Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
31°C

Primăria se plânge de sibienii care toaletează copacii. Amenzi de până la 40.000 de lei

Primăria se plânge de sibienii care toaletează copacii. Amenzi de până la 40.000 de lei

Reprezentanții Primăriei Sibiu au dat publicității mai multe imagini cu intervenții brutale asupra unor tineri copaci plantați abia anul trecut în cartierul Hipodrom 1.

Mai mulți copaci tineri au fost ”toaletați” de localnici în cartierul vizat de reparații capitale în cursul anului trecut, iar reprezentanții Primăriei amintesc faptul că astfel de intervenții sunt interzise inclusiv de legislația națională. Amenzile prevăzute sunt consistente.

”O plimbare în cartierul Hipodrom 1 scoate la iveală imagini pe care nu am dori să le mai regăsim în peisajul stradal. Anul trecut, în acest cartier, au fost plantați aproximativ 500 de arbori din peste 20 de specii, dar intervențiile brutale ale cetățenilor în coronament pot compromite acest efort. Amenzile pentru toaletarea sau tăierea arborilor ornamentali de către cetățeni sunt cuprinse între 20.000 lei  și 40.000 lei pentru persoanele fizice și între 40.000 lei și 70.000 lei pentru persoanele juridice, conform Legii 24/2007 privind protecția spațiilor verzi din intravilanul localităților”, se arată într-un text publicat pe pagina de Facebook administrată de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Funcționarii administrației îndeamnă sibienii să alerteze Poliția locală Sibiu (telefon 0369 911) în cazul în care sunt martori la astfel de intervenții neautorizate. ”Reamintim faptul că Sibiul are din acest an un Regulament al Spațiilor verzi adoptat prin Hotărâre de Consiliu Local, care prevede încheierea unui acord  de parteneriat între cetățeni și Primăria Sibiu în ceea ce privește îngrijirea spațiilor verzi. Acesta poate fi consultat aici”, se mai arată în anunțul Primăriei Sibiu.

Citește și Ce NU mai au voie sibienii să facă în spațiul verde de lângă bloc, fără acordul primăriei

Sursa fotografiilor: Facebook / Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Beleiu Florian Augustin

Acum 2 luni

Primăria municipiului sibiu se plânge de copacii toaletați de anumite persoane dar de spațiul public din spatele blocurilor 4-6 de pe strada ștrandului că sunt singurele spații din ștrand care nu au beneficiat de reabilitare nu spune și nu dă nici un răspuns!
Raspunde

Profu

Acum 2 luni

La noi nu s-a plantat nimic. Am ramas cu un maidan de pamant batatorit pe care au crescut cateva smocuri de buruieni. Au mai rasarit cateva lalele, bujori. Cand au venit sa taie ”iarba” le-au taiat si pe ălea. Poate ca oamenii care taie, ar putea fi informati care sunt florile....
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Daca tot sunt asa de laudati militienii locali , ce au facut in cazul asta? I-au amendat pe cei care au ciuntit copacii aceia? Ma indoiesc!
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Nu sunt de acord cu toaletarea copacilor in acest mod. Dar as vrea sa intreb Primaria ce face ea pentru ca cetatenii sa nu apuce sa cioparteasca copacii? Are initiative, merge sa curete copacii in afara de situatia cand cineva face o cerere si se prezinta asa in ritmul ei, cam dupa o luna ca doar sunt 30 de zile sa se raspunda la o cerere S-a plimbat minunata si capabila doamna primar prin cartiere, printre blocuri sa vada mizeria care se tot aduna. Ca un exemplu : s -a facut asa zisa dezinfectie COVID, acum doi ani si acum zac recipientele din plastic la fiecare bloc aruncate in iarba, nu le-a ridicat nimeni. Poate cred ca sunt biodegradabile. Asa ca in loc sa se planga ar trebui sa ia masuri respectiv sa aiba ei grija de spatiile verzi dar cand vii cu masina pana la usa primariei sa nu care cumva sa ti se strice coafura este cam greu sa observi ca orasul pe care se presupune ca il administrezi arata din ce in ce mai rau.
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

Dupa ce timp de peste 30 de ani nu si-au facut treaba cei de la primarie acum se pling,de fapt nici acum nu isi fac treaba cu pomii,doar cei taie pe cei batrani in rest nu fac mai nimic. nu sint de acord ca fiecare sa faca ce doreste,e plin orasul de arbori macelariti in toate felurile dar cei de la primarie chiar nu au facut absolut nimic in privinta asta. Si faptul ca au plantat niste arbusti nu le da dreptul sa anunte ca isi fac treaba,tot ei le dau unelte gratis oamenilor sa faca ce doresc pe spatiul verde.
Raspunde

Dd

Acum 2 luni

Am rugat primaria sa toaleteze niste copaci in Strand si mi-au raspuns ca doar in starea de iesire din vegetatie. Asta era in 2019. Acum acei copaci au imprejmuit total iluminatul public!
Raspunde

Vasilikis

Acum 2 luni

Sibienii se pot plânge oare de,, toaletarea,, urbanistica și arhitecturala a orașului Sibiu făcută de aceasta administrație incompetenta și impostoare?? Cu siguranță da!!! Orașul arata ca o așezare fără conducere administrativa, deși avem aleși locali:primar, viceprimari, consilieri locali etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus