Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Cei mai plăcuți fundraiseri de la Maratonul Internațional Sibiu: „am început cu un target de 500 de lei și am strâns 5.000”

Cei mai plăcuți fundraiseri de la Maratonul Internațional Sibiu: „am început cu un target de 500 de lei și am strâns 5.000”

„Eu nu sunt sportivă deloc” - Așa se prezintă Patricia Corcoveanu, una din sibiencele care au reușit să strângă cei mai mulți bani anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu. Alături de Mirela Bădescu și Carmen Chindriș, reprezintă modele de urmat în ceea ce privește fundraising-ul pentru eveniment, anul acesta, fiind pe primele trei locuri în topul celor mai buni alergători la capitolul fonduri strânse pentru cauzele alese.

Patricia Corcoveanu

Patricia a ales în fiecare an să fie fundraiser la tradiționalul eveniment și că spune că face asta la fiecare ediție pentru că simte că are darul de a strânge oamenii în jurul ei, atunci când crede puternic în ceva. Sibianca în vârstă de 41 de ani este director de sucursală la Allianz Tiriac Asigurări și aleargă la Maratonul Internațional Sibiu de opt ani.

„Particip la Maratonul International Sibiu din 2014 și în fiecare an am alergat la Crosul de 5 km. Nu sunt sportivă deloc, însă am ales sa fiu fundraiser în fiecare an pentru că am darul de a strânge oamenii în jurul meu atunci când cred în ceva foarte mult și eu cred în Campania Liviei Ognean – „Dăm startul în viață”, pentru că orice copil născut prematur are dreptul să aibă toată aparatura necesară pentru a fi salvat. Medici Neonatologi avem foarte buni, însă aparatura îmbătrânește și trebuie înlocuită cu ajutorul nostru, al oamenilor care se implică activ an de an”, povestește ea.

patricia corcoveanu incubator

A pornit cu un target de 500 de lei

În 2014 la prima alergare, și-a pus un target 500 lei și a strâns peste 5.000 lei. Văzând că oamenii cred în ea și în alegerile ei, Patricia a început să își crească în fiecare an obiectivul.

„În anii următori mi-am pus ținte tot mai mari pentru că mi-am dat seama că pot mai mult dacă îmi pun în cap și aloc timp pentru asta, astfel că în fiecare an am strâns între 10.000 lei - 20.000 lei. Secretul este să crezi cu adevărat în cauza pentru care alergi și să aloci timp să povestești oamenilor despre satisfacțiile aduse dacă donează. Principala satisfacție este aceea că atunci când viața unui prematur este salvată, știi că ai contribuit și tu puțin, și asta îți dă o stare de bine”, spune sibianca. Și nu este singura din familie care aleargă. Soțul și copiii Patriciei au început chiar înaintea ei să alerge.

„Al doilea lucru bun este că ne învățăm copiii să se implice în comunitate, să fie empatici și sa dăruiască din puținul pe care îl au. Copiii și soțul meu aleargă în fiecare an din 2013.”

În spatele banilor strânși stau sute de oameni cu sufletul mare pe care Patricia îi port pe tricou în timpul alergării. Aceștia sunt colegi de la locul de muncă, prieteni, vecini și chiar oameni necunoscuți. „Toți ne unim să ajutăm medicii din Secția de Neonatologie Sibiu să salveze cât mai mulți prematuri. Este ușor să arunci cu pietre și să arăți cu degetul la ce nu merge în societate, mai greu este să punem umărul și să ajutăm, însă bucuria adusă prin implicare este greu de descris”, concluzionează Patricia, care până la momentul redactării acestui articol a strâns 11.307 lei pentru cauza aleasă.

Mirela Bădescu

Dr. Mirela Bădescu lucrează pe SMURD, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Ea aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru proiectul „ASTRUP-aparat de gaze arteriale!”  - important pentru gestionarea cazurilor grave, în special a pacienților care prezintă stop cardio-respirator, insuficiență respiratorie, comă, șoc sau traumă severă (rolul determinării gazelor arteriale), dar și în cazul infarctului miocardic (în acest caz, determinarea troponinei ajută la un diagnostic precoce). Cu ajutorul lui, medicul poate realiza un diagnostic exact, precoce, alegând apoi terapia optimă.

Este pentru a doua oară când dr. Bădescu aleargă la acest eveniment și spune că oamenii au fost convinși pe de o parte de cauza pe care a ales-o, pentru că „sunt oameni deștepți care înțeleg ce înseamnă necesitatea unui astfel de aparat. Nu mai putem face medicină cu stetoscopul.” 

Ajutor pentru strângerea de fonduri a venit și din partea foștilor ei medici de familie - Mirela și Dan Armean - care au vorbit cu contactele lor din țară, arătându-le de ce este important să doneze, dar și din partea celor pe care dr. Bădescu îi ajută prin cea de-a doua ocupație a ei - face medicina muncii. Până la momentul redactării acestui articol, Mirela a strâns de asemenea 11.537 lei. 

Pe aceeași listă se mai află personalități cunoscute ale Sibiului, precum medicul pediatru Eduard Egri (8.939 lei), Carmen Chindriș - președinta asociației Sus Inima (8.854 lei), doctorul Paul Bogdan Csillag (5.638 de lei). Puteți urmări cei mai buni fundraiseri și banii strânși de fiecare dintre ei, accesând link-ul de AICI.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre Maratonul Internațional Sibiu 2022: înscrieri, cauze și trasee

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus