Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Hurezeanu despre războiul din Ucraina: "Tot ce facem noi în ultimii ani, evoluţia Europei, evoluţia relaţiilor transatlantice, fricţiunile noastre cu reţelele sociale (...) au pregătit acest război''

Hurezeanu despre războiul din Ucraina:

Ambasadorul României în Austria, sibianul Emil Hurezeanu, a vorbit sâmbătă, la lansarea cărţii "Drumul Rusiei" de Rudiger von Fritsch, fost ambasador al Germaniei la Moscova, afirmând că volumul reprezintă una dintre cele mai exacte mărturii despre Rusia, relatează Agerpres.

"Să ştiţi că citind această carte aveţi una dintre cele mai exacte, interesante şi chiar captivante mărturii despre ce e Rusia, cum e Rusia, ce vrea ea, de ce episodul pe care îl traversăm acum a fost posibil. Şi mai interesantă este cartea care apare la toamnă, la Curtea Veche, şi care se numeşte 'Războiul lui Putin' (aparţinând aceluiaşi autor), şi mai interesantă pentru că pentru că, deja, nu mai e nevoie de profeţie, e nevoie doar de analiză şi de pricepere", a spus Hurezeanu, la Scena Agora din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Dialogând cu jurnalistul Ion M. Ioniţă, Hurezeanu, fost ambasador al României la Berlin (2015-2021), a arătat că autorul "se poartă ca un aristocrat catolic, fiu de feldmareşal, comandantul Wehrmachtului în timpul Republicii de la Weimar chiar, şi ca un diplomat responsabil".

"Nu judecă, nu face profeţii, nu face incursiuni eminamente diletante din partea unui diplomat, fiind şi el eminent. (...) Acest om însă vorbeşte despre Rusia aşa cum arată ea şi cum o poate cunoaşte cel mai important diplomat german raţional în anii 2015 - 2020: cum arată puterea, cum arată oamenii lui Putin, cum arată intelectualii, cum arată propagandiştii, cum arată societatea civilă, cum arată oamenii de afaceri, cum arată locuitorii oraşelor mari, medii şi mici, cum arată studenţii, cum e la demonstraţii, cum e la acţiunile propagandistice", a explicat diplomatul.

Hurezeanu consideră că Rudiger von Fritsch "se fereşte să fie istoric, ştie foarte bine ce se întâmplă cu Rusia, dar vorbeşte ca un pragmatic diplomat, un om lucid care spune, rezum acum trivial: 'ceea ce face Rusia este reprobabil', 'conducătorii sunt reprobabili', 'îmi voi păstra simpatia şi puterea de înţelegere şi chiar de empatie cu poporul rus în orice situaţie'".

"Ceea ce e perfect plauzibil şi legitim, mai ales acum când vezi extremismele astea cu Prokofiev sau Dostoievski interzişi din sălile de concert sau de la catedrele de literatură comparată de la nu ştiu ce universitate americană. Astea sunt alunecările de teren regretabile", a adăugat Emil Hurezeanu.

În opinia ambasadorului, "tot ce facem noi în ultimii ani, evoluţia Europei, evoluţia relaţiilor transatlantice, fricţiunile noastre cu reţelele sociale, schimbarea mentalităţilor publice şi a culturii de masă au pregătit acest război''.

Apărută la Curtea Veche Publishing, cartea lui Rudiger von Fritsch, fost ambasador la Moscova, este, potrivit editurii, o analiză lucidă a unui expert, care evidenţiază o nouă perspectivă, critică, asupra relaţiilor germano-ruse.

După ce a studiat istoria şi filologia la Erlangen şi Bonn, Rudiger von Fritsch a intrat în Serviciul de Externe în 1984. După diverse funcţii de secretar la ambasadele germane din Varşovia, Nairobi şi în cadrul Reprezentanţei permanente pe lângă UE de la Bruxelles, în 1999 a devenit şef de departament în cadrul Biroului preşedintelui federal, iar în 2004, vicepreşedinte al Serviciului Federal de Informaţii.

Trei ani mai târziu, a devenit şef al Departamentului de Economie şi Dezvoltare Durabilă din cadrul Ministerului Federal de Externe şi asistent la negocierile G8. În 2010 a preluat funcţia de ambasador la Varşovia, iar din 2014 până în 2019 a fost ambasador al Republicii Federale Germania în Federaţia Rusă şi şef al Ambasadei la Moscova.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1266

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

S-a reîntâlnit tusea cu năjitul.
Raspunde

Xilo

Acum 2 luni

Care evolutie, matroane ? ... ca vedem doar invulutie peste tot in vest. LGBTQ, feminism fanatic. In SUA se pregatesc sa duca un razboi civil impotriva albilor, ca sunt cei mai treji si singurii care muncesc in tara aia. Alaturi de asiatici. Deci care evolutie... in Europa sau vest in general ?! Economia se prabuseste, societatea decate si matale vorbesti de evolutii ! Azi maine o sa taiem padurile sa le bagam in soba, ca in 1700... multumita politicilor globaliste. Dar o sa ne simtim liberi cand suntem obligati sa ne placa de LGBTQ, BLM si toti fanaticii.... da, libertate cu forta sau cum ? E mai rau ca in URSS, in 1930. Macar aia aveau o idee, proasta dar nu pur decadenta si animalica, precum acesti globalisti. Ce se pregatesc astia sa facaa, nu poate fi reparat.... se pregatesc de distrugerea raselor umane si a tarilor.... se pregatesc de totalitarism globl.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus