Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

VIDEO Primarul Fodor despre parcări și Poliția locală. ”Nu o putem acuza că nu e eficientă. Numai Poliția locală e pe străzi”

VIDEO Primarul Fodor despre parcări și Poliția locală. ”Nu o putem acuza că nu e eficientă. Numai Poliția locală e pe străzi”

Primarul Astrid Fodor a anunțat că, până nu va fi finalizată o strategie referitoare la parcările din oraș, în acest domeniu nu vor fi realizate schimbări. Iar în ceea ce privește sesizările prin Sibiu City App, închise de Poliția locală fără ca, de fapt, problemele să fie rezolvate, primarul Sibiului spune că ”sunt cazuri izolate”. Și că, de fapt, doar Poliția locală Sibiu este cea care mai asigură ordinea și liniștea în oraș, celelalte structuri de stat fiind absente.

Aprecierile primarului Sibiului au fost provocate de o intervenție a consilierului local Raul Apostoiu în ședința care a avut loc joi după-amiază. Reprezentantul USR a cerut detalii referitoare la un contract pe care Primăria Sibiu l-a semnat la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, pentru realizarea unui studiu referitor la planificarea și gestionarea sistemului de parcări din oraș.

”Au trecut patru luni de la finalizarea chestionarului aplicat în cadrul acestui contract, situația locurilor de parcare în Sibiu nu dă semne de îmbunătățire, în ciuda investițiilor de modernizare din cartiere și a construcției parcării din Hipodrom”, a afirmat Apostoiu.

Contractul cu o valoare de aproape 160.000 de lei avea drept termen de finalizare ziua de 13 martie 2022. Studiul cerut, însă, nu deocamdată recepționat, arată Astrid Fodor, primarul Sibiului. ”Mi s-a prezentat acum o lună o variantă cu care nu am fost de acord. Am cerut să ni se prezinte o a doua variantă. Ni s-a transmis săptămâna trecută. Este în analiză la comisiile de specialitate, după aceea o vom pune în discuție publică, deci strategia cred că va putea să intre în dezbatere publică până în 15 iunie”, a declarat Fodor.

Până la adoptarea acestei strategii de către forul deliberativ local, primarul a arătat că nu are de gând să propună modificări în ceea ce privește parcările din oraș. 

Atât se poate

Apostoiu a pus situația parcărilor din oraș și în contextul numeroaselor situații care pot fi observate peste tot: sunt foarte multe mașini parcate neregulamentar. Iar sesizările făcute de sibieni pe această temă nu sunt rezolvate întotdeauna. ”Chiar dacă majoritatea incidentelor au primit răspuns în termen legal și au fost închise, foarte dintre acestea, în realitate, nu sunt soluționate de către Poliția locală”.

Citește și Primăria: 99,9% din sesizările trimise de locuitorii orașului au fost rezolvate

Consilierul USR a dat drept exemplu modul în care polițiștii locali sibieni au gestionat sesizarea referitoare la un șofer care a parcat într-un spațiu nepermis din zona parcului din Ștrand: au anunțat că mașina nu mai era parcată neregulamentar la sosirea lor, deși cel care a făcut sesizarea le-a surprins ”negocierile” cu șoferul arogant aflat încă în parc.

”Practic, respectivul echipaj de polițiști locali a ales să mintă în loc să aplice legea, la cererea unui cetățean cu spirit civic care a încercat să îndrepte un abuz tot mai des întâlnit în Sibiu. Astfel de situații duc la pierderea încrederii în Poliția locală, dar și la creșterea alarmantă de parcări neregulamentare prin lipsa de fermitate în aplicarea legii în astfel de situații”, a apreciat Apostoiu.

Aprecieri cu care Astrid Fodor nu este de acord. ”Da, sunt cazuri izolate, dar nu putem acuza Poliția locală că nu este eficientă. Dacă urmărim pe străzi nu se vede decât Poliția locală. Este pe toate străzile, în toate cartierele, eu nu prea văd altă poliție pe străzi. Deși ar mai trebui să fie și alții, că nu există numai Poliție locală. Despre acest incident de care dumneavoastră vorbiți o să-l analizăm, să vedem, mai sunt și altele izolate, de fiecare dată le discutăm cu Poliția locală, dar în ceea ce privește criticile aduse eficienței poliției locale poate vă mai adresați cu critici și la alte instituții care ar trebui să aibă grijă de ordinea și liniștea publică și de problemele de circulație în municipiul Sibiu”, a răspuns Fodor.

Întrebată dacă are în vedere creșterea numărului de lucrători, Fodor a răspuns negativ. ”Domnul director al Poliției locale susține că are suficienți polițiști locali în ceea ce privește atribuțiile Poliției locale”.

În discuție a intervenit și consilierul local Paul Mezei (FDGR). ”Locuiesc pe strada Cibinului și pot să vă spun că în ultimele luni, în fiecare vineri și sâmbătă, acea stradă este plină de mașini parcate pe ambele părți. În primul rând trebuie să ne autoeducăm. De câte ori am sesizat, polițiștii locali au venit și și-au făcut treaba”, a susținut Paul Mezei.

Citește și Sesizați despre un șofer care a parcat în parc, polițiștii locali din Sibiu au ales să mintă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Mike

Acum 1 an

Stim cu totii cum se risipesc banii pentru zero eficienta …
Raspunde

Cititor

Acum 1 an

O grava ofensa adusa IPJ Sibiu de catre primar care spune ca "doar Poliția locală Sibiu este cea care mai asigură ordinea și liniștea în oraș, celelalte structuri de stat fiind absente"... Nu vad nicio reactie din partea conducerii IPJ Sibiu si nu mi se pare corect. Se aude ? Sau primarul are cumva dreptate si IPJ mananca banii contribuabililor degeaba (ceea c e nu pot sa cred) ?! Mare infatuare dinspre primarie !
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Ipj nu exista decât pe statele de plata, cine sa răspundă . Politia rutiera din Sibiu(ma refer la municipiu) ar trebui desființată. Zero controale, zero masuri și inexistenți în comisii. Nu ca locala e de vreo culoare, dar măcar sunt prezenți pe strazi și ceva ceva tot se vede. Aduceți-vă aminte de perioada în care nu erau ridicări, perioada aia de vid legislativ, cum se parcau masinile.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Ce vorbesti, mafia cu epoleti locala e garda primarului.
Raspunde

Dfghdf

Acum 1 an

culmea este ca daca stai de vorba cu politistii locali de pe teren iti spun ca de fapt sunt doar 2 echipaje/schimb care se ocupa de tot orasul si sunt nemultumiti. legat de sesizari doar 20-30% sunt real rezolvate, majoritatea sunt inchise fara drept de a mai putea scrie la scurt timp dupa ce sunt facute...
Raspunde

V.S.

Acum 1 an

Politia Locala Sibiu e cel mai mare parazit care traieste din banii sibienilor (pe langa Consiliul Local, minus USR ). Asa cum jamdarmeria a fost pulanul ciumei rosii PSD-iste contra romanilor in 10 august asa si Militia Locala sibiu e unealta cartelului FDGR+PNL
Raspunde

Pareri

Acum 1 an

Madam primar are ochi doar pentru proprii angajați că de obicei. Degeaba sunt pe străzi dacă se plimbă degeaba de multe ori. Prin Sub Arini nu-i vezi nici în weekend sau seara când e plin de `fumatori`. In schimb stau dimineața în față la Ramada să facă reclamă mașinii de serviciu și planton la primărie să deschidă ușa doamnei.
Raspunde

Tiberiu

Acum 1 an

wooow, a dat bunica in Ivancea? show. Acum sa fim seriosi, are partial dreptate. Politia Rutiera care are atributii privind parcarile neregulamentare nu cred ca da 10 amenzi pe luna pe tema asta desi ar trebui sa dea 10 pe ora. Cat despre inutilitatea politiei locale nici nu are rost sa mai vorbim
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

"Atat se poate". Daca atat se poate de ce nu ne dam demisia frumos, elegant, si lasam pe altii care pot mai mult? De ce suntem tinuti la un nivel stabilit de o babuta care este total depasita de provlemele orasului?
Raspunde

Javert

Acum 1 an

Gura păcătosului adevăr grăiește. Poliția locală este ridicolă (atâta poate) iar IPJ SIBIU este sublim dar lipsește cu desăvârșire .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus