Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Dublă sărbătoare în comuna Sadu: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Dublă sărbătoare în comuna Sadu: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor

Sădenii au avut astăzi două motive de sărbătoare: Înălțarea Domnului și Ziua eroilor. Comunitatea a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar după participarea la slujba de Liturghie, sătenii cu mic cu mare au pășit în pelerinaj la Monumentul Eroilor din centrul comunei, unde au depus coroane de flori și au adus omagiu eroilor neamului.

După discursurile preoților și primarului, elevii Școlii gimnaziale și grupul de chitare „Zâmbete și Acorduri” au susținut un scurt program de cântece și poezie patriotice.

„Mulțumim bunului Dumnezeu că a rânduit și acest an, să marcăm în comuniune aceasta dublă sărbătoare. Soarele cu care Dumnezeu ne luminează și ne încălzește este o mângâiere și un răspuns la întărirea credinței pe care aceasta colectivitate o cultivă inclusiv generației de mâine. Aducem un pios omagiu eroilor neamului, atât localnicilor, cât și celor care în cele două războaie mondiale și-au jertfit viața pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului Român. Astăzi însă cu mare regret aducem un pios omagiu și celor pe care pandemia de Coronavirus i-a smuls din sânul familiei și s-au înălțat la ceruri. Îndreptăm atenția și regretul nostru dincolo de granițele țării, unde în tranșee mii de oameni mor în cruntul război. Doar cu credință, nădejde și dragoste față de semeni, putem limita pierderea de vieți omenești și reda libertatea popoarelor. Vă doresc tuturor ziua de astăzi cu pace si liniște sufletească, vă mulțumesc pentru frățeasca comuniune și îi felicităm și le mulțumim elevilor pregătiți de cadrele didactice pentru frumosul program artistic prezentat. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”, a transmis Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus