Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Percheziţii la domiciliul lui Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova

Percheziţii la domiciliul lui Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova

Procurori anticorupţie, ofiţeri ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova au întreprins marţi dimineaţa percheziţii la domiciliul fostului preşedinte Igor Dodon, informează Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse ale Deschide.md, Igor Dodon, preşedinte de onoare al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi fost preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru 72 de ore. Totodată, potrivit surselor, a fost reţinut şi cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Informaţia privind reţinerea lui Dodon pentru 72 de ore a fost confirmată pentru Deschide.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Însă purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că nu confirmă deocamdată reţinerea lui Igor Dodon. "Este prematur să vorbim despre o reţinere a lui Igor Dodon atât timp cât acţiunile de urmărire penală sunt în curs de desfăşurare", a spus Mariana Cherpec pentru Radio Chişinău, adăugând că "au loc mai multe acţiuni, urmând să fie efectuate mai multe acţiuni pe parcursul zilei".

Mariana Cherpec a precizat pentru presă că este vorba despre un dosar penal deschis în baza mai multor articole din Codul Penal.

Igor Dodon este bănuit de mai multe infracţiuni, inclusiv corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus repornirea urmăririi penale în dosarul numit în spaţiul public din Republica Moldova "kuliok" ("punga"). Este vorba de imaginile video din 2019 în care Igor Dodon primeşte o pungă de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc în care se presupune că ar fi fost bani. Igor Dodon a negat însă că ar fi primit bani.

În 2020, procuratura a refuzat declanşarea dosarului penal pe motiv că nu se putea demonstra că în pungă ar fi fost bani.

foto Radio Chișinău

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 364

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus