Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

CFR pune două trenuri directe între Sibiu și Constanța, cu rute diferite: de la gratis pentru elevi la 96,05 lei pentru un adult

CFR pune două trenuri directe între Sibiu și Constanța, cu rute diferite: de la gratis pentru elevi la 96,05 lei pentru un adult

IR 1928 și, respectiv, IR 1912 sunt indicativele celor două trenuri pe care CFR Călători le va pune în circulație pentru a lega direct Sibiul de Constanța pe perioada verii. Trenurile vor avea opriri și în alte patru, respectiv trei stații din județul Sibiu.

Cele două trenuri InterRegio estivale care vor circula începând de vineri, 10 iunie, între Sibiu și Constanța au ore de plecare 03:55 și, respectiv, 18:38, potrivit orarului anunțat. ”Au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptopului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 12 ani. Totodată, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă”, anunță reprezentanții CFR într-un comunicat de presă.

Opt ore și 44 de minute sau 11 ore și 19 minute

Trenul care pleacă la primele ore ale dimineții (03:55 – indicativ IR 1928) este programat să ajungă la Constanța la ora 12:39. În cele opt ore și 44 de minute cât ar urma să dureze călătoria trenul oprește în 30 de stații până la Constanța. Pe lângă cea de pornire, din Sibiu, va mai opri la Tălmaciu, Mârșa, Avrig și Cârța. Trenul urmează ruta prin Brașov, având oprire și la București Nord.

Prețul unui bilet la clasa a doua pentru un adult care vrea să meargă la mare este de 96,05 lei (147,1 lei la clasa I), redus la 50,45 de lei pentru studenți, la 50 de lei pentru copii, la 52,4 lei pentru pensionari și gratuit pentru elevi.

Cel de-al doilea tren direct care se formează tot în gara Sibiu are ora de plecare 18:38, cea de sosire – 05:57, durata călătoriei fiind de 11 ore și 19 minute. Trenul mai oprește și la Tălmaciu, Podu Olt și Turnu Roșu în județul Sibiu, ruta urmată fiind cea prin Râmnicu Vâlcea - Slatina – Titu – București Nord.

Pe această rută prețurile sunt ușor mai mari: 105,55 lei pentru un adult la clasa a doua (158,95 lei la clasa întâi), 54,75 de lei pentru un copil, 57,4 lei pentru un pensionar, 55,45 de lei pentru un student și, respectiv, gratuit pentru elevi.

Biletele pot fi achiziționate, atât on-line, cât și de la automate ori casele de bilete cu cel mult 30 de zile înainte de data călătoriei.

Comparativ, o călătorie cu mașina între Sibiu și Constanța este estimată să dureze cel puțin șase ore, cu un cost de aproximativ 300 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus