Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
23°C

CJ Sibiu: Daniela Cîmpean a fost numită ”raportor pentru avizul privind Spațiul European al Datelor Medicale” al Comitetului European al Regiunilor

CJ Sibiu: Daniela Cîmpean a fost numită ”raportor pentru avizul privind Spațiul European al Datelor Medicale” al Comitetului European al Regiunilor

Administrația județului Sibiu anunță că președinta Daniela Cîmpean a fost numită ”raportor pentru avizul privind Spațiul European al Datelor Medicale” în cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Este vorba de comitetul prin care Parlamentul European dă posibilitatea administrațiilor locale să se implice oficial în procesul legislativ al Uniunii Europene. În calitate de raportor, Daniela Cîmpean are posibilitatea să coordoneze elaborarea unui proiect de lege europeană, care să fie mai apoi dezbătut în cadrul uneia din cele șase ședințe anuale ale CoR. Ulterior, respectiva inițiativă legislativă intră pe parcursul birocratic al Parlamentului European.

Spațiul European al Datelor Medicale (EHDS - European Health Data Space) este o primă propunere referitoare la accesul la datele medicale ale fiecărei persoane, precum și modul în care aceste informații pot fi oferite altora (spre exemplu cadrelor medicale). ”De asemenea, va permite cercetătorilor, inovatorilor și factorilor de decizie să utilizeze aceste date electronice de sănătate într-un mod sigur și de încredere, care păstrează confidențialitatea”, se arată într-un anunț al CoR, emis după reuniunea din 2 iunie organizată la Santiago de Compostela (Spania), unde a avut loc numirea Danielei Cîmpean.

Exemplul de la Sibiu

Desemnarea președintei CJ Sibiu drept raportor are legătură cu proiectul Portal Medical, o platformă on-line creată din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul căreia cetățenii județului își pot regăsi actele medicale emise de diferite instituții (Spitalul Județean, cel din Cisnădie, cel de Pediatrie, clinici private etc) prin crearea unui simplu cont.

”Consiliul Județean Sibiu este prima și singura autoritate publică locală, din România, până acum, care a implementat o platformă digitală pentru medici și pacienți. Portal Medical oferă posibilitatea ca atât pacienții care beneficiază de serviciile spitalelor din subordinea Consiliului și nu numai, cât și medicii, să împărtășească informații și date medicale în format digital relevante în vederea acordării de tratamente și servicii”, mai arată reprezentanții CJ Sibiu.

Citește și PORTAL MEDICAL – platforma de sănătate inițiată de Consiliul Județean Sibiu ajunge și la medieșeni

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Woomi

Acum 2 luni

Felicitări doamnei președinte. Felicitări pentru publicație. Sibiul a fost, este și va fi locul de unde se gândesc și se implementează proiecte adevărate. Sibiul este exemplu pentru multe UAT-uri din țară și exemplu de bune practici în mute locuri din Europa și nu numai. La Sibiu chiar se infaptuiesc lucruri bune pentru oameni. Și este foarte important sa promovăm lucrurile bune. Ca sibieni nu putem decât sa fim mândri ca un ales local deține funcții importante și cu putere de legiferare la nivel european. Felicitări doamnei Cîmpean pentru implicare și efortul depus pentru sibieni.
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

A ajuns exact ce reprezintă. Rechizită de birou.

Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

dl. tov. simion, acu de ce vă ofticați?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus