Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cel puţin trei morţi într-un atac armat la un spital din Oklahoma. Atacatorul s-a sinucis

Cel puţin trei morţi într-un atac armat la un spital din Oklahoma. Atacatorul s-a sinucis

Cel puţin trei persoane au fost ucise miercuri într-un atac armat la un spital din Tulsa, Oklahoma, sudul Statelor Unite, a anunţat poliţia locală, indicând că suspectul este şi el mort, notează AFP, citat de Agerpres.

"Putem confirma că patru persoane au murit, printre care atacatorul", într-un atac armat la spitalul St Francis, a anunţat poliţia oraşului pe Twitter.

Forţele de ordine indicaseră anterior că au intervenit "mai devreme în cursul după-amiezii" la faţa locului pentru "un bărbat înarmat cu o puşcă" într-o clădire a spitalului.

"Poliţia verifică în prezent fiecare cameră din clădire pentru a exclude posibile ameninţări", a adăugat acesta în comunicatul care menţiona "mai mulţi răniţi".

Atacatorul s-a sinucis, a declarat consilierul municipal Jayme Fowler pentru un post local de televiziune. "Trei trecători nevinovaţi şi-au pierdut viaţa", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu privire la atacul armat, a anunţat Casa Albă care a spus că urmăreşte îndeaproape situaţia şi oferă autorităţilor locale asistenţa de care au nevoie.

Acest atac armat a avut loc la puţin peste o săptămână după masacrul dintr-o şcolă din Uvalde, în Texas, în care un tânăr de 18 ani a ucis 19 copii şi doi profesori.

În Statele Unite, atacurile armate în locuri publice sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent fără putere să-l oprească. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Zacuscă

Acum 1 an

Tara tuturor posibilitatilor. Mor mai multi oameni impuscati anual acolo, decat in razboiul din Ukraina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus