Muzeul Astra organizează în acest final de săptămână evenimentul „(Pre)Gătim bucate tradiționale”. Conducerea Muzeului Astra se va așeza pentru a doua oară în ultimii doi ani la cratițe și ceaune și va găti preparate tradiționale pentru vizitatori.
Programul evenimentelor:
- sâmbătă, 4 iunie - Ciprian Ștefan, manager general, va prezenta un atelier gastronomic specific perioadei de început de vară pe la moți. În același cadru, va fi organizat și un atelier meșteșugăresc de confecționat șindrilă ca-n Ținutul Moților Crișeni.
La sfârșitul lunii mai, în localitățile montane din Ținutul Crișenilor (nordul județului Hunedoara, estul jud. Arad) începe perioada de pășunat pentru vite. Iarba fiind fragedă are cele mai multe proprietăti, iar laptele este dulce și gustos. Hrana familiilor era axată pe principalele resurse existente în această perioadă, adică verdeața (ceapa verde, loboda, salata, usturoiul verde) și lactatele - smântâna, zămăcișa și laptele acru. Se gătea papa de coade, salata fiartă în lapte, zama de lobodă. Aceste bucate vor fi pregătite în weekend la Muzeul ASTRA!
- duminică, 5 iunie, Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA, Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA si Mirela Iancu, director Marketing Cultural Muzeul ASTRA vor prezenta ateliere gastronomice specifice perioadei din zonele lor de provenientă (Țara Moților, Oltenia și zona Mărginimii Sibiului) și documentate în cercetările de teren. Exemple de rețete care vor fi gătite și servite de directorii Muzeului ASTRA: stufat de miel, ciorbă de salată și omletă cu slană, varză nouă cu carne de miel sau carne de porc.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 753
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Ron
Acum 9 ore
Ron
Acum 9 ore
IvanCea si Hăis
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Precup V.