Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
25°C

FOTO Liberalii sibieni și-au celebrat ziua partidului: ”Cine ne poate opri să facem bine?”

FOTO Liberalii sibieni și-au celebrat ziua partidului: ”Cine ne poate opri să facem bine?”

Câte un discurs al lui Adrian Bibu, al Danielei Cîmpean și Ralucăi Turcan, urmate de acordarea unor diplome de recunoaștere și arii de muzică de cameră au fost momentele care au alcătuit evenimentul de celebrare a Zilei PNL de către liberalii sibieni.

Câteva zeci de membri de partid, primari și aleși locali, funcționari publici, oameni de afaceri și reprezentanți ai FDGR au compus auditoriul evenimentului organizat la Sala Thalia de către organizația municipală a PNL Sibiu. Adrian Bibu, Ovidiu Spătari și Virgil Popa au fost principalii amfitrioni în fața Sălii Thalia, unde a fost organizat evenimentul, în timp ce doi agenți de pază asigurau discret perimetrul. 

”Ziua celor hotărâți să pună umărul” a fost motto-ul trecut pe invitația la eveniment.

”Suntem cu toții sibieni”

În sala Filarmonicii, în primul rând, Adrian Bibu este flancat de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și de către Astrid Fodor, primarul municipiului. Raluca Turcan și Nicolae Neagu sunt parlamentarii din primul rând, ale cărui scaune mai sunt ocupate și de viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, de Adrian David, primarul din Avrig, Ovidiu Spătari, vicepreședinte al PNL, Sorin Radu, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, și de către Marcel Luca, vicepreședinte al CJ Sibiu.

Ion Ariton, fostul lider al organizației județene a PDL, Martin Bottesch, fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Paul Porr, președintele FDGR la nivel național au completat invitații din alte zone politice. Din rândul oamenilor de afaceri care au participat au putut fi remarcați Mircea Bulboacă (Con-A), Augustin Rusu (Tondach), Ioan Ciolan (Ambient) și Nicolae Minea (Hilton Palace Dumbrava).

Președinte al organizației municipale a PNL Sibiu, Adrian Bibu, are cuvântul de deschidere. Vorbește despre reluarea tradiției de celebrare a zilei PNL, întreruptă de pandemie, de comemorarea unor nume de liberali, de la Brătianu la Vernescu, care ”au construit România”. ”Ziua unei organizații politice este motiv de sărbătoare doar dacă cetățenii simt că membrii acelui partid muncesc pentru binele comun și nu pentru cel propriu. Mai binele se face acum, aici, dacă îl facem noi. V-am invitat nu fiindcă suntem cu toți liberali, ci pentru că suntem cu toții sibieni și ținem la acest oraș și județ”.

Vorbește la modul general despre proiectele liberalilor în domeniul medical, școlar, urbanistic, sportiv. ”Am susținut multe alte zeci de proiecte ale partenerilor noștri, fiindcă am crezut în ele. Orice zi a PNL nu înseamnă nimic dacă nu este o sărbătoare a bunelor noastre decizii. Ne unește Sibiul. Să nu ne mai întrebăm «cine nu ne lasă să facem bine», ci «cine ne poate opri»?”, a mai rostit, în cadrul discursului său, Adrian Bibu, cel care ocupă funcția de administrator al județului și va reprezenta, cel mai probabil, candidatul PNL pentru Primăria Sibiu.

Societatea civilă

Tot de reluarea unei tradiții a vorbit Adrian Bibu și legat de decernarea unor diplome pentru societatea civilă, însoțite de un ajutor financiar în valoare de câte 5.000 de lei. Asociația Sus Inima, reprezentată de Carmen Chindriș, și Crucea Roșie Sibiu, reprezentată de Raluca Morar, au fost ONG-urile cărora liderii liberali le-au acordat diplomele lor de recunoștință pentru activitate. 

Pentru înmânarea acestor diplome, pe rând, pe scenă au fost invitate Daniela Cîmpean și, mai apoi, Raluca Turcan.

Și Daniela Cîmpean vorbește despre trecutul liberal care a dus la modernizarea României. ”Mă bucur că acest parcurs pe care l-a avut PNL curge în același mod, uneori cu hopuri, dar parcursul este în aceeași direcție. Îmi doresc azi ca acest spirit liberal să dăinuie și să facă bine comunităților pe care avem privilegiul să le conducem”, a vorbit Cîmpean, amintind mai apoi de implicarea pe care societatea civilă și oamenii de afaceri din Sibiu le-au dovedit la începutul pandemiei de Covid-19.

Diploma destinată Crucii Roșii este precedată de discursul Ralucăi Turcan, președinta organizației județene a PNL Sibiu. ”Dragoste față de comunitate, dorința de a lăsa ceva în urmă, casă care dăinuie, dezvoltare, copiii noștri” sunt formulări la care Turcan apelează înainte de a face referire la susținătorii partidului din a cărui conducere face parte. 

”Doamne, oare ce-i determină pe oamenii aceștia să vină alături de PNL? Trecutul istoric? Este marcant... Proiectele majore pentru România? Cu siguranță, le resimțim în fiecare zi... Cred că foarte mulți se uită la un partid și pentru oamenii pe care îi are. Dacă sunt de calitate, integri, care pun mai presus interesul public. Aceasta este provocarea pe care și eu și colegii mei o au. Nu putem să ne alegem timpurile în care trăim, dar putem să le schimbăm”, a mai spus Turcan.

Un recital al Ansamblului cameral al Filarmonicii de Stat din Sibiu a încheiat evenimentul liberalilor sibieni.

Fotografii de Silvana Armat

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Manca-v-ar pământul de hoți si criminali.

Raspunde

DB

Acum 1 lună

Adunarea asta ilustrează acea sintagmă care l-a făcut celebru pe secretarul de presă al Casei Albe, Anthony Scaramucci, acuzându-l pe Steve Bannon de extremă flexibilitate pentru a se pupa singur în.... Aşa şi ilustrele personalităţi se bat singure pe umăr şi între ele, dar în jur e prăpăd (pe plan local, naţional şi mai ales internaţional). Răspuns pt Bibu: ăsta e bine? dacă lumina voastră e întuneric cu cât mai mult va fi întunericul? (Mt 6 şi ceva)
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Impreuna cu aliatii vostrii de nadejde din PSD?
Raspunde

Hermannstadtian de dreapta

Acum 1 lună

Ca sibieni autentici, avem datoria sfanta de a vota ciuma galbena, care sa umple toate institutiile publice de sinecuri, amante, nepoti si fii ai liberalilor nostri dragi! Evident ca nu se face nimic, dar avem datoria morala sa spunem NU ciumei rosii! La nivel de municipiu, votam ciuma saxona, iar la nivel de judet, pe cea galbena! #rezist
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 lună

Frumos titlu ”Liberalii Sibieni”. In poze apare o doamna blonda. E tot din Sibiu? ( de loc)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus