Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Avantajele și dezavantajele tehnologiei în călătoriile noastre

Avantajele și dezavantajele tehnologiei în călătoriile noastre

Nu mai este un secret faptul că ne folosim de tehnologie în toate activitățile noastre cotidiene, inclusiv în călătorii. Trăim într-o societate informațională, ca o consecință a transformării digitale. Se bazează pe diseminarea rapidă a ideilor, experiențelor și opiniilor, totul de la economie până la relațiile noastre afective sunt legate prin intermediul communication technologies (or ICTs).

În consecință, societatea noastră evoluează în ansamblu și mai rapid, aducând din ce în ce mai mult soluții eficiente pentru problemele de zi cu zi, iar sectorul turismului nu face excepție. În prezent nu mai navigăm cu harta, ci cu ajutorul aplicației din telefon. Însă tehnologia nu are doar avantaje, ci și dezavantaje prin călătoriile noastre. Hai să le descoperim împreună.

Big data, recunoașterea facială, serviciul pentru clienți și software-ul de management al informațiilor sunt doar câteva dintre tehnologiile pe care sectorul călătoriilor și turismului le folosește în prezent.

Ele facilitează multe dintre sarcinile pe care utilizatorii le îndeplinesc atunci când călătoresc și optimizează procesele interne în companii. Cu toate acestea, ca toate progresele tehnologice, ele prezintă și unele dificultăți.

Avantajele tehnologiei în călătorii

Oamenii pot accesa toate informațiile de care au nevoie despre o destinație turistică printr-o simplă căutare pe internet. Tehnologia a facilitat ca rezervarea cazării, cumpărarea biletului de călătorie sau plata diferitelor excursii să se poată face din confortul căminului propriu. Nu este nevoie să vă deplasați la o agenție de turism pentru a planifica o vacanță.

Găsirea ofertelor sau setarea alarmelor pentru a găsi cele mai bune opțiuni de zbor și cazare este mult mai ușoară grație tehnologiei, la fel și obținerea de informații despre locurile de vizitat. Puteți alege să mergeți la unele obiective turistice sau vă rezumați doar la informațiile online. Ca în cazul cazinourilor. Puteți experimenta cazinourile stradale sau puteți accesa cazinoro.com și să vă bucurați de jocurile existente pe vulkan vegas.

Și, dacă apare nevoia de a schimba biletele și de a reprograma rezervările, nu este nevoie să mergeți la compania aeriană. În plus, sarcinile care înainte erau greoaie, cum ar fi încheierea unei asigurări de călătorie, se pot face acum de pe telefon.

Securitatea cibernetică joacă un rol important în industria călătoriilor, motiv pentru care este nevoie de atât de multe verificări de identitate la cumpărarea biletelor, cât și la îmbarcarea în avion.

Dezavantajele tehnologiei de călătorie

Tehnologia vine la pachet și unele dezavantaje. Există riscuri legate de confidențialitate. Prin furnizarea datelor cu caracter personal, cum ar fi identitatea, cărțile de credit, e-mailurile, adresa etc., renunțăm, de asemenea, la anumite drepturi și la confidențialitatea noastră, permițând atât companiilor cu care efectuăm tranzacții de călătorie, cât și companiilor aliate ale acestora. pentru a primi, stoca și folosi toate informațiile noastre.

Atenție la scamuri și phishing. Există numeroase siteuri care oferă zboruri ieftine sau rezervări la hotel cu prețuri foarte mici și de multe ori se dovedesc a fi înșelătoare. Prin urmare, este foarte important să verificați reputația site-ului accesat. Dacă nu găsim multe informații despre respectivul site, este mai bine să căutați ofertele pe site-urile sigure, deja folosite.

În concluzie, tehnologia ne ajută în programarea călătoriilor, dar și pe durata acestora. Nu mai trebuie să pierdem timpul dezorientați prin gări, autogări și aeroporturi. Însă tehnologia ne expune atacurilor cibernetice. Așa că este bine să ne luăm măsuri suplimentare pentru siguranța noastră și securitatea datelor noastre.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus