Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Doi aleşi locali comunişti din Rusia cer oprirea ofensivei în Ucraina

Doi aleşi locali comunişti din Rusia cer oprirea ofensivei în Ucraina

Doi aleşi comunişti din regiunea Primorie din Extremul Orient rus au cerut vineri, în cadrul unei şedinţe a adunării locale, oprirea ofensivei din Ucraina, înainte de a fi privaţi de dreptul de vot, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Este pentru prima dată când o astfel de iniţiativă este lansată de aleşi ai Partidului Comunist, formaţiune ce susţine asaltul lansat la ordinul preşedintelui Vladimir Putin la 24 februarie.

În cadrul acestei reuniuni, deputatul Leonid Vasiukevici, aparţinând Partidului Comunist din Federaţia Rusă (KPRF), s-a ridicat şi a citit un mesaj adresat preşedintelui Vladimir Putin, în ciuda mai multor încercări ale altor aleşi şi guvernatorului regiunii, de asemenea prezent la şedinţă, de a-l face să tacă.

"În urmă cu câteva zile, la o reuniune a adunării legislative din Primorski Krai, au fost adoptate măsuri de sprijinire a familiilor soldaţilor care au murit în timpul operaţiunii militare", a declarat el, potrivit înregistrării video a şedinţei postate pe contul de YouTube al adunării.

"Înţelegem că, dacă ţara noastră nu opreşte operaţiunea de război, vor fi tot mai mulţi orfani. În timpul operaţiunii militare oamenii ajung invalizi. Este vorba de tineri care ar putea avea contribuţii majore în ţara noastră", a adăugat el.

"Cerem retragerea imediată a trupelor ruse", a încheiat el, adunând câteva aplauze.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kojemiako, a cerut apoi ca Vasiukevici şi un alt deputat comunist, Ghenadi Şulga, care l-a susţinut pe acesta după discursul său, să fie lipsiţi de cuvânt, acuzându-i că "discreditează armata rusă (...) care luptă împotriva nazismului', potrivit înregistrării de asemenea postate online de ziarul Kommersant.

Aceşti doi deputaţi au fost apoi lipsiţi de dreptul de vot de către adunare pentru întreaga zi, cu 27 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Şeful grupului comunist din această adunare, Anatoli Dolgaciov, şi-a denunţat apoi colegii şi a promis "măsurile cele mai ferme" împotriva lor.

Autorităţile ruse şi-au sporit puternic presiunea şi arsenalul juridic, ce permite acum pedepsirea cu amenzi mari sau cu închisoarea a oricărei persoane găsite vinovate că a "discreditat" armata sau a publicat "informaţii false" despre acest subiect, aminteşte AFP.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1618

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus