Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cel mai longeviv concurs IT din Sibiu și-a desemnat câștigătorii. Ciprian Cândea, CEO Ropardo: ”M-au impresionat ideile elevilor”

Cel mai longeviv concurs IT din Sibiu și-a desemnat câștigătorii. Ciprian Cândea, CEO Ropardo: ”M-au impresionat ideile elevilor”

”Infoliceanul”, care ajuns la cea de-a 29-a ediție, fiind astfel concursul de IT din Sibiu cu cea mai lungă istorie, și-a desemnat miercuri, 25 mai, câștigătorii, în cadrul evenimentului de premiere găzduit de Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu.

Sub motto-ul ”Creștem comunitatea IT”, concursul ”Infoliceanul” a atras în acest an peste 90 de elevi de la toate liceele din Sibiu. Dintre acestea, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” și Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”, prin cadrele didactice implicate în organizare și alături de compania sibiană Ropardo,  au găzduit probele și au coordonat elevii și activitățile. Astfel, liceenii și-au putut înscrie ideile și proiectele la cinci categorii: Programare, Robotică, Creativitate, Prezentări PowerPoint și AutoCAD.

După două luni de pregătire și alte două săptămâni dedicate desfășurării concursului, cele mai bune rezultate au fost premiate de către compania Ropardo, sponsorul unic al concursului și susținător de tradiție al proiectelor educaționale pentru comunitate.

”Continuăm să sprijinim acest proiect atât pentru că ne simțim bine și ne distrăm împreună, dar și pentru că eu, personal, am participat la acest concurs când eram de vârsta voastră”, le-a spus elevilor Gabriela Cândea, Manager de Resurse Umane al Ropardo, înainte de a împărți diplomele.

Gabriela Candea ropardo

Valoarea totală a premiilor se ridică la 10.000 de lei, ocupanții locurilor unu, doi și trei fiind recompensați cu gadget-uri utile, alese să răspundă intereselor lor și tendințelor tehnologice. Toți participanții, câștigători sau nu, au primit diplome recunoscute de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, diplome numai bune de adăugat în portofoliul personal.

gabriela candea infoliceanul

”Ideea care a pus bazele și care susține proiectul ”Infoliceanul” de 29 de ediții, pe lângă acest concurs în sine, este să ne cunoaștem mai bine între noi. Pentru mine, personal, a fost o surpriză plăcută să văd atâtea idei bune și foarte bine prezentate. M-au impresionat ideile prezentate la toate secțiunile la care am putut să particip și m-am bucurat să văd elevi de la atât de multe licee din oraș. Importante nu sunt premiile în sine, ci această energie care se creează în comunitate”, a declarat CEO-ul Ropardo, Ciprian Cândea.

elevi premiere

Pentru anul următor, organizatorii promit o ediție aniversară de neuitat. Cine este interesat poate afla mai multe detalii despre ediția cu numărul 30 a concursului ”Infoliceanul” urmărind pagina de Instagram a Ropardo și pe Infoliceanul.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

Felicitări!
Raspunde

Profa

Acum 1 an

Felicitări vouă, Gabi și Ciprian, că ați reușit să țineți în viața acest concurs inițiat de noi, și chiar să-l dezvoltați frumos. Acum concursul cred că a ajuns acolo unde am dorit și sperat cu toții. Mulțumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus