Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

FOTO-Provocare: Cine strânge mai multe gunoaie de pe cel mai poluat curs de apă din Sibiu?

FOTO-Provocare: Cine strânge mai multe gunoaie de pe cel mai poluat curs de apă din Sibiu?

Angajații companiei germane Wenglor se implică în acest sfârșit de săptămână în ecologizarea pârâului Rossbach, care curge chiar prin vecinătatea sediului.

Deși are un potențial uriaș, pârâul Rossbach este unul dintre cele mai poluate cursuri de apă care traversează Sibiul. De cum te apropii de maluri se simte un miros înțepător, iar albia este pe alocuri colmatată cu mâl. Atât în cartierul Veteranilor cât și în zona de vărsare în râul Cibin, pârâul Rossbach este presărat cu PET-uri, deșeuri din gospodăriile localnicilor și chiar obiecte de mobilier.

Angajații companiei Wenglor, precum și sibieni dornici să dea o mână de ajutor, participă sâmbătă 28 mai, de la ora 10:00, la o acțiune de ecologizare a pârâului Rossbach. Evenimentul se va desfășura în vecinătatea podului de la ieșirea din Sibiu spre Mediaș.

”Am mai făcut astfel de acțiuni și în trecut și rezultatele s-au văzut. Ne dorim ca și de data aceasta să dăm o mână de ajutor la curățarea Rossbach-ului, până la urmă este orașul nostru, ne place să trăim în curățenie și respect reciproc. Vrem să putem merge cu copiii să ne bucurăm de natură și are curat, nu să ocolim gunoaiele”, spune Herbert Oprea, directorul general al Wenglor România.

La eveniment poate participa oricine este dispus să dea o mână de ajutor, organizatorii punând de dispoziție tuturor celor prezenți saci de gunoi și mănuși. De asemenea, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă îi așteaptă pe copii cu multe surprize și cadouri.

Evenimentul face parte din cea de-a treia ediție a proiectului ”Ne jucăm și curățăm”, acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus