Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
23°C

Atacuri la persoană ale polițiștilor împotriva primarului Sibiului. ”Mi se sterpezesc dinții”

Atacuri la persoană ale polițiștilor împotriva primarului Sibiului. ”Mi se sterpezesc dinții”

Reprezentanții SNPR Decus, unul din sindicatele polițiștilor din România, au reacționat la afirmațiile primarului Astrid Fodor, care s-a arătat nemulțumită de activitatea reprezentanților Internelor. ”Mi se sterpezesc dinții” ori ”primărățoaica” sunt printre formulările prin care reprezentanții sindicatului dau replica primarului Astrid Fodor care a apreciat că pe străzile orașului doar polițiștii locali își fac simțită prezența.

Reacția SNPR Decus vine după ce în ședința Consiliului local de joi, Astrid Fodor a apreciat că Poliția locală din subordinea sa este eficientă, dar problemele din oraș ar avea drept cauză și lipsa implicării celorlalți polițiști.

Turnul Sfatului a solicitat o reacție conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, fără răspuns până la această oră. O reacție au dat publicității, însă, reprezentanții Sindicatului național al polițiștilor din România Decus, sindicat condus de Gabriel Nicolae Ivanov, agent de poliție în cadrul IPJ Sibiu.

”Interpelată fiind despre oarece deficiențe din activitatea Poliției Locale din Sibiu, Astrid Fodor (mi se strepezesc dinții când îi pronunț prenumele, ca după o felie de lămâie înfulecată drept pedeapsă... Astrid...), primărățoaica «de la Sibiu» alege un răspuns prin care să își verse frustrările și asupra unei alte instituții, Poliția Română. Da, sigur, în Sibiu sunt anumite probleme din competența administrației publice locale, ce țin de infrastructură, de lipsa locurilor de parcare, de cuadratura Venus-Neptun, de fermentația butirică sau de dentiția cleștelui papagal. Toate motivele sunt obiective, firește, o ocazie bună însă de a arunca cu niscaiva noroi în cei pe care «îi iubește»”, este începutul reacției dată publicității pe pagina de Facebook a sindicatului și semnată ”SNPR DECUS - Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie”. (Notă: forma corectă a verbului folosit de polițiști este ”strepezesc” și nu ”sterpezesc”, iar formularea ”primărățoaica” nu există în Dicționarul explicativ al limbii române).

”Venin” și discuții mai vechi

«„Agenții sunt mereu pe străzi, eu altă poliție nu mai văd în oraș”, declară primăreasa speculantă, pentru că, obiectivi fiind și noi, a speculat o întrebare pentru a răspunde cu o acuzație. Nefondată și nejustificată. Știm însă că orice mizerie aruncată pe gură în spațiul public nu este incriminată dacă este emanată de un politician, fiind considerată opinie politică. Așa că madam Astrid poate continua să scuipe, aidoma pistolului cu bule de șampon, înlocuite de venin”, își continuă polițiștii sindicaliști reacția dată publicității.

Iar reacția lor amintește și de un miting pe care cei de la Decus au dorit să îl organizeze în Sibiu, dar pentru care au primit autorizație nu în Piața Mare, ci în fața magazinului Dumbrava. ”Veninul îndreptat asupra Poliției Naționale și mai mult, asupra polițiștilor sibieni, ar putea fi generat oare de faptul că acum doi ani primăreasa a avizat negativ un miting al polițiștilor în centrul municipiului Sibiu, acordând simultan aviz pozitiv însă unora cu trei pancarte care manifestau pentru acordarea recreației sateliților? Sau poate că frustrarea domniei sale, fruntașă urmașă a dulapului negrăitor, își are rădăcinile în faptul că Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS (cei cărora nu le-a permis să își strige nemulțumirile în stradă) au câștigat definitiv în instanță procesul prin care au cerut și despăgubiri? Unde își are rădăcinile această ranchiună care observăm că o obsedează  pe Astrid? (Iar mi se strepezesc dinții!)?”, își continuă cei de la Decus atacurile.

Puține reacții

Dată publicității vineri seara, reacția de pe Facebook a sindicatului cu organizații teritoriale în cinci județe și delegați în alte nouă, nu a generat reacții pozitive semnificative. La 12 ore de la publicare, numărul reacțiilor era sub 30.

”De ce nu vă vedeți de pătrățica dumneavoastră administrativ-teritorială, doamna Astrid, și vă macină grija de alte instituții ce nu sunt în subordinea primăriilor? V-ați fi dorit ca Poliția Națională să vă fie sub stilou, așa-i? Continuați să visați, doamna Astrid!”, se încheie mesajul celor de la SNPR Decus.

Citește și VIDEO Primarul Fodor despre parcări și Poliția locală. ”Nu o putem acuza că nu e eficientă. Numai Poliția locală e pe străzi”

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Diogene

Acum 1 an

Nu contesta nimeni activitatile multiple pe care Politia Municipiului le desfasoara si le are de rezolvat. Dar, din punctul de vedere al prezentei lor in strada, al implicarii in prevenirii accidentelor, practic Politia Rutiera, prezenta si implicarea tind spre 0 (zero). Si nu e vina lor, neaparat. Radare, masini, echipaje - toate acestea tin de resurse si de politica centrala. Ma bucur ca s-au cumparat n masini, care stau si ocupa strada Revolutiei, nemiscate saptamani de-a randul. Dar au nevoie de echipaje si de o strategie si de vointa. Mai mult, Politia Rutiera este ,probabil, tocmai din cauza prezentei care ar trebui sa fie permanente pe strazi, coloana vertebrala al descurajarii activitatiilor ilicite. In Sibiu nu avem coloana vertebrala. Doamna Fodor, chiar daca s-a exprimat mai succint, are dreptate.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Usor contradictorie atitudinea criminalilor MAI cata vreme Vela, Iohannis, Berechet, Orban, Stan Gheorghe, etc, s-au implicat alături de mafioții cu epoleți din politie pentru a spala si acoperi crima organizata românească.
Raspunde

GIL

Acum 1 an

Daca in majoritatea cazurilor nu aprob actiunile sau declaratile primaritei, acum sunt perfect de acord cu ea, in afara de politiei locale (care si ea e aproape absenta) spagari de la politia sibiu sunt ca si inexistenti in peisajul local ( o perioda au interzis la spaga, deci nu are rost sa se oboseasca
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Mai degrabă reglări de conturi între bandele MAI.
Raspunde

Marcel

Acum 1 an

Politia Locală este degeaba! Au salarii enorme și nu fac nimic! Se leagă doar de bătrâni și copii! Niște nesimțiți și incapabili!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Sa va spună vicleanul Iohannis si generalul Iamandi cati martori si sefi de ISU au inhumat deoarece au deconspirat mafia avizeleor/autorizatiilor de securitate la incendii false, Racovita pentru avize ISC false si expertize MLPAT false, Berechet si Stan Gheorghe pentru spalarea actelor de distrugere.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Sa jure Helving pe drapel ca ciuma roșie ( PSD) nu are echipe dedicate in SRI ce verifica si deconspira crimei organizate statale, aparatura de monitorizare montata de colegii lor si parchete.
Raspunde

Hehe

Acum 1 an

Astfel de reacții pot fi emise doar de smardoi numiți politic in funcții pe banii noștri… nu îmi place de Fodor, dar măcar a ajuns in funcție fiind votată de un număr de cetățeni!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Vorba lui Vintu, militianul Butoi e golan batran, studentii lui sunt golani tineri.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Imbarligaturile mafiei locale cu mafia MAI nu sunt pe banii amaratilor ca tine ci pe spalari de retele criminale institutionale, imobile distruse si falsificate de disciplina in constructii si acte teroriste acoperite de mafia statala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gertrude Lomnasan

Acum 1 an

Noi, sibienii mandri, am votat si o sa voram doar sasi, sunt singurii care fac treaba oabla intr-o tara dominata de mitici, oltenasi, soldoveni si banateni cantecaci! Deci luativa-ti gandul ca o sa scapati de primarita noastra demna, o sa vie alt sas in locul ei daca vrea sa faca un pas in spate! Sachsen uber alles!
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 1 an

salut, Adrian. Iti place la Continental, la Sibiu?
Raspunde

Elena

Acum 1 an

Limbajul folosit este din pacate sub demnitatea si onoarea oricarui cetatean. Un raspuns civilizat unei intrebari puse de un reprezentant ales al orasului ar fi fost chiar asa mare efort? De niste scuze ar fi nevoie urgenta si de raspunsul adecvat desigur.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Ai mult tupeu in tine...mafia cu epoleti romana nu are limbajul mafiei siciliene.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Ce-i drept, la noi, Politia este stat in stat. Nu mai are conducere (cu Bode... sa fim seriosi) si nicio raspundere. Imi pare rau este o institutie care ar trebui sa fie foarte importanta cu un rol esential in respectarea legii, al sigurantei cetateanului si deci al bunului mers al societatii. E drept, Politia Municipiului Sibiu nu este in subordinea Primariei Sibiu dar trebuie sa conlucreze cu aceasta si sa raspunda prompt la solicitarile venite din partea comunitatii locale pe care, prin lege, o deserveste. Aceasta comunitate este reprezentata de primarie si consiliul local. "Demnitate, onoare, respect,..." ce gluma sinistra
Raspunde

Cititor

Acum 1 an

Din păcate, Poliția nu se vede mai deloc în municipiu, iar mașinile instituției sunt mai toate parcate acolo, nu cu săptămânile, ci cu anii, oricine trece pe acolo de abia are loc printre ele. De rutieră, nu mai vorbim: un număr tot mai mare de șoferi gonesc în partea centrală a orașului cu viteze mari, zilnic, la fel și motocicliștii, care își turează motoarele la maximum, făcând un zgomot foarte obositor, ce se poate auzi și de la etajele superioare. O tulburare, deci, a liniștii publice, până spre miezul nopții, nesancționată niciodată de nimeni. Mă gândesc ce înseamnă asta pentru oamenii suferinzi, care sunt siliți să suporte aceste rele tratamente. O imagine a unui stat eșuat.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Din păcate e in trafic.
Raspunde

Adi

Acum 1 an

De cand un sindicat al politistilor vorbeste in numele institutiei Politia Romana? Ne intoarcem din nou la Coarna? Raspunsul trebuie sa-l dea, institutional, conducerea institutiei platita (destul de bine!) de catre noi, cetatenii. Rolul sindicatului, oricum s-ar numi acesta, este altul. Dar, de la cine sa te astepti la mai mult?...
Raspunde

Mad

Acum 1 an

Primarul este reprezentantul cetățenilor orașului pe care îl conduce iar aceasta reacție la adresa Primarului Sibiului denotă lipsa de respect a Poliției Române fata de sibieni.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Pot sa reacționeze cum vor și probabil la șpagă și reacții deplasate nu-i întrece nimeni, politia mai ales cea rutiera este inexistenta... Norocul e ca ies repede la pensie. ..nu sunt fan al primăritei, dar are perfecta dreptate
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Nu fiți răi! Eu chiar simt prezenta în trafic a polițiștilor din sindicatul amintit în articol. De multe ori am întâlnit mașini parcate prin oraș, pe trotuar!, care aveau în parbriz insigna Asociației Internaționale a Polițiștilor....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

mama lu Garcea e mereu gravidă

Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Judecând după cât de des apare în comentarii "nu sunt fan al primăriței", automat te întrebi a căror cetățeni este doamna "reprezentant" Poliția locală se dă la o parte când "ie greu" și lasă poliția... poliție sau jandarmeria să pună cârca unde este prea greu pentru mimozele care sunt. Și uite așa, trei instituții plătite integral de la buget se calcă pe picioare reciproc când nu se calcă în picioare unii pe alții din cele mai subiective sau obiective motive. In afara celui ignorat de toate trei Și anume, să își justifice remunerația și să mai și oerformeze in schimbul banilor încasați din taxele și impozitele celor care chiar muncesc pentru a îi plăti. De când s-au terminat hăituială din pandemie și amendarea la foc automat, in urlet de sirenă și flash-uri de girofar, TOATE cele trei instituții își aruncă reciproc pisica peste gard într-un nesfârșit joc al orgoliilor mărunte . Total neproductiv Iar doamna primar își ocrotește subordonații primăriei, subiectiv și la fel de neproductiv. Salariile sunt bunicele, programul "de gravide", plimbările cate doi sau patru in mașină absolut degeaba, la ordinea zilei Si-atunci, chiar daca ii vede pe străzi, nu ii plătește cam degeaba? Cât despre vitejiile sindicalistilor pe Facebook, un singur cuvânt.Jenant. Daca asta înseamnă polițist și poliția română, influencerii care vând creme și ceaiuri și-au greșit cariera Ar trebui să se facă polițiști
Raspunde

Ganz

Acum 1 an

Politia locală privată a primăriței este cea mai bună. O adunătură de slugi care aplică legea intereselor sașilor. Cealaltă poliție...inexistenta: traficul rutier ca în India.
Raspunde

Drepți

Acum 1 an

Cum să asiguri trei schimburi șapte zile din șapte toată valea Sacadatelor cu 12 polițiști. Și da le mai dai și concediu.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Sindicatul DECUS a apelat la populație și este prezent în mii de parbrize din Mun. Sibiu, multe din ele aparținând unor persoane fizice cu spirit antreprenorial. Poate de aici și problemele din trafic.
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Asa? Pe cand auzim si o opinie a politiei in cazul traficului de persoane organizat din Romania care este sustinut tacit de politie si politicieni? Pe cand o propozitie despre Alexandra si Luiza, despre judecatori si procurori corupti, hm? Stiti sa fiti sinceri doar cand e in interesul vostru, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus