Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

Studioul Paramount, dat în judecată din cauza filmului Top Gun: Maverick

Studioul Paramount, dat în judecată din cauza filmului Top Gun: Maverick

Familia unui scriitor al cărui articol a stat la baza filmului din 1986 "Top Gun", cu Tom Cruise în rolul principal, a dat luni în judecată studioul Paramount Pictures pentru încălcarea drepturilor de autor asociate unei continuări a acelui lungmetraj, superproducţia "Top Gun: Maverick", lansată în 2022, informează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Federal din Los Angeles, divizia Paramount Global nu a achiziţionat din nou drepturile asociate articolului "Top Guns", publicat de Ehud Yonay în 1983 în revista lunară California, de la familia sa înainte de lansarea acestui sequel.

Shosh Yonay şi Yuval Yonay, care locuiesc în Israel şi sunt văduva, respectiv fiul lui Ehud Yonay, consideră că studioul Paramount a ignorat în mod intenţionat faptul că drepturile de autor au revenit în posesia familiei Yonay în ianuarie 2020, nerespectând astfel legea federală a copyrightului.

Paramount nu a răspuns deocamdată solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Reclamanţii solicită despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită, inclusiv o parte din încasările obţinute de "Top Gun: Maverick", precum şi împiedicarea studioului Paramount de a distribui acest film sau de a produce alte continuări ale producţiei originale.

"Top Gun: Maverick" este filmul cu cel mai mare succes în box-office-ul din acest an, obţinând încasări de 291 de milioane de dolari în America de Nord şi 548,6 milioane de dolari la nivel global în primele 10 zile după lansare. 

foto Top Gun: Maverick/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Greuceanu

Acum 3 luni

Dar cum se face ca se cearta geucenii americani pe bani .... sa fi ajuns la fundul sacului ? Sau lacomia dicteaza, ca de obicei ? ..ce sa fie ce sa fie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus