Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
19°C

CJ Sibiu: Activități de 1 iunie pentru copiii instituționalizați

CJ Sibiu: Activități de 1 iunie pentru copiii instituționalizați

De Ziua Copilului sunt organizate o serie de activități pentru copiii instituționalizați în centrele DGASPC Sibiu, astfel încât aceștia să se bucure de experiențe culturale și sportive de neuitat. Acestea vor avea loc în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Biblioteca Astra, la Sala Transilvania sau în Mărginimea Sibiului, pe traseul tematic ”Poteca Soarelui. Cultura Lemnului”. Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Sibiu, cu sprijinul instituțiilor pe care le finanțează.

De 1 iunie vor avea bucurii și copiii instituționalizați din subordinea Consiliului Județean. Aceștia vor avea parte de activități organizate în mai multe instituții din Sibiu.

„Fiecare copil merită să aibă o familie, iar atunci când din păcate soarta a decis altfel, avem obligația de a găsi și folosi toate mijloacele prin care să reușim măcar cât de puțin să le aducem bucurie acestor copii. Anul acesta colegii mei din subordonate au decis să-și deschidă porțile și să facă programe speciale pentru ei, astfel încât această zi să fie una specială, iar pentru acest efort țin să le mulțumesc. La mulți ani, dragi copii, vă doresc o viață fericită și lipsită de griji!”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Copii centre de plasament 1

Copiii din centrele de plasament de la Orlat, Turnu Roșu și Gulliver (Sibiu), precum și cei de la Complexul de Servicii ”Speranța” (Sibiu) vor participa la activități educaționale și recreative pregătite de:

  • Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu - ateliere de lectură, joc de rol, muzică și mișcare
  • Complexul Național Muzeal Astra - Târgul de jucării, la Etno Tehno Parc din Muzeul Astra
  • Filarmonica de Stat Sibiu – reprezentații ale spectacolului ”Copilăria lui Chopin”, din cadrul proiectului ”Clasic e fantastic”, susținute la Etno Tehno Parc din muzeul în aer liber, duminică, 29 mai, ora 14, și luni, 30 mai, ora 12
  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul-Junii” Sibiu: atelier de dans, organizat în muzeul în aer liber, susținut de dansatori profesioniști ai Ansamblului "Cindrelul-Junii Sibiului", în colaborare cu Muzeul Astra
  • Echipa care implementează Programul ”Anii Drumeției", inițiat și finanțat de CJ Sibiu: o drumeție în Poiana Soarelui, pe traseul tematic ”Poteca Soarelui. Cultura Lemnului”, avându-l ghid pe Florin Ionescu
  • Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu: copiii vor juca un meci de fotbal în sală și vor exersa aruncatul mingii la coșul de baschet

 Copii centre de plasament

 Copii centre de plasament

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus