Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Studenții Academiei Forțelor Terestre au marcat două trasee de drumeție. „O experiență de neuitat”

Studenții Academiei Forțelor Terestre au marcat două trasee de drumeție. „O experiență de neuitat”

Studenții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au amenajat zilele trecute, alături de echipa Anii Drumeției, două trasee de drumeție din munții Cindrel. Una dintre echipe a urmat traseul triunghi albastru, către refugiul Cânaia, în timp ce cealaltă s-a deplasat din Cantonul Muncel către Șaua Apa Cumpănită, urmărind marcajul bandă roșie.

Zilele trecute, un grup de studenți ai AFT a intervenit, alături de echipa de implementare a programului „Anii Drumeției” pe două trasee din Munții Cindrel, ce se regăsesc în Planul de acțiuni și activități pe 2022.

„Salut implicarea studenţilor Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în sprijinul Programului „Anii Drumeţiei” și mulțumesc totodată cadrelor didactice pentru deschiderea manifestată. Este un exemplu concret foarte bun de parteneriat care aduce beneficii tuturor părților implicate și comunității în ansamblu”, a declarat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu într-un comunicat de presă.

Marcaje, stâlpi și toaletarea potecilor

Intervențiile pe cele două trasee au implicat realizarea de marcaje direcționale, amplasarea de stâlpi și toaletarea potecilor. Cea mai dificilă parte a fost urcarea pe potecă a stâlpilor de oțel și a materialelor necesare pentru fixarea acestora în pământ. În perioada următoare sunt programate lucrări în Munții Cindrel, iar începând cu luna iulie, intervențiile se vor realiza pe traseele de drumeție din Munții Făgăraș.

„Acţiunea la care au participat studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în cadrul Programului „Anii Drumeţiei”, a fost una inedită. O experienţă de neuitat pentru ei, atât prin faptul că au parcurs cărări de munte pe care nu le cunoşteau, dar şi prin faptul că au putut să se implice în viaţa comunităţii locale prin sprijinul pe care l-au oferit echipei de profesionişti şi voluntari din cadrul proiectului. Chiar dacă vremea le-a creat mici dificultăţi, printr-o bună organizare, resurse materiale adecvate avute la dispoziţie şi multă dăruire, evenimentul s-a bucurat de un real success. Prin acest gen de activităţi ne dorim să contribuim la buna desfăşurare a drumeţiilor viitorilor turişti care vor parcurge traseele proaspăt amenajate. Entuziasmul care s-a răspândit în rândul studenţilor, în urma desfăşurării evenimentului, ne determină să ne manifestăm convingerea că vom fi prezenţi şi în viitor pe traseele montane din judeţul Sibiu, alături de echipa din cadrul Programului „Anii Drumeţiei”, a transim Lt.col. Daniel Dorobanțu, șeful Biroului secretariat din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu

Parteneriat între AFT, Consiliul Județean și Asociați Județeană de Turism Sibiu

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu au semnat, la începutul acestui an, un parteneriat de colaborare pentru implementarea programului „Anii Drumeției 2021-2022” și asigurarea de sprijin în amenajarea și întreținerea traseelor de drumeție din județul Sibiu.

Lucrările de amenajare a traseelor din zona montană constau în îndepărtarea/curățarea vegetației invazive sau a copacilor doborâți de vânt - în limite normale, refacerea terasamentului, (re)vopsirea semnelor de marcaj (vopsea, lac de protecție și bile reflectorizante), instalarea de stâlpi, borne, panouri și săgeți, conform Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism din Zona Montană și Colinară a Județului Sibiu, lansat și aprobat anul trecut prin Hotărâre de Consiliu Județean.

Toate aceste intervenții sunt menite să faciliteze accesul turiștilor pe traseele din județul Sibiu, dar și să încurajeze petrecerea timpului în aer liber, în condiții de siguranță.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus