Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Președintele Parlamentului Ungariei îl acuză pe Zelenski că are probleme psihice. Reacția Kievului: naziștii maghiari au ars de vii mii de ucraineni

Președintele Parlamentului Ungariei îl acuză pe Zelenski că are probleme psihice. Reacția Kievului: naziștii maghiari au ars de vii mii de ucraineni

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, și-a exprimat părerea despre „problemele mentale” ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, deoarece acesta le-a cerut ajutorul ferm, uneori aspru, partenerilor săi, relatează Pravda Ucraina.

Potrivit publicației, comentariul său apare într-un interviu dat cu ocazia Zilei Unității Naționale a Ungariei și a apărut pe site-ul 444.hu.

Kever a spus că nu își amintește din experiența sa în politica internațională ca vreodată liderul unei țări care avea nevoie de ajutor „să ridice vocea împotriva cuiva”, așa cum a făcut Volodymyr Zelenskyy, nu doar adresându-se oficialului Budapestei, ci și cancelarului german.

"De obicei, cineva care are nevoie de ajutor îl cere politicos, poate și persistent, dar întreabă, nu cere sau amenință. Se amenință inamicii, nu pe cei pe care vor să-i aibă prieteni. Există o problemă psihică personală", a spus Laszlo Kever.

Oficialul a mai spus că se așteaptă la probleme pentru maghiarii din Ucraina după război și că „trebuie să fim foarte atenți” pentru ca minoritatea maghiară să nu fie nevoită să-și părăsească cu totul patria natală.

Președinția Ucrainei a reacționat la insultele președintelui Parlamentului Ungariei făcând apel la un proverb popular ucrainean.

Răspunsul a apărut pe pagina de Facebook a adjunctului șefului de cabinet Andriy Sibiga, relatează European Truth.

”Oamenii au fost întotdeauna înțelepți și au știut de secole cum să răspundă la declarațiile absolut inacceptabile și sălbatice ale precum șeful Adunării Naționale a Ungariei. Cel care este vinovat este cel care are multe de spus, de regulă. Poți recunoaște un măgar după ureche și unui prost după bârfă. Atunci cânt ai mintea scurtă, limba este lungă. De obicei, astfel de exacerbări apar în anumite perioade ale anului”, a scris Sibiga.

El a menționat, de asemenea, că și-ar dori să audă evaluarea lui Laszlo Kever cu privire la modul în care naziștii maghiari au ars de vii mii de oameni în satul Cernihiv Koryukivka.

„Pe de altă parte, evenimentele epocale de natură departe de cea regională sunt probabil și un declanșator suficient pentru o asemenea exces de , și chiar dacă DNA-ul fascist răspunde din interior”, a scris Sibiga.

”Istoria va merge înainte, Ucraina va învinge: toți cetățenii care locuiesc în Ucraina vor fi mândri de statul nostru, iar astfel de vor rămâne la coșul de gunoi al istoriei. Președintele țării eroilor, a oamenilor curajoși și liberi”, a adăugat el.

În tragedia de la Koryukivka, la care se referă oficialul ucrainean este vorba de uciderea în masă a 6.700 de locuitori ai satului Koryukivka (acum un oraș din regiunea Cernihiv), comisă în perioada 1-2 martie 1943 de unitățile SS și ale jandarmeriei militare maghiare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Masacrul civililor a fost o operațiune punitivă a unităților maghiare ca răspuns la acțiunile gherilelor sovietice conduse de ofițerul NKVD Alexei Fedorov. Faptul că grupul de partizani al trupelor lui Fedorov a depășit de aproape 10 ori forțele punitive se adaugă la tragedia specială a acestui eveniment, dar partizanii nu au făcut nimic pentru a salva locuitorii din Koryukivka.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Germania, Ungaria, Franta, Romania (prin minoritatile germane, ungare si ultranationaliste ), sunt de departe cele mai rasiste state din Europa.
Raspunde

Iubesc Globalismul

Acum 2 luni

Ucraina e un Frankenstein al Europei.... "tara" cu teritorii furate de la vecini, care incearca o purificare etnica, clasica. Doar ca nu le-a mers cu rusii, ca nu sunt ultimele gaini ca noi.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Toti am luat teritorii de la vecini pe aici prin zona...iar pentru Ucraina da vina pe rusi, ei le-au adaugat teritorii. Ca capitala era la Moscova, oricat de georgian o fi fost Stalin. Acolo s-a format politic baiatul, cu rusii.

Raspunde

Rob

Acum 2 luni

Nu că ar fi Kever un simbol al inteligenței sau un exemplu politic demn de urmat, dar ce zice nu e deloc departe de adevăr, cem puțin legat de comportamentul "înalților" ucrainieni.
Raspunde

Leonard

Acum 2 luni

Ucraina statul care a furat teritoriul de NE Al Romaniei. De ce trebuie sa sufere oamenii de rand din Ucraina pentru greselile politicienilor !
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

URSS a luat teritoriul, nu Ucraina. Ucraina doar l-a primit. La fel cum R.Moldova a prinit Transnistria de la Ucraina, pentru ca asa s-a vrut la Moscova. Iar dupa destramarea URSS toate tarile din lume au recunoscut granitele Ucrainei, asa ca...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus