Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Hilton Sibiu, Anna Charisma și Karpaten Turism, singurii câștigători din Sibiu la cel mai important eveniment din industria turismului românesc. Toate premiile din acest an

Hilton Sibiu,  Anna Charisma și Karpaten Turism, singurii câștigători din Sibiu la cel mai important eveniment din industria turismului românesc. Toate premiile din acest an

Doar trei afaceri din Sibiu, din industria de turism, au primit premii la Gala TopHotel Awards, Premiile excelenței în industria hotelieră, a turismului și ospitalității din România.

Karpaten Turism a câștigat Premiul 1 la categoria Cea mai bună inițiativă pentru susținerea turismului la nivel global pentru Campania ,,Egipt – Destinația favorită a Românilor în 2021”, Hotel Hilton Sibiu a obținut locul 3 la categoria ” Hotel of the Year – International Chain Hotel, 5 stars”, iar Anna Charisma, the Carpathian Chalet a obținut premiul 1 pentru Boutique guest house of the year.

,,Suntem recunoscători pentru acest nou premiu din partea TopHotel Awards, mai ales că este dedicat activității noastre din pandemie. Ultimii doi ani au fost o provocare continuă pentru industria turismului, dar, chiar și ȋn condiții neprietenoase, am reușit ne păstrăm standardele de calitate și să le oferim turiștilor români călătorii sigure și accesibile. Experiența ȋn piață și efortul echipei și-au spus cuvântul și am demonstrat că merităm ȋncrederea clienților noștri”, spune Alexandru Mărginean, General Manager la Karpaten Turism.

Și ȋn 2021 agenția a obținut Premiul 1 la categoria Best Initiative for Supporting Global Tourism, pentru lansarea ȋn premieră a zborurilor charter către Maldive și alte destinații exotice.

TopHotel Awards este considerat cel mai important eveniment din industria turismului românesc. Ediția de anul acesta a fost organizată ȋn București, pe 25 mai, și a recunoscut eforturile hotelurilor și agențiilor de turism care au marcat evoluția industriei hoteliere, a turismului și ospitalității în 2021.

Nicușor Aron, general manager la Hilton Sibiu susține că premiul obținut este extrem de important pentru business. ”Suntem singurul hotel de cinci stele din localitate, trebuie să ne menținem tot timpul un standard ridicat, nu putem scădea niciodată nivelul calității. Am dovedit asta și în acest an, premiul oferit de TopHotel Awards ne demonstrează că suntem acolo, în vârf, un hotel din provincie care se luptă în aprecieri cu cele mai importante hoteluri din România. Venim după un an greu, după pandemie, însă asta ne demonstrează că putem ridica nivelul și mai mult. Cred că anul viitor vom urca în acest clasament”, spune Nicușor Aron.

Premiile din acest an

Hotel of the Year – International Chain Hotel, 5 stars

Aceasta categorie se adreseaza hotelurilor de 5 stele, afiliate unui lant international, care ofera oaspetilor servicii si facilitati la un nivel de calitate ridicat si au minim un an de activitate.

Locul 1: JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Locul 2: Athenee Palace Hilton

Locul 3: Hilton Sibiu

Hotel of the Year – Independent Hotel, 5 stars

Aceasta categorie se adreseaza hotelurilor de 5 stele, neafiliate unui lant international, care ofera oaspetilor servicii si facilitati la un nivel de calitate ridicat si au minim un an de activitate.

Locul 1: Pleiada Boutique Hotel, Iasi

Locul 2: Grand Hotel Continental

Locul 3: Sky Blue Hotel & Spa

Hotel of the Year – International Chain Hotel, 4 stars

Aceasta categorie se adreseaza hotelurilor de 4 stele, afiliate unui lant international, care ofera oaspetilor servicii si facilitati la un nivel de calitate ridicat si au minim un an de activitate.

Locul 1: Crowne Plaza Bucharest

Locul 2: Mercure Timisoara

Locul 2: Courtyard By Marriott Floreasca

Locul 3: Doubletree by Hilton Oradea

Hotel of the Year – Independent Hotel, 4 stars

Aceasta categorie se adreseaza hotelurilor de 4 stele, neafiliate unui lant international, care ofera oaspetilor servicii si facilitati la un nivel de calitate ridicat si au minim un an de activitate.

Locul 1: Mandachi Hotel & Spa

Locul 2: Kronwell Brasov Hotel

Locul 3: Hotel PRIVO

Boutique (Luxury) Hotel of the Year

Aceasta categorie este dedicata recunoasterii excelentei hotelurilor de tip boutique (luxury), care se diferentiaza prin design, autenticitatea conceptului, facilitati, locatie, servicii de calitate si experienta oaspetilor si au minim un an de activitate.

Locul 1: Epoque Hotel Relais & Chateaux

Locul 2: Suter Palace Heritage Boutique Hotel

Locul 3: Fabesca Boutique Hotel & Spa

Most Popular Hotel of the Year – 3 stars

Categoria se adreseaza hotelurilor de 3 stele care au atras atentia oaspetilor prin profesionalismul, calitatea serviciilor si facilitatile oferite si au minim un an de activitate.

Locul 1: Belfort Hotel din Brasov

Locul 2: Moxy Bucharest Old Town

Locul 2: Wolkendorf Bio Hotel & Spa

Locul 3: Hampton by Hilton Cluj-Napoca

Best Green & Eco-friendly Location

Aceasta categorie se adreseaza acelor locatiilor care pun accent pe protejarea mediului, oferind totodata o experienta de neuitat oaspetilor. Locatiile din aceasta categorie se remarca prin activitatile prietenoase cu natura: au implementat intern programe green sau eco-friendly, constructia proprietatii este certificata eco, folosesc surse de energie solara, au produse si alimente provenite din ferme si gradini proprii, etc. Acestea trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Green Village Resort

Locul 2: Potcoava Mountain Hideaway

Locul 3: Crowne Plaza Bucharest

LEISURE

4-star Leisure Hotel of the Year

Aceasta categorie se adreseaza hotelurilor de 4 stele din categoria turismului de agrement, care se remarca prin servicii exceptionale si care pun accent pe experientele recreative, oferind o gama larga de activitati pentru relaxare si recreere. Aceste hoteluri trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Teleferic Grand Hotel

Locul 2: Novum By The Sea

Locul 2: Balvanyos Resort

Locul 3: Bacolux Afrodita Resort & Spa

Hotel of the Year for Balneary Tourism

Categorie deschisa hotelurilor din domeniul turismului balnear. Vor fi premiate hotelurile care ofera servicii de calitate si detin centre de tratament noi sau modernizate, zone SPA & wellness bine dotate si personal medical calificat. Aceste hoteluri trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Lotus Therm Spa&Luxury Resort Baile Felix

Locul 2: Ana Hotels Europa

Locul 3: Bacolux Diana Resort

Locul 3: Ensana Hotels - Danubius Health Spa Resort, Sovata

Best Resort

Acest premiu va fi oferit unitatilor de cazare tip complex turistic (vile sau casute), care ofera experiente sau conditii de cazare desebite, au minim un an de activitate si sunt recunoscute pentru serviciile si facilitatile diverse si de inalta calitate.

Locul 1: Singureni Manor, Equestrian Retreat

Locul 2: Green Village Resort

Locul 2: Lebada Luxury Resort & SPA

Locul 3: Zaga Zaga Sat

Most Beautiful Mansion

Categorie deschisa conacelor care se remarca prin arhitectura, design si concept si care ofera o experienta de poveste oaspetilor prin autenticitatea lor si au minim un an de activitate.

Locul 1: Conacul lui Maldar

Locul 2: Conac Polizu

Locul 3: Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel

Traditional Guest House of the Year

Categorie deschisa pensiunilor care au minim un an de activitate si care pun accent pe stilul traditional si il promoveaza zi de zi prin turism. Nominalizatii in aceasta categorie ofera oaspetilor o experienta de neuitat, scot in evidenta traditiile si le fac cunoscute prin design, obiceiuri sau gastronomie.

Locul 1: Valea Verde Retreat Transilvania

Locul 2: Count Kálnoky's Guesthouses in Transylvania

Locul 3: Casa Filip din Sarichioi

Boutique guest house of the year

Aceasta categorie se adreseaza acelor pensiuni care au minim un an de activitate si care se remarca prin design, concept si arhitectura moderna, dar si servicii de inalta calitate.

Locul 1: Anna Charisma, the Carpathian Chalet

Locul 2: Atra Doftana Boutique Hotel

Locul 3: Casa Muntelui Fundata

Best Hotel SPA

Categorie deschisa SPA-urilor hoteliere care se remarca prin design si concept, dar si prin varietatea si calitatea serviciilor oferite - tratamente si masaje. Acestea trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Herculum Spa, Bacolux Afrodita Resort & Spa

Locul 2: Ana Aslan Health Spa, Ana Hotels Europa

Locul 3: Grand Santerra Spa, Balvanyos Resort

Best Winery Accommodation

Categorie deschisa acelor crame care organizeaza tururi si care ofera si cazare pe domeniile viticole, avand in portofoliul de servicii si degustari de vinuri si experiente culinare deosebite. Acestea trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Casa Timis

Locul 2: Vinalia, Conacul din Ceptura

Locul 3: Castelul Bethlen-Haller

Best Culinary Experience in a Hotel or Guest House Restaurant

Aceasta categorie premiaza acele restaurante ale hotelurilor si pensiunilor care pun accent pe experientele culinare ale oaspetilor si care ofera meniuri variante. Acestea trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: GastroLab Restaurant & Terrace, Bavanyos Resort

Locul 2: Veranda dintre Vii, Casa Timis

Locul 3: Restaurant PRIVO

HOTEL INVESTMENT

Hotel Opening of the Year

Categoria se adreseaza hotelurilor noi, inaugurate in perioada mai 2021 – aprilie 2022, si care au avut un impact deosebit in piata serviciilor turistice.

Locul 1: The Marmorosch, Autograph Collection

Locul 2: Alma Health & Spa Retreat, Lacu Sarat, Braila

Locul 3: Ibis Bucharest Politehnica

Best Upgrade for a Hotel

Categorie deschisa hotelurilor deja existente pe piata inainte de 2022 si care in ultimul an au facut investitii majore in renovare si amenajare.

Locul 1: Athenee Palace Hilton

Locul 2: Radisson Blu Hotel, Bucuresti

Locul 3: Hotel Sinaia

Best Investment in Innovation and Technology

La aceasta categorie sunt premiate hotelurile care au reusit in ultimul an sa se adapteze in timp real la mediul online si sa se foloseasca de toate instrumentele digitale pentru a oferi cele mai bune conditii clientiilor lor.

Locul 1: Athenee Palace Hilton

Best Hotel Design

Categoria vizeaza sa premieze cel mai inovator concept de design (interior si exterior) al unui hotel dintre cele inaugurate sau renovate in perioada mai 2021 – aprilie 2022.

Locul 1: Qosmo Brasov Hotel

TOURISM

Best Initiative for Supporting Local Tourism

Categoria isi propune sa scoata in evidenta si sa premieze intiativele sau programele care au sustinut relansarea turismul intern (atat in orase cat si pe litoral sau in turismul montan) in ultimele 12 luni (mai 2021-aprilie 2022).

Locul 1: Publicarea cartii 52 de weekenduri de vis in Romania, Romanian Romance

Best Initiative for Supporting Global Tourism

Aceasta categorie isi propune sa scoata in evidenta si sa premieze intiativele sau programele locale care au contribuit la relansarea si promovarea turismului in afara granitelor Romaniei.

Locul 1: Egipt – Destinatia favorita a romanilor in 2021!, campania Karpaten Turism

Best Digital Initiative for Inspiring Romanian Tourism

In cadrul acestei categorii vor fi premiate acele initiative din domeniul digital, platforme sau site-uri care au incurajat turistii sa incerce experiente unice in Romania.

Locul 1: Travelminit - digitalizarea hotelurilor si a pensiunilor din Romania

Locul 2: Lansarea Accent DMC

Locul 3: Lansarea Platformei Hotel 2 Business

BUSINESS AND PROFESSIONAL EXCELLENCE

General Manager of the Year

Categoria ofera recunoastere muncii si eforturilor depuse de cei mai buni General Manageri de hotel care in ultimele luni au reusit sa asigure continuitatea sau dezvoltarea afacerii. Acestia trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Laura Ursu, Ana Hotels Poiana Brasov

Best Employee of the Year in a Hotel

In cadrul acestei categorii sunt premiati acei angajati care in ultimul an s-au remarcat prin initiativa si profesionalism in hotelul unde lucreaza. Acestia trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Raluca Constantinescu, Rooms Division Manager, Epoque Hotel Relais & Chateaux

Locul 2: Adrian Chirica, Assistant Food & Beverage Director, JW Marriott Bucharest

Locul 3: Ionela Alexii, Director Vanzari Ana Hotels Poiana Brasov

Hotel Team of the Year

Aceasta categorie ofera recunoastere echipelor care s-au mobilizat si au oferit sprijin hotelului din care fac parte, dar si care s-au evidentiat prin profesionalism si calitatea deosebita a serviciilor si grija fata de oaspeti. Acestia trebuie sa aiba minim un an de activitate.

Locul 1: Teleferic Grand Hotel

Chef of the Year for the Hotel Industry

Categoria ofera recunoastere bucatarilor sefi care s-au adaptat noilor cerinte ale clientilor, demonstrand flexibilitate si inovatie.

Locul 1: Nico Lontras, Veranda dintre Vii, Casa Timis

Excellence Award for Outstanding Contribution

Locul 1: Daniela Esanu, Hotel Alpin

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Andreia

Acum 1 an

La categoria Boutique hotel locul 1 a fost luat de Anna Charisma chalet de pe Valea Avrigului, deci avem 3 câștigători la Sibiu.
Raspunde

Mda

Acum 1 an

Karpaten Turism e din Sibiu cam cum sunteti voi jurnalisti. -)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus