunchiere pentru o siguranță sporită.

Alegeți locul perfect

Pentru prima dvs. plimbare, alegeți o zonă sau un drum care este asfaltat și unde nu există obstacole. De asemenea, ați putea dori să căutați un loc sau o oră din zi în care sunt mai puțini alți bicicliști, pietoni etc. în jur. De asemenea, este o idee bună să evitați zonele cu trafic pentru prima dvs. plimbare.

Testați trotineta electrică

Faceți un test rapid de siguranță înainte de fiecare plimbare pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum trebuie.

Iată ce ar trebui să verificați:

- Anvelopele sunt în stare bună și au o presiune suficientă

- Accelerația și frânele funcționează corect

- Pornirea trotinetei nu produce niciun sunet ciudat

- Trotineta are o autonomie a bateriei suficientă pentru călătoria dumneavoastră

Mersul pe o trotinetă electrică: pas cu pas

În general, toate trotinetele electrice funcționează în același mod, ceea ce face ca trecerea de la un model la altul să fie ușoară. Pentru a porni trotineta, trebuie să o porniți de la un întrerupător sau de la aplicația însoțitoare.

Dacă folosiți o trotinetă partajată, trebuie mai întâi să descărcați aplicația pentru a debloca trotineta. Odată ce trotineta este deblocată și pornită, sunteți gata să începeți plimbarea!

1. Ridicați suportul pentru picior

Țineți-vă de ghidon în timp ce ridicați suportul pentru picior. Odată ce piciorul de picior nu mai susține trotineta, aceasta poate începe să se încline, așa că fiți pregătit să o susțineți.

2. Începeți plimbarea cu piciorul de la sol

Așezați piciorul slab pe trotinetă și dați cu piciorul de la sol folosind piciorul puternic. Trotineta va începe să se deplaseze cu o viteză mică.

3. Apăsați accelerația în mod constant

Apăsați încet pedala de accelerație pentru a accelera. Încercați să simțiți bine trotineta și creșteți presiunea în mod constant.

4. Rotiți ghidonul pentru a întoarce

Pentru a vira cu trotineta electrica, rotiți doar ghidonul în direcția în care doriți să mergeți. Din nou, toate mișcările de aici trebuie să fie netede. Veți dori în mod natural să vă aplecați, ceea ce este în regulă. Doar asigurați-vă că nu vă aplecați prea mult, altfel ați putea sfârși prin a face o căzătură.

5. Folosiți frânele

Frânați încet folosind frâna din spate și aplecați-vă puțin pe spate, îndoindu-vă ușor din genunchi - ca și cum ați fi pe cale să vă așezați pe un scaun.

Și asta este! Doar cinci pași simpli și ați terminat prima plimbare. Parcați trotineta într-o zonă desemnată sau în conformitate cu regulile locale după ce ați terminat plimbarea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus