Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

FOTO Zi de poveste pentru 140 de copii de la școala din Porumbacu care au vizitat Sibiul. Cei mai mulți, pentru prima dată

FOTO Zi de poveste pentru 140 de copii de la școala din Porumbacu care au vizitat Sibiul. Cei mai mulți, pentru prima dată

Un proiect al Asociației Tinerilor Pedagogi (ATPS) a adus la Sibiu 140 de elevi din Școala Gimnazială Porumbacu și din cele patru structuri ale acesteia. Copiii au fost spectatorii unui concert susținut la Filarmonica de Stat Sibiu, apoi au mâncat cu entuziasm o pizza în Piața Huet și au vizitat Muzeul de Științe. Proiectul este cu atât mai special cu cât mulți dintre copii provin din familii vulnerabile și nu și-au permis niciodată un drum la Sibiu.

Citește și „Cum se luptă voluntarii pedagogi din Sibiu să țină copii săraci în școli: „Putem dărui cu milă. Și de fapt nu dăruim”

„Supereroi la școală”, așa se numește proiectul celor de la Asociația Tinerilor Pedagogi. Este un proiect prin care au reușit să aducă la Sibiu 140 de copiii din Școala Gimnazială Porumbacu de Jos și din structurile acesteia: Colum, Sărata, Scoreiu și Porumbacu de Sus. Au așteptat toți 140, cuminți și nerăbdători în curtea interioară a Filarmonicii de Stat Sibiu, pentru a intra la primul concert educativ din viața lor. Printre ei, voluntarele asociației se asigurau că fiecare copil primește în piept, inimioare sau norișori de culori diferite, în funcție de clasă, care să le poarte numele. Maria Popa, președinta ATPS se află și ea printre copii. „Sunt și copiii din proiect, dar și colegii lor, pentru că nu ne-am dorit ca ceilalți să rămână cu inima frântă în școală. Sunt din cinci școli de la clasa pregătitoare, până la clasa a IV-a”, spune Maria.

Copii scoala Porumbacu

Filarmonică, pizza și muzeu

Copiii sunt însoțiți de învățătoare și-l au alături și pe tânărul director al Școlii Gimnaziale din Porumbacu de Jos,  Răzvan Popa, care a fost foarte deschis la inițiativa celor de la ATP. Copiii au fost spectatorii unui concert educațional susținut la filarmonică, după care au ajuns în Piața Huet pentru a se bucura cu toții de o pizza. Activitățile educaționale s-au terminat cu o vizită la Muzeul de Științe.

Copii scoala Porumbacu

„Ne-am gândit să vadă și altceva. Mulți dintre ei au venit la Sibiu pentru prima dată. Prin acest eveniment ne-am gândit să sărbătorim și ziua ATPS. Împlinim anul acesta trei ani de la înființare. Este prima dată când ieșim cu copiii și sunt mulți voluntari care deși lucrează de mult timp cu ei ajutându-i on line să-ți facă temele,  astăzi s-au văzut pentru prima dată față în față. Este o bucurie imensă atât pentru copii cât și pentru voluntarii noștri”

Citește și: „Studenții care ajută elevii de la sat să aibă parte de școală: „Copiii sunt la fel. Ei merită șanse egale”

Ziua s-a terminat cu jocuri și multe alte activități relaxante și distractive. Toți cei implicați s-au asigurat că va fi o zi de neuitat pentru copii.

Copii scoala Porumbacu

„Ziua aceasta este foarte importantă pentru ei. Mulți nu au posibilitatea să iasă din sat și abia așteptăm să vadă și să învețe câte ceva nou. Noi am venit de la Școala Primară din Porumbacu. Suntem aici clasele I, II, III și IV”, spune învățătoarea Maria Solomon.

Asociația Tinerilor Pedagogi a fost înființată în anul 2019, iar reprezentanții ei s-au decis să accepte o realitate pe care mulți alții n-o văd. Sărăcia distruge destinele multor copiii aflați nu departe de noi, răpindu-le dreptul la educație. Atunci, 145 de studenți voluntari, plus mulți alți oameni din comunități s-au implicat în proiect pentru a-i susține pe acești copii. În acești trei ani s-au asigurat că acești copii au tot ce le trebuie pentru a merge la școală, iar zilnic, studenții voluntari au intrat cu ei on line pentru a-i ajuta la teme. Astăzi, aceeași asociație, i-a adus pe copiii din proiect și pe colegii lor într-o excursie de poveste la Sibiu.

https://www.turnulsfatului.ro/2022/05/27/foto-zi-de-poveste-pentru-140-de-copii-de-la-scoala-din-porumbacu-care-au-vizitat-sibiul-cei-mai-multi-pentru-prima-data-193265

Voluntarii ATPS

Copii scoala Porumbacu

Copii scoala Porumbacu

Copii scoala Porumbacu

Copii scoala Porumbacu

Maria Popa alături de două eleve din Porumbacu 

Copii scoala Porumbacu

Copii scoala Porumbacu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus