Joi,
19.09.2024
Ceata
Acum
13°C

La Mimi – magazinul din Piața Cibin de unde sibienii pleacă cu desaga plină de produse locale

La Mimi – magazinul din Piața Cibin de unde sibienii pleacă cu desaga plină de produse locale

Maria Ivan, o tânără de nici 30 de ani, se ocupă de un magazin pe care l-a deschis cu forțe proprii, în Piața Cibin, în urmă cu mai bine de cinci ani. Pe atunci era studentă și reușea să combine cursurile cu munca intensă de la magazinul în care vinde produse locale, aduse din tot județul. Maria se mândrește cu calitatea superioară a produselor din vitrinele și rafturile frumos aranjate. Are de toate – de la brânzeturi și carne, până la tăiței, siropuri naturale, cozonaci și covrigi.

Oamenii intră constant în magazinul La Mimi din Piața Cibin, iar Maria Ivan nu prea are timp de pauze. Unul, două minute, poate, povestim, însă rapid suntem întrerupte de un alt client sau chiar de 3-4 deodată care intră în magazinul micuț sau stau la ușă și așteaptă să intre.

Născută și crescută la Sadu, încă de mică Maria a înțeles cât de greu este ca producător să își vinzi produsele și în același timp să vezi de familie. În onoarea mamei ei, pe care o admiră enorm pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut ca să poată aduce bani în casă vânzând la piață produsele, tânăra a ales să deschidă acest magazin în care întocmai asta face – le dă timp producătorilor și produse de calitate sibienilor.

„Eu am deschis magazinul acesta cu gândul la părinții mei care, atunci când eram mică, aveau poate momente în care nu aveau unde să dea brânza și mama trebuia să stea mai mereu în piață. Așa că am crescut relativ singură, cu tata și frații mei, pentru că mama era tot timpul la vândut. Și acum sunt foarte mulți producători, la fel ca mama, care nu au unde să-și dea produsele spre vânzare și cu acest gând am pornit afacerea – ca să susțin producătorii”, spune ea.

brânză jumări

Tuturor clienților care îi trec pragul și caută brânză, le dă să guste câte puțin, să fie siguri că au ales ce trebuie. Spune că pandemia a fost o perioadă complicată pentru afacerea ei, încercând chiar să meargă pe un serviciu de livrare. Însă niciodată nu e la fel ca atunci când clientul vine la magazin și își alege exact ceea ce i se potrivește.

„Am încercat și cu serviciul de livrare la domiciliu, dar nu e la fel ca atunci când vii și alegi tu brânza spre exemplu. Telemeaua e de mai multe feluri, poate fi mai scursă, mai moale, de o zi sau de două zile, poate fi mai sărată sau mai dulce, de-asta tot timpul le dau clienților să guste, sunt printre ei care nu știu ce vor sau cum să identifice brânza perfectă pentru ei”, povestește tânăra.

În pandemie a crezut că magazinul nu va rezista „pentru că, știi și tu, oamenii mai în vârstă sunt cei care vin de obicei la piață – ei mănâncă, de regulă, mult mai sănătos și caută produsele acestea naturale”. Însă nu mică i-a fost surpriza să descopere că și în acele condiții speciale oamenii tot au găsit modalitatea prin care să vină la magazinul lor preferat.

„În lockdown ei aveau orar special, aveau orele acelea între care puteau să vină, și atunci se crea un adevărat haos aici, veneau cu toții și umpleau piața.”

maria ivan

Investiție de câteva mii de euro

Să ajungă aici nu a fost deloc ușor. A avut nevoie de bani, desigur, dar și de multă susținere. Din fericire, familia i-a fost alături. Mama ei vinde încă, deja de mai bine de 20 de ani, brânză în hala aflată tot în Piața Cibin, așa că a fost mereu aproape să o îndrume.

„Mama este încă aici, vinde brânză de 20 de ani în Piața Cibin. Așa că veneam mereu la piață și știam despre ce este vorba. Ba mai mult, vindeam și eu brânză în hala aceea micuță unde aveam o boxă lângă multe altele. Stăteai cu cuțitul peste vitrină efectiv, așteptând clientul, pentru că trebuia să fii pe fază. Dacă nu te ridicai la timp de pe scaun, îți lua altcineva fața. Când venea un client trebuia să strigi mai tare decât vecina, pentru că altfel îți lua clientul. Cred că asta m-a și convins să deschid ceva ce nu este în hală”, spune Maria.

La Mimi se află în Piața Cibin, în apropierea halei cu brânzeturi și carne. Găsiți ușor magazinul – doar ghidați-vă după coada de clienți și zâmbetul larg și fermecător al Mariei.

covrigei cornulețe caserolecașcaval brânzătelemeacașcaval

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Client

Acum 2 ani

Cand esti convins ca ai ales cei mai buni producatori locali si ai cele mai bune produse, nu ai cum sa nu zambesti clientilor care trec pragul magazinului La MiMi! Tip: telemeaua veche, jumari si smantana (cu paine prajita) .
Raspunde

Ill

Acum 2 ani

Bravo Mimi! Cinste tie!
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Felicitări, Mimi! Singura sursă de brânzeturi – și nu numai – de mult timp. Și pentru noi, și pentru niște gurmanzi din Franța.
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

O fotografie face cat 1000 de cuvinte...Sunt convins fără a mai asculta prezentarea. Multa vânzare, sănătate si fericire ii dorim doamnei Mimi!
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 2 ani

Produse bune si proaspete ! ! ! Bravo MIMI
Raspunde

Vasile

Acum 2 ani

Felicitări Mimi, produse de calitate pe care poți să le guști înainte de a le cumpăra. Foarte frumos magazinul, recomand cu încredere, brânzeturi de foarte bună calitate.
Raspunde

Ramona

Acum 2 ani

Excelente produsele iar Maria este omul potrivit la locul potrivit! Mult succes Maria in tot ceea ce faci!
Raspunde

Dana

Acum 2 ani

Felicitări pentru produsele de foarte bună calitate, pentru prezentare, profesionalism și amabilitate! Noi suntem clienți fideli acestui magazin minunat! Să continuați tot așa! Multumim!
Raspunde

Muresan

Acum 2 ani

Rafturi pline de saratele, taitei si cozonac! Nitica branza si jumari! Ce mai afacere!
Raspunde

???

Acum 2 ani

Cornuletele, cozonacii, saratelele sunt produse locale? Bio? Eco?
Raspunde

Zzz

Acum 2 ani

nu, sunt importate din Taiwan...
Raspunde

Teofan

Acum 2 ani

Saraca fata, FALIMENT scrie pe caoul ei. Numai salariu si curentul costa pe zi cca 400 lei. Cand castigi 3 lei pe produs socoteste cate produse trebuie sa vinzi pe zi ca sa supravietuiesti?
Raspunde

Udo

Acum 1 săptămână

Trăiesc în Germania, și am fost la vacanță in Sibiu. In Internet am găsit La Mimi, pe cînd am căutat Dulceti ca amintire. Prăvălia micuță da prietenia de cel mai mare. Productele foarte bune. Slănina de porc mangalița este extraordinar. În orice caz, cine merge la Sibiu, trebuie să vizite La Mimi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus