Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Ministrul Mediului, la Sibiu: România are cele mai sănătoase păduri din Europa

Ministrul Mediului, la Sibiu: România are cele mai sănătoase păduri din Europa

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat luni, la Sibiu, că România are cele mai sănătoase păduri din Europa şi asta se datorează regenerării naturale.

"Pădurea este cel mai de preţ tezaur al României. (...) Biodiversitatea în aceste păduri este un element care este pe cale de dispariţie, dacă nu avem pădurile protejate şi ministerul are obligaţia de a asigura echilibrul între funcţiile pădurii, biodiversitatea protejată, între natura protejată şi asigurarea materialului lemnos pentru industrie şi pentru populaţie. Acest echilibru trebuie creat şi aşa cum se vede şi din paşii făcuţi la nivel european şi la nivel mondial, biodiversitatea capătă o importanţă din ce în ce mai mare. În comparaţie cu celelalte păduri din Europa, putem spune că probabil cele mai sănătoase păduri se află în continuare în România. Acest lucru se datorează acelui tip de management care a susţinut decenii la rând regenerarea naturală. Pădurea a devenit rezilientă, s-a adaptat mult mai bine acestor schimbări climatice, care afectează, chiar distrug mii, zeci de mii de hectare de pădure în Europa", a precizat Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Ministrul a anunţat că noua strategie forestieră a României va fi gata în luna septembrie.

"Biodiversitatea pădurilor, creşterea suprafeţelor protejate şi suprafeţelor de strictă protecţie este un element extrem, extrem de important în noua strategie forestieră, la care se lucrează acum în Ministerul Mediului şi care în luna septembrie va fi pusă pe masa Guvernului, aşa cum ne-am asumat în procesul de negociere al PNRR-ului. Această strategie va fi construită împreună cu specialiştii de la cele mai renumite universităţi, facultăţi de silvicultură din România, cu experţi străini invitaţi şi sper să fie un nou punct de plecare pentru următoarele decenii, cea mai mare provocare pentru pădurile noastre sunt schimbările climatice", a mai spus Barna Tanczos.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, participă luni, la Sibiu, la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa, unde este prezent şi prinţul Charles.

Întrebat cum ajută România studiul prezentat la Sibiu, Barna Tanczos a declarat: "Pentru a asigura şi finanţare pentru asemenea proiecte, noi în PNRR am prevăzut deja o sumă de 100 de milioane de euro pentru restaurarea pădurilor degradate".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

L

Acum 2 luni

Degradate de cine ? Mafia care o patronati de ani de zile cu toate institutiile statului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Sunt cele mai vanate din lume de unguri, austrieci si arabi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus