Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Zece ediții ale Maratonului Internațional Sibiu: 240 de proiecte ajutate cu 2,7 milioane de lei

Zece ediții ale Maratonului Internațional Sibiu: 240 de proiecte ajutate cu 2,7 milioane de lei

În cele zece ediții ale Maratonului Internațional Sibiu desfășurate până acum, 240 de proiecte au avut o șansă în plus pentru a fi puse în aplicare, multe dintre ele depășindu-și target-ul stabilit. 

Potrivit organizatorilor evenimentului, pentru cele peste 200 de proiecte variate puse pe picioare prin intermendiul strângerilor de fonduri din fiecare an s-au oferit 2.712.300 de lei. Dintre aceștia, 933.250 de lei au fost strânși pentru achiziționaea de aparatură modernă pentru secția de neonatologie din Sibiu - cauza „Dăm startul în viață!”, 108.823 de lei au fost alocați pentru renovarea și amenajarea de biblioteci și terenuri sportive la școli din mediul rural (amenajări de biblioteci la școlile din Mag, Săcel, Amnaș, Țichindeal, Porumbacu de Jos, Săcădate și un teren sportiv multifuncțional în Săcădate), iar 230.409 lei au fost alocați pentru construirea unui adăpost pentru căței și sterilizarea animalelor fără stăpân.

Anul acesta s-au înscris 4.630 de persoane, dintre care peste 1.100 sunt copii. Maratonul Internațional Sibiu se desfășoară anul acesta în zilele de 4 și 5 iunie, cu pornire din Piața Mare, ca în fiecare an. Startul se va da în dimineața zilei de sâmbătă, 4 iunie, pentru adulți. Există șapte curse la care se va alerga, dintre care două sunt dedicate minorilor. 

Citește și Restricţii importante de trafic și parcări închise sâmbătă şi duminică pentru Maratonul Internaţional Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus