Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte treizeci au fost rănite în Germania după ce un tren regional a deraiat

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte treizeci au fost rănite în Germania după ce un tren regional a deraiat

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte treizeci au fost rănite vineri în Germania în deraierea unui tren regional în Alpii bavarezi, nu departe de locul în care va avea loc la sfârşitul lunii summitul liderilor G7, informează Agerpres

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte treizeci au fost rănite vineri în Germania în deraierea unui tren regional în Alpii bavarezi, nu departe de locul în care va avea loc la sfârşitul lunii summitul liderilor G7, scriu cei de la Agerpres.

La puţin timp după plecarea din staţiunea montană Garmisch-Partenkirchen, mai multe vagoane ale trenului cu destinaţia Munchen au ieşit de pe şine în dreptul satului Burgrain.

Violenţa accidentului a provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor 30, dintre care 15 au fost transportate la spitalele din regiune, a anunţat poliţia. Anterior un responsabil din districtul Garmisch-Partenkirchen a declarat că trei persoane au murit şi alte 60 au fost rănite în accident.

În fotografiile date publicităţii de media germane se poate vedea trenul în mare parte deraiat, cu vagoanele roşii cu logo-ul Deutsche Bahn răsturnate într-o zonă împădurită.

Cauza accidentului nu este cunoscută în acest stadiu, iar poliţia şi parchetul au declanşat o anchetă.

Accidentul s-a produs la circa zece kilometri de situl unde se va desfăşura între 26 şi 28 iunie summitul liderilor G7, în complexul de cinci stele al castelului Elmau.

Poliţiştii şi soldaţii care au fost desfăşuraţi pentru a pregăti şi securiza situl înainte de summit au fost trimişi să participe la operaţiunile de salvare.

Accidentul a avut loc la două zile după intrarea în vigoare a unui abonament lunar de 9 euro care permite deplasarea cu trenuri regionale în toată Germania, o ofertă care a sedus numeroşi germani şi despre care se crede că ar putea duce la o aglomerare a trenurilor.

La lansarea acestui abonament excepţional, responsabilii companiei naţionale Deutsche Bahn şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa tensiunilor din reţeaua feroviară în plină renovare, după ani de subfinanţare.

Accidentul feroviar cu bilanţul cel mai tragic din Germania s-a produs în 1998, când un tren de mare viteză a deraiat la Eschede, în Saxonia Inferioară, provocând moartea a 101 persoane.

Accidentul feroviar mortal cel mai recent a avut loc pe 14 februarie 2022: o persoană a fost ucisă şi alte 14 rănite într-o coliziune a două trenuri locale în apropiere de Munchen.

Sursa foto: Hotews.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus