Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

”Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog”. Papa Francisc cere ''negocieri adevărate'' pentru o încetare a focului în Ucraina

”Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog”. Papa Francisc cere ''negocieri adevărate'' pentru o încetare a focului în Ucraina

Papa Francisc a cerut duminică să se desfăşoare "negocieri adevărate" care să permită ajungerea la "o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă" în Ucraina şi a invitat "responsabilii naţiunilor" să nu ducă "Umanitatea la distrugere", transmite Agerpres, care citează EFE.

Francisc a amintit că, "odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu".

"Popoare care se înfruntă, care se ucid, oameni care în loc să se apropie sunt alungaţi din casele lor", a spus papa Francisc, vorbind despre "furia distrugerii şi a morţii (...) care alimentează o escaladare tot mai periculoasă pentru toţi".

"Reiau apelul meu către responsabilii naţiunilor: Nu duceţi Umanitatea la distrugere, vă rog", a transmis suveranul pontif, repetând această ultimă frază, în aplauzele celor circa 25.000 de credincioşi strânşi în piaţa Sf. Petru.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a insistat "să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă, să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru vieţile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a oraşelor şi satelor peste tot".

"Să ne rugăm, angajându-ne fără odihnă în favoarea păcii", le-a spus el credincioşilor, la o zi după ce şi-a reiterat disponibilitatea de a călători în Ucraina, "la momentul oportun".

Papa Francisc a mai anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei deplasări în această ţară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Papa se teme de moarte mai rau decat dracul de tamaie.
Raspunde

Babylon

Acum 2 luni

Biserica catolica e o umbra istorica, doar. Teritoriile ei sunt nascatoarele noului Babylon... vestul de azi. Probabil distrugerea pentru ei, e o forma de salvare. Salvare de ceea ce-au creeat... acesti papi si vestul lor. De la caderea Constantinopolului incoace au dus totul de rapa.
Raspunde

A.c.

Acum 2 luni

Chiar daca nu sunt catolic, pot spune despre apelul lui ca este mai diplomatic si nepolitic fata de oricare mesaj al vreunui sef de stat, nu cred ca sunt prea multi printre noi care ar putea privi asemenea lui, eu unul nu pot.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Sa nu consume apa rece după atâta efort de rugăciune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus