Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
2°C

Cum ne distrăm cu copiii de 1 iunie? De la ateliere de tras cu arcul, până la zboruri organizate de Aeroclubul Sibiu

Cum ne distrăm cu copiii de 1 iunie? De la ateliere de tras cu arcul, până la zboruri organizate de Aeroclubul Sibiu

Ziua de 1 iunie aduce pentru copii, dar și pentru părinți, mai multe activități de care se pot bucura. Dacă nu aveți încă planuri pentru miercuri, trebuie să știți că la Sibiu se vor organiza mai multe evenimente speciale. Copiii pot alege să participe la ateliere de creație, să facă o plimbare cu tramvaiul până la Rășinari și să deguste tradiționalul verzar, să învețe să tragă cu arcul, să înalțe zmee, să zboare, sau să facă o plimbare cu autobuzul lui Apolodor.

De 1 iunie, la Cisnădioara, copiilor și părinților li se pregătesc mai multe activități interactive precum jocuri de îndemânare, precizie, forță, viteză și gândire. Cavalerii îi invită pe toți, cu mic cu mare, să tragă cu arcul și să apere cetatea. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, echipa Anii Drumeției pregătește, de asemenea, mai multe evenimente dedicate copiilor. Cele șapte drumeții sunt pentru elevii din ciclul primar și gimnazial.

Tursib invită copiii la o plimbare prin oraş cu autobuzul lui Apolodor. Cei mici se vor putea bucura de un spectacol interactiv, jucat ȋn autobuz de patru dintre studenţii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Traseul special pe care îl va parcurge autobuzul pleacă de la Sala Thalia, trece apoi pe  B-ul Coposu – Piața Unirii – Calea Dumbrăvii – Calea Cisnădiei – str. Siretului – Calea Dumbrăvii – întoarcere în giratoriul cu str. Ludoș – Calea Dumbrăvii – str. Siretului – str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ștefan cel Mare – str. Bâlea – B-dul C. Coposu şi se va opri la finalul cursei din nou la Sala Thalia. Se vor organiza patru curse speciale începând cu orele 10, 11, 12 și 13. Durata spectacolului va fi de 35-40 de minute. Înscrierile se fac aici.

De 1 iunie, primăria Rășinari sărbătorește ziua Verzarului și pregătește mai multe activități pentru cei mici: o plimbare cu tramvaiul de la ZOO până la Rășinari, degustare de verzar, un joc de descoperire a Rășinariului cu ajutorul aplicației Questo.

De la ora 10, în Piața Habermann, polițiștii sibieni  îi invită pe copii să ia parte la ateliere de educație rutieră, sfaturi preventive, standuri expoziţionale cu tehnică, poligon de tragere cu arme speciale pentru airsorf. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Tot de la ora 10, cei mici sunt invitați la Aerodromul Măgura să înalțe zmee și să zboare, dacă condițiile meteo sunt favorabile. Masa va fi asigurată de producătorii locali din Mărginime. Mai multe detalii despre evenimentul „Cu capul în nori, la Aerodromul Măgura” găsiți aici.

Aeroclubul Sibiu organizează ziua porților deschise – între orele 10 și 15 Veți avea ocazia să participați de aproape la o zi de activitate de zbor, să cunoașteți aeronavele și personalul.

Tot pentru cei mici, de 1 iunie, intrarea la Muzeul de Științe Naturale este liberă.

La Teatrul Gong, de la ora 11, micuții sunt invitați să admire „Dragoni”, un spectacol inedit sub forma unei instalații interactive, compusă din patru spații diferite. Fiecare spațiu va transforma spectactorii-vizitatori în exploratori prin lumea plină de secrete a dragonilor. Jocul la vedere al actorilor se îmbină cu mânuirea de păpuși în miniatură, precum și cu tehnologia de videoproiecție interactivă, toate pentru a crea o experiență unică.

De la ora 12, tot Teatrul Gong le pregătește Atelierul de creație cu Diana & Alexandra – Natură în miniatură.

La Cisnădie, copiii sunt așteptați să se distreze în parcarea Casei de Cultură Cisnădie începând cu 10:00. Detalii despre activitățile organizate puteți găsi aici

Muzeul Astra le pregătește celor mici, de la ora 11 un atelier de arte marțiale. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici. Pe lângă acest atelier, copiii vor avea parte și de un târg de jucării în cadrul căruia vor putea să participe la ateliere de confecționat moriști, pictură  pe șevalet, hârtie manuală, decorat turtă dulce, olărit, pictură ceramică, confecționat păpuși.

Tot de 1 iunie, Serviciul Public Comunitar Pașapoarte Sibiu va prelua cereri de eliberare a pașapoartelor exclusiv pentru minori.  Activitatea se va desfășura în intervalul orar 8:30 și 16, în condițiile prevăzute de lege, în baza bonurilor de ordine care se vor distribui la nivelul serviciului.

Susră foto: depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus