Sâmbătă,
14.06.2025
Parțial Noros
Acum
16°C

Experiența unui sibian la Spitalul Județean: medicul Boicean apare tot anul în concediu. Reacția spitalului: o eroare de sistem

Experiența unui sibian la Spitalul Județean: medicul Boicean apare tot anul în concediu. Reacția spitalului: o eroare de sistem

Un sibian a povestit pentru Turnul Sfatului experiența pe care a avut-o atunci când și-a făcut o programare alături de mama sa la Spitalul Clinic Județean Sibiu, pe Secțiile de Urologie și Boli Interne. Acesta vorbește despre superficialitatea cu care au fost tratați în cabinetul medicilor, despre faptul că deși avea programare la un medic specialist, în cabinet îl așteptau doi rezidenți, dar și despre o încercare de a-i face mamei programare la medicul Adrian Boiceaan pe platforma Portal Medical, unde acesta apare în concediu pe toată perioada anului. În urma unei solicitări făcute reprezentanților Spitalului Județean aceștia vin cu o serie de precizări spunând că medicii au acționat în interesul pacientului. În ceea ce privește perioada de concediu pe tot anul a șefului Secției de Gastroenterologie se precizează că a fost o eroare a sistemului informatic ce urmează a fi remediată.

Un sibian povestește experiența pe care a avut-o atunci când și-a făcut o programare alături de mama sa la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Bărbatul își asumă toate acuzațiile pe care le aduce, dar roagă ca identitatea să-i fie protejată în publicarea materialului de presă.

Sibianul povestește că la începutul lunii ianuarie și-a făcut o programare la Urologie, la medicul Adrian Hașegan după ce mama sa acuza dureri puternice în zona abdomenului. Când a ajuns la programare, însă, a avut surpriza să constate că în loc de medic îl așteptau doi rezidenți.

„În data de 5 ianuarie am avut o programare la Urologie împreună cu mama mea, la d-l doctor Hașegan. Are o singură oră pe săptămână timp în care îți poți face programare la spital. Am ajuns acolo, iar asistenta mi-a spus că nu crede că vine doctorul și vor veni rezidenții, în schimb. Eu am auzit că d-l doctor, deși are programări nu și le onorează și trimite rezidenții. Când au venit acești rezidenți, un băiat și o fată, eu le-am spus că refuz consultația, pentru că atât eu, cât și mama mea, aveam programare la d-l doctor Hașegan și nu la rezidenți.”, povestește omul.

Acesta spune că în urma unui telefon și a unei aproximativ un sfert de oră medicul a intrat îmbrăcat în haine de oraș după care a urmat un control superficial de cinci minute.

„L-au sunat și, într-un final, a venit îmbrăcat în haine de oraș, semn că la acea oră nu se afla în spital. Ne-a consultat în cinci minute și am plecat. Mie nici măcar nu mi-a făcut un ecograf să vadă despre ce este vorba. Mi-a recomandat un URO CT după informațiile pe care i le-am dat eu, dar poate aceste informații erau înțelese greșit sau explicate cum nu trebuie”, povestește sibianul.  

Peste două zile, vineri, în 7 ianuarie, cei doi, mamă și fiu au mers la Boli Interne, la medicul Adelaida Solomon, dar și despre experienața de acolo spune că a fost total lipsită de profesionalism.

„Mama acuza dureri mari în zona abdomenului. Doctorița era în dubii dacă să o interneze sau nu, a luat legătura cu d-l dr. Boicean și într-un final, după insistențele și lacrimile mamei, pentru că efectiv a început să plângă acolo, au internat-o. Vineri i-au făcut un ecograf abdominal. D-nei doctor nu i-a plăcut ce a văzut acolo, iar luni a repetat ecograful abdominal, deși dumneaei a propus un CT abdominal cu substanță de contrast. O bănuia de pietre pe ficat. Marți, în 11 ianuarie, i-au făcut o serie de analize la sânge și au ținut-o nemâncată până la ora 13.00, când i-au făcut al treilea ecograf abdominal. După acest ecograf mama cerut ca d-na doctor să vină să vorbească cu mine la telefon, iar răspunsul ei a fost: da, știu, dar nu pot să trec peste șeful meu, iar el a spus că nu sunt informații sufciente care să necesite un CT abdominal, în ideea în care până la acea oră nu aveau un diagnostic”.

Bărbatul spune că în acel moment s-a îmbrăcat și a mers în audiență la manager.  

„Pe mine toate aceste lucruri mă duc cu gândul la afaceri private din sistemul public de sănătate. Nu fac altceva decât să te facă să mergi în privat unde au ei cabinete”, mai spune sibianul.

A depus plângere la conducerea spitalului

După întreaga experiență, bărbatul spune că a ajuns în audiență la managerul spitalului, medicul Daniel Chelcea. Acesta l-a îndrumat să facă o plângere în scris, iar cele spuse de el vor fi verificate. Sibianul spune că va face plângeri nu doar la spital, ci la toate organele abilitate, pentru că au fost tratați „în bătaie de joc”.

În acest moment mama sa, care are 64 de ani, a fost externată la cerere și va merge cu ea la un medic în sistemul privat.

„La mama nu am timp de pierdut, suspiciunea diagnosticului fiind una gravă. Am externat-o din spital și voi merge cu ea să avem cât mai curând un diagnostic. O să depun plângeri la toate organele abilitate, inclusiv la Ministerul Sănătății, pentru că este inadmisibil cum suntem tratați de medici, într-un spital public. După ce am fost la Urologie și apoi la interne am vrut să-i fac programare mamei la d-l dr. Adrian Boicean și nu am dat de dumnealui. Am intrat să-i fac o programare pe platformă și, conform legendei, dumnealui tot anul apare în concediu”, povestește bărbatul.

Acesta mai precizează că în urma externării mamei sale a constatat că o zi de spitalizare în Spitalul Județean Sibiu costă 761 de lei, iar de pe fișa de externare nu apare ecografia abdominală din data de 11 ianuarie 2022.

Concediul pe tot anul al medicului Boicean – o eroare a sistemului de programări

Reporterul Turnul Sfatului a făcut o solicitare scrisă către reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu cu privire la toate aspectele semnalate de sibian. În ceea ce privește consultația la specialitatea urologie, reprezentanții spitalului spun că, în urma verificărilor făcute, se confirmă faptul că medicul Adrian Hașegan nu se afla în cabinet la ora programării, acesta fiind reținut de activitatea din cadrul secției, dar că, ulterior, acesta s-a prezentat la consultație. De asemenea, se precizează că prezența rezidenților la consultații nu este o practică în cadrul unității însă participarea la consultații este justificată prin lege.

„Referitor la aspectele semnalate privind consultația în specialitatea urologie, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că inițial, medicul urolog nu a fost prezent în cabinet, fiind reținut de activitatea din cadrul secției. Ulterior acesta s-a prezentat la consultație. Pacienta la care faceți referire în adresa înaintată a beneficiat prin urmare de consultație de specialitate, efectuată de către medicul urolog, inclusiv o examinare ecografică. După consultație, pacienta a primit recomandări medicale privind conduita terapeutică de urmat”, se precizează în răspunsul dat de reprezentanții spitalului.

Un răspuns a fost formulat și cu privire la faptul că, pe portalul medical pe care se pot face programări la medici specialiști, Șeful Secției de Gastroenterologie, dr. Adrian Boicean apare tot anul în concediu. Reprezentanții unității medicale spun că este vorba despre o eroare a sistemului de programări care urmează a fi remediată. De asemenea, se precizează faptul că SCJU Sibiu va verifica desfășurarea programului din Ambulatoriu de către toți medicii, inclusiv șefii de secție.

„În ceea ce privește încercarea de programare la o consultație în specialitatea Gastroenterologie, la medicul șef al secției, precizăm că, programul din Ambulatoriu al acestuia este unul restrâns în condițiile în care desfășoară atât activitate managerială, didactică și medicală în cadrul secției cât și prin consulturi interdisciplinare pentru pacienții internați în alte secții. Prin urmare, programul aferent consultațiilor din cadrul Ambulatoriului (Policlinica) nu permite decât consultul pacienților în vederea eliberarea rețetelor pentru pacienții incluși în programele naționale de sănătate. Subliniem că pacienta avea la dispoziție posibilitatea programării pentru consultație în specialitatea urologie la alți medici, cu disponibilitate la data menționată.

În momentul de față se lucrează la schimbarea modalității de afișaj din sistemul online de programări (Portal Medical), unde dintr-o eroare, era afișat mesajul „concediu”. În acest sens a fost notificată firma care conceput sistemul online de programări și care asigură mentenanța si funcționarea acestuia. De asemenea, precizăm că SCJU Sibiu va verifica desfășurarea programului din Ambulatoriu de către toți medicii, inclusiv șefii de secție”, se mai arată în răspuns.

Reprezentanții spitalului demontează o parte din acuzații

În ceea ce privește internarea în spital a mamei sibianului, reprezentanții spitalului spun că aceasta s-a prezentat în data de 7 ianuarie 2022, împreună cu fiul ei, pentru o consultație în cadrul Ambulatoriului SCJU Sibiu (Policlinică) specialitatea medicină internă.

„După aflarea istoricului medical al pacientei s-a realizat consultația și, pe baza simptomelor (greață, dureri gastrice) s-a constatat că acestea indică o patologie gastrică. S-a decis internarea pacientei în cadrul secției de Medicină Internă 2 și repetarea endoscopiei. Aceste aspecte au fost explicate și fiului pacientei. Pacienta a fost, de asemenea, examinată ecografic la consultația din Policlinică dar, în condițiile unor factori de natură medicală (gazele prezente nu permiteau o examinare completă), rezultatul nu a fost edificator, ecografia fiind ulterior repetată în datele de 10.01 și 11.01.2022. În ceea ce privește rezultatele ecografiilor, „interpretările” menționate în adresa înaintată nu aparțin personalului medical ci sunt exclusiv interpretarea pacientei și a fiului acesteia” se arată în răspuns.

De asemenea, se precizează că în urma tuturor acestor investigații s-a concluzionat că pasul necesar pentru stabilirea conduitei medicale este endoscopia digestivă superioară, pacienta fiind programată pentru efectuarea acesteia în data de 12.01.2022. Pe de altă parte, reprezentanții spitalului susțin că afirmația cu privire la solicitarea de către medicul curant a unui examen CT cu substanță de contrast este falsă, iar discuțiile telefonice avute cu fiul pacientei nu au existat.

„Rezultatul este consemnat în foaia de observație clinică generală. Pacienta a solicitat însă efectuarea unui examen la Computerul Tomograf – examinare care nu se efectuează la solicitarea pacienților, fiind o decizie exclusiv medicală, in situația în care aceasta se impune! Pacientei i s-a explicat că nu aceasta este prima investigație recomandată, în condițiile în care analizele de sânge erau normale iar simptomele ameliorate, comunicându-i-se totodată că situația medicală este provocată de o patologie gastrică iar endoscopia digestivă superioară este cea mai potrivită investigație în acest caz. În ceea ce privește afirmația fiului cu privire la solicitarea de către medicul curant a unui examen CT cu substanță de contrast, aceasta este, conform declarațiilor medicului, falsă. De asemenea, medicul curant infirmă și afirmația conform căreia i s-a cerut să discute telefonic cu fiul pacientei, precizând că nu a fost contactat nici prin telefonul secției și nici prin intermediul pacientei. Totodată, medicul curant a subliniat că și-ar fi dorit să poată explica fiului pacientei diagnosticele stabilite dar, în afara discuției inițiale din Policlinică (7.01.2021), acesta nu a mai încercat să dialogheze cu medicul. Mai mult, în reclamația transmisă acesta a folosit informații incomplete, transmise de pacientă și interpretate și înțelese eronat. În data de 12.01, după efectuarea endoscopiei digestive superioare care a confirmat ulterior suspiciunea de gastrită, pacienta a solicitat externarea pe propria răspundere, sub semnătura consemnată în foaia de observație. Această solicitare a avut loc în pofida sfaturilor medicale”, spun reprezentanții spitalului.

Program de 7 ore în medie pe zi, respectiv de 35 de ore pe săptămână

Potrivit informațiilor primite de la spital medicii de specialitate încadrați în spital își desfășoară activitatea în sistem integrat: spital – ambulatoriu integrat, în cadrul programului normal de lucru, asigurând asistența medicală spitalicească continuă, în regim de spitalizare de zi și ambulatorie. Activitatea integrată în ambulatoriu se poate desfășura zilnic, săptămânal sau lunar, în conformitate cu modul de organizare a activității de către Comitetul Director, de comun acord cu șefii de secții, în vederea creșterii accesibilității pacientului la servicii medicale corespunzătoare și a asigurării continuității în acordarea îngrijirilor de sănătate. Programul astfel stabilit este comunicat casei de asigurări de sănătate cu care spitalul are contract. În acest context se precizează că timpul normal de muncă aferent contractului individual de muncă de bază al medicilor încadrați în unități publice din sectorul sanitar este de 7 ore în medie pe zi, respectiv de 35 de ore în medie pe săptămână, fapt specificat și în contractul individual de muncă. Există situații excepționale prevăzute de legislația în vigoare, în care durata timpului de muncă este mai mică de 7 ore (medicii cu integrare clinică sau care își desfășoară activitatea în serviciile de anatomie patologică, medicină legală, radiologie etc..)

 Mai jos, puteți citi, integral, răspunsul dat de reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

 

Ca urmare a solicitării dvs. înregistrată cu nr. 1008/17.01.2021, vă transmitem atașat răspunsurile  solicitate.

  1. Care este punctul dumneavoastră de vedere vis a vis de cele povestite de pacient?

Referitor la aspectele semnalate privind consultația în specialitatea urologie, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că inițial, medicul urolog nu a fost prezent în cabinet, fiind reținut de activitatea din cadrul secției.  Ulterior acesta s-a prezentat la consultație. Pacienta la care faceți referire în adresa înaintată a beneficiat prin urmare de consultație de specialitate,  efectuată de către medicul urolog, inclusiv o examinare ecografică. După consultație, pacienta a primit recomandări medicale privind conduita terapeutică de urmat.

În ceea ce privește încercarea de programare la o consultație în specialitatea Gastroenterologie, la medicul șef al secției, precizăm că, programul din Ambulatoriu al acestuia este unul restrâns în condițiile în care desfășoară atât activitate managerială, didactică și medicală în cadrul secției cât și prin consulturi interdisciplinare pentru pacienții internați în alte secții. Prin urmare, programul aferent consultațiilor din cadrul Ambulatoriului (Policlinica) nu permite decât consultul pacienților în vederea eliberarea rețetelor pentru pacienții incluși în programele naționale de sănătate. Subliniem că pacienta avea la dispoziție posibilitatea programării pentru consultație în specialitatea urologie la alți medici, cu disponibilitate la data menționată.

În momentul de față se lucrează la schimbarea modalității de afișaj din sistemul online de programări (Portal Medical), unde dintr-o eroare, era afișat mesajul „concediu”. În acest sens a fost notificată firma care conceput sistemul online de programări și care asigură mentenanța si funcționarea acestuia.

De asemenea, precizăm că SCJU Sibiu va verifica desfășurarea programului din Ambulatoriu de către toți medicii, inclusiv șefii de secție.

Ulterior consultației în specialitatea Urologie,  pacienta s-a prezentat în data de 7 ianuarie 2022, împreună cu fiul ei, pentru o consultație în cadrul Ambulatoriului SCJU Sibiu (Policlinica) specialitatea medicină internă.

După aflarea istoricului medical al pacientei s-a realizat consultația și, pe baza simptomelor (greață, dureri gastrice) s-a constatat că acestea indică o patologie gastrică. S-a decis internarea pacientei în cadrul secției de Medicină Internă 2 și repetarea endoscopiei. Aceste aspecte au fost explicate și fiului pacientei. Pacienta a fost, de asemenea, examinată ecografic la consultația din Policlinică dar, în condițiile unor factori de natură medicală (gazele prezente nu permiteau o examinare completă), rezultatul nu a fost edificator, ecografia fiind ulterior repetată în datele de 10.01 și 11.01.2022. În ceea ce privește rezultatele ecografiilor, „interpretările” menționate în adresa înaintată nu aparțin personalului medical ci sunt exclusiv interpretarea pacientei și a fiului acesteia.

În urma tuturor acestor investigații s-a concluzionat că pasul necesar pentru stabilirea conduitei medicale

este endoscopia digestivă superioară, pacienta fiind programată pentru efectuarea acesteia în data de 12.01.2022. Rezultatul este consemnat în foaia de observație clinică generală. Pacienta a solicitat însă efectuarea unui examen la Computerul Tomograf – examinare care nu se efectuează la solicitarea pacienților, fiind o decizie exclusiv medicală, in situația în care aceasta se impune! Pacientei i s-a explicat că nu aceasta este prima investigație recomandată, în condițiile în care analizele de sânge erau normale iar simptomele ameliorate, comunicându-i-se totodată că situația medicală este provocată de o patologie gastrică iar endoscopia digestivă superioară este cea mai potrivită investigație în acest caz.

În ceea ce privește afirmația fiului cu privire la solicitarea de către medicul curant a unui examen CT cu substanță de contrast, aceasta este, conform declarațiilor medicului, falsă. De asemenea, medicul curant infirmă și afirmația conform căreia i s-a cerut să discute telefonic cu fiul pacientei, precizând că nu a fost contactat nici prin telefonul secției și nici prin intermediul pacientei. Totodată, medicul curant a subliniat că și-ar fi dorit să poată explica fiului pacientei diagnosticele stabilite dar, în afara discuției inițiale din Policlinică (7.01.2021), acesta nu a mai încercat să dialogheze cu medicul. Mai mult, în reclamația transmisă acesta a folosit informații incomplete, transmise de pacientă și interpretate și înțelese eronat. În data de 12.01, după efectuarea endoscopiei digestive superioare care a confirmat ulterior suspiciunea de gastrită, pacienta a solicitat externarea pe propria răspundere, sub semnătura consemnată în foaia de observație. Această solicitare a avut loc în pofida sfaturilor medicale.

Prin urmare, din abordarea acestui caz reiese că personalul medical al Secției Clinice Medicină Internă 2 a acționat, pe tot parcursul gestionării cazului, în interesul pacientei dând dovadă de empatie, implicare și profesionalism.

Care este numărul de ore pe care fiecare medic specialist din Spitalul Județean ar trebui să-l aloce consultației pacienților care vor să-ți facă programare în spital?

Consulturile de specialitate pentru  pacienții neinternați se efectuează în cadrul Ambulatoriului Integrat al SCJU Sibiu. În vederea efectuării unei consultații de specialitate, pacienții se pot adresa Ambulatoriului Integrat în care își desfășoară  activitatea medicii din spital, conform unui program stabilit de medicul șef de secție, aprobat de conducere și transmis Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Medicii de specialitate încadrați în spital își desfășoară  activitatea în sistem integrat: spital – ambulatoriu integrat, în cadrul programului normal de lucru, asigurând asistența medicală spitalicească continuă, în regim de spitalizare de zi și ambulatorie. Activitatea integrată în ambulatoriu se poate desfășura zilnic, săptămânal sau lunar, în conformitate cu modul de organizare a activității de către Comitetul Director, de comun acord cu șefii de secții, în vederea creșterii accesibilității pacientului la servicii medicale corespunzătoare și a asigurării continuității în acordarea îngrijirilor de sănătate. Programul astfel stabilit este comunicat casei de asigurări de sănătate cu care spitalul are contract.

În Ambulatoriul integrat în conformitate cu prevederile Ordinul MS 1068/2021 timpul mediu de consultație pentru un pacient este de 15 minute.

Care este programul normal de lucru al unui medic specialist? Conform contractului câte ore trebuie să stea în spital?

Conform ORDINULUI MS nr. 870 din 1 iulie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar, timpul normal de muncă aferent contractului individual de muncă de bază al medicilor încadrați în unități publice din sectorul sanitar este de 7 ore în medie pe zi, respectiv de 35 de ore în medie pe săptămână, fapt specificat și în contractul individual de muncă.  Există situații excepționale prevăzute de legislația în vigoare, în care durata timpului de muncă este mai mică de 7 ore (medicii cu integrare clinică sau care își desfășoară activitatea în serviciile de anatomie patologică,  medicină legală, radiologie etc..)

Există în spitalul județean practica de a trimite rezidenți în locul medicilor specialist la consultații fără a fi supervizați așa cum a fost în cazul povestit?

Aceasta nu este o practică curentă în cadrul SCJU Sibiu. Subliniem însă că prezența medicilor rezidenți în cadrul cabinetului este justificată, fiind reglementată prin Legea 95/2006. Conform acesteia, în spital, în ambulatoriile de specialitate sau în alte unități, după caz, se pot desfășura și activități de învățământ medico-farmaceutic, postliceal, universitar și postuniversitar, precum și activități de cercetare științifică medicală. Aceste activități se desfășoară sub îndrumarea personalului didactic integrat. Activitățile de învățământ și cercetare vor fi astfel organizate încât să consolideze calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.

     Dr. Daniel Chelcea                     Conf.univ.dr. Călin Cipăian                                    Decebal Todăriță

                             Manager                                   Director Medical                                              Purtător de cuvânt

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

38 comentarii

Elzorab

Acum 3 ani

SJ-ul e o cloacă de felceri imbuibati care au impresia ca s-au nascut acolo pe funcții si acolo trebuie să si moara. Trebuie să treaca generatii ca sa poti schimba ceva.
Raspunde

Lazăr George

Acum 3 ani

Este foate adevărat că aceste "mușamalizări" care se fac cu tâlc de către conducerea acelui spital de urgență prin măiestria purtatorului de cuvânt, nu fac decât să scadă încrederea cetățeniilor în serviciile medicale. Realitatea la fața locului este izbitor de diferită față de cele prezentate prin comunicate, care se dovedesc a fi doar cuvinte fără acoperire în fapt. Este de notorietatea practica medicilor de a trimite rezidenții să realizeze consulturile în policlinică și este normal să fie așa din moment ce o zi are 24 de ore iar, majoritatea medicilor care sunt plătiți normă întreagă la spital, au normă și la cabinetele/clincile private iar unii chiar cursuri la facultate. Imaginați-vă pe cineva să realizeze această performanță fără să "șunteze sistemul", cu stiința/acordul comitetului director. Imaginați-vă o secundă, acești eroi, cât trag pentru veniturile proprii și cât trag pentru satisfacția pacienților! Normalitatea la fața locului ne arată că, în funcție de timpul medicului, sunteți consultați profesional sau 5 minute în grabă, pentru că există treburi mai importante de realizat, uneori în privat, alteori pe la facultate. De cele mai multe ori unii medici sunt prezenți simultan în 3 locuri, trebuiesc acoperite toate nevoile bugetului personal, nu? Oare comisia de etică medicală va îndrăznii vreodată să deranjeze un coleg medic cu care se întalnește zilnic pe holurile spitalului? Nu! Problema principală constă în lipsa oamenilor pregătiți, fie că sunt personal medical, fie că sunt auxiliar/tesa Recunosc că, la partea de "dres busuiocul", sunt experți! Există oare vre-un demers să poneze acești medici când vin și pleacă, când hotărăsc că nu au chef de policlinică?! Suntem în 2022, dacă se dorește asta, s-ar putea implementa. Dar nu se dorește! Directorul medical are un rol foarte important aici, atât de management cât și de control, în cazul acesta are o culpă iar prin subsidiaritate are o răspundere foarte mare și managerul împreună cu comitetul director. Au fost nenumărate plângerile și cu siguranță vor mai fi, oamenii inteligenți știu că "fum fară foc..." Mult succes conducerii!
Raspunde

Dr. Who Han :)

Acum 3 ani

Medicii au semnatura electronica extinsa, adica un token ( e ca un stick de memorie ce se introduce in calculator) cu care semneaza retetele si concediile medicale date la externare sau in policlinica. Aceasta semnatura electonica NU poate fi instrainata sub nicio forma, din punct de vedere legal. Ce credeti? Sunt sectii ( majoritatea in SCJU, dar si in celelalte spitale) in care acest token se afla la asistente sau la rezidenti. Unii medici specialisti si primari nici nu isi cunosc parolele de token, noroc ca sunt scrise la asistentele sefe sau sunt de genul 1234 sau 0000. Nu mai spun ca utilizarea de catre altcineva decat de catre titular a acestei semnaturi electronice calificate extinse este de domeniul penalului. Fals informatic in forma continuata. Lucrul acesta e arhicunoscut, dar nu le pasa. Vor veni din nou cu explicatii mincinoase. Oare spitalele nu pot implementa un pontaj biometric pentru angajati, pe baza de amprenta la sosire si plecare, asa incat medicii sa nu fie in trei locuri deodata? Pe sectie, la facultate si pe unde or mai umbla.... Unele lanturi de farmacii au asa ceva, nu e o chestie scumpa. Se vor trezi cu dreptul la propria amprenta etc.....
Raspunde

Silviu

Acum 3 ani

Bine spus "maiestria purtatorului de cuvant"! Probabil acesta este motivul pentru care Spitalul Judetean Sibiu are drept purtator de cuvant un distins jurnalist, istoric si scriitor. Desi, uzual, "rolul"este indeplinit de catre un membru al institutiei respective (politist, pompier, medic, etc, dupa caz).
Raspunde

Dr. Who Han :)

Acum 3 ani

Din pacate pacientul are dreptate. Sunt din sistemul medical si asa e cum zice bietul pacient. Interesant e cum deconteaza casa de asigurari Sibiu serviciile de consultatie in ambulator, pe care medicii titulari nu le presteaza ( acest caz prezentat nu e singular). In spital (doar in spital) rezidentii POT inlocui medicii specialisti si primari, in limita competentei si a dreptului de practica supravegheata ( acei medici rezidenti apar pe siteul colegiului medicilor regmed.cmr.ro si pot fi verificati daca au acest drept de practica supravegheata). Dar contractul pe ambulatoriu e incheiat intre CAS Sibiu si Ambulatoriul SCJU Sibiu, acolo rezidentii pot doar ASISTA, daca e de acord pacientul, caci NU e sectie clinica. E locul de prestat servicii medicale de catre medic ASIGURATULUI caruia nimeni nu ii cere parerea cand ii ia banii pe asigurarea de sanatate. Si mai verificati pe siteul de programari si rubrica "Exceptie".... Ce exceptii se fac si daca se fac...
Raspunde

Mircea

Acum 3 ani

Da! Mi s-a intamplat la fel la urologie. De ani de zile vin aproape zilnic doar rezidentii, medicii nu apar decat din intamplare...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un pacient

Acum 3 ani

Știți care este culmea?Din tot spitalul au nimerit tocmai acești doi doctori care chiar au grijă de pacienți(Boicean și Adelaida).Pentru cunoscători,daca va amintiți de vechea Medicala unde erau cei mai mulți pacienți care se țineau după un doctor pe hol?D-l Dr.Porr de când Forumul venise la putere trecea doar că un zeu printre muritori pe holurile clinicii.Singurul doctor care era "abonat"al oamenilor de la țară și amărâților era Boicean.Pe langa asta a învățat și să facă colonoscopii gratis in spital nu că alții care te trimiteau la privat.Plus că mai avea răbdare și cu rezidenții care umblau bezmetici prin spital fără să fie băgați în seamă de profesorii lor.Noi suntem cetățeni europeni și avem drepturi.Ne prezentam la spital în ultima fază,nu facem prevenție și dorim și RMN sau CT pentru orice pt.ca știm noi mai bine.Din tot spitalul tocmai acești doctori sunt din categoria cel care chiar muncesc și le pasa de pacienți și nu merita sa fie tratați așa.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nimeni

Acum 3 ani

Pietre la ficat? Asta este probabil o noua descoperire medicală, demnă de mari premii! “Pietrele” sunt la “fiere”, adică in colecist … S-au trezit eminențele sa explice acte medicale. Normal ca au ținut-o nemâncata, ca asa se fac analizele de sânge, “ a jeun”. Vrea sa mânce, sa margă la restaurant, nu la spital . 7 ore, normal, ca restul de norma pana la 8/zi se completează prin gărzi …
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nimeni

Acum 3 ani

Bravo redacția! Excepțional ca pe timp de pandemie, cand oamenii au cel mai mult nevoie de doctor/spital, Dvs. discreditați din răsputeri aceste instituții!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cosmin

Acum 3 ani

Sa te plângi de Dr. Boicean că nu ajută pacienții e noaptea minții. Nu sunt 3 medici în spital care sa ajute pacienții mai mult și mai dezinteresat decât el. Ar fi ultimul din spital despre care să apară astfel de articole. Dar este probabil un atac concertat al unora, la care presa locala este complice. Acum, el lucrează în cadrul spitalului, dar nu poate să fie în două locuri in același timp. Nu poți să faci și endoscopie și policlinica și internari și externări toate in același timp. Este nevoie de mai mult medici. Luați statisticile europene să vedeti câți medici/cap locuitor ar trebui sa fie. Așa o să aflati răspunsul de ce merg medicii rezidenți in policlinica. Pentru că nu sunt bani sa fie suficienti medici specialiști.
Raspunde

Adina

Acum 3 ani

Nu mai știu cum să se acopere unii pe alții, să facă "să fie bine ca să nu fie rău". Eu regret până în ziua de azi că am născut la spitalul județean Sibiu, am ajuns acolo când eram din cauză ca am mâncat ceva sărat și nu m-am simțit prea bine, eram deja la termen si mi-au luat tensiunea, aveam 17 cu 10. După care mi-au spus ca trebuie sa ma consulte, a venit o fată tânără, cred ca nici 25 de ani nu avea, și m-a consultat, ce să zic, m-a consultat de mi-a crescut tensiunea și mai mult si m-am ales si cu o hemoragie după consult. În timpul consultului i-am spus de nenumărate ori că ma doare prea tare și că nu pot continua dar nu a avut nicio treabă tipa. Ce e și mai ciudat e că apare pe fișa de consultație numele "Dr. Obstetrică Ganfalean", am cautat-o pe net și surpriză, doamna doctor obstetrician pare a fi o femeie de vârsta a doua, fără nicio asemănare cu tânăra fată care m-a consultat. Deci îl contrazic pe domnul manager, se pare că e o practică uzuală aceea de a trimite rezidenți (sau poate vecini, fete care pune unghii, frizerițe sau alte persoane a căror identitate nu o aflăm veci) să consulte pacienți. Eu nu știu până în ziua de azi cine a fost tânăra care era să mă omoare cu consultul ei cu tot (uitasem să vă spun că după consult m-am dat jos de pe masă tremurând, îmi crescuse tensiunea la 19 cu 12 și asistenta mi-a adus un scaun cu rotile). Despre asistentele de la ATI, ce să mai...numai de bine.... M-am trezit noaptea după cezariană cu o durere cumplită în coaste, am strigat după asistentă cred că mai bine de jumătate de oră, începusem să plâng de durere, nu îmi trecea nicicum. I-am scris la un moment dat Mamei mele un sms ca daca vine ziua următoare in vizită, să îmi aducă și o cremă antiinflamatoare impotriva durerilor. Mama când a citit smsul a venit cu soțul meu direct la spital, cred ca in nici 5 minute au venit, au încercat să vorbească cu asistentele, spunându-le ca nu mă simt bine. Nici nu vă mai zic că m-am trezit cu asistenta în ușa salonului strigând la mine "Ce faci doamnă??? Pui lumea în alarmă, trimiți oamenii noaptea pe drumuri să vină la tine???" După care a venit și mi-a injectat ceva în perfuzie și nu mai țin minte aproape nimic din următoarele 2-3 zile... Ce știu sigur e ca bucuria nașterii fetiței noastre a fost umbrită de oameni incompetenți, care pe deasupra mai sunt și plătiți tot din banii noștri și în loc să ne ajute, să ne vindece, să ne facă acele momente neplăcute măcar un pic mai suportabile, aleg să ne traumatizeze, să ne creeze coșmaruri. Nu recomand nimănui spitalul județean Sibiu pentru nimic în lume. Îmi pare rău că nu i-am dat în judecată atunci dar, sincer, când vine pe lume un bebeluș nu mai contează nimic, încerci să uiți, să nu te mai gândesti și să îi mulțumești lui Dumnezeu că măcar ești în viață, tu și bebele. Am auzit și de la alte mame scene din astea desprinse din filme horror dar ar fi nevoie să scriem o carte de sute de pagini ca să le cuprindem pe toate... Dacă aș fi născut anul trecut, s-ar fi scuzat ca ei, "eroii în alb", sunt obosiți și stresați, dar ghinion, am născut în iunie 2019.
Raspunde

Dr. Who Han :)

Acum 3 ani

Apropo, stiati ca, cu cat esti mai " mare" in grad ( adica sef de sectie sau medic primar) muncesti mai putin pe bani mai multi? Doctor in stiinte= 15% in plus la salar, medic primar= 20% in plus la salar. Plus sporul de sectie, si ala din 2 cifre. Sporurile se cumuleaza, asa incat seful de sectie, care 99,99% musai e cadru universitar e sigur doctor in stiinte ( adica a scris sau i s-a scris de catre rezidenti si alti sclavi teza de doctorat, pe cate un subiect de te apuca rasul, cam ca unul de licenta cu titlul " Incidenta si prevalenta cucuielor de la loviturile la pragul de sus al usii in judetul Sibiu in ultimii 5 ani") deci ia 15%, plus ca e musai medic primar, deci inca 20%. Daca vrea face, daca nu vrea nu face garzi. Le face rezidentul, uneori pentru un ban in plus, alteori si sub amenintarea ca examenul de specialist il va da tot cu seful/sefa de sectie... Cei de la ITM nu pot verifica decat daca au pe cineva sub acoperire, altfel pe hartie totul e corect. Sa nu va mirati ca la UPU, cand se cheama de pe sectie specialistul, in loc de specialisti, vin tot felul de rezidenti supraobositi si unii si cu limitate cunostinte practice si chiar teoretice, asa incat norocul e un factor important in prognosticul vital al pacientului... Daca moare pacientul, mortul e de vina. N-a avut zile. Avea COVID si nu era vaccinat. Sau era vaccinat, dar era obez. Sau cardiac. Sau,sau.... Adica lucruri de care altii nu mor. P.S. Stiti ce substante iau unii medici tineri ca sa reziste sa nu doarma in multele garzi sau sa-si limpezeasca creierele dupa saptamani de hamaleala? Ati fi socati....Apropo, putregaiul nu e doar in Sibiu, dar aici s-a redeschis subiectul. Il asteptam pe poetul purtator de cuvant ( oare a cui pila o fi, nu s-a gasit ca in alte spitale un dr mai putin ocupat, ca de exemplu de la managementul calitatii, pe post de purtator de vorbe?) sa ne explice frumos ca nimic nu e adevarat sau, daca e, se vor lua cele mai potente rezolvari,cum numai aici se poate...
Raspunde

Pacient Dr Boiceanu

Acum 3 ani

Pot sa mi exprim părerea personala despre Dr Boiceanu. Un OM deosebit cu multa aplecare catre pacient. Desi am fost la clinica privata nu am fost taxat pentru consultatia dansului si mi a recomandat sa merg in spital sa nu mai platesc in sistemul privat ca sunt asigurat. Referitor la tratament, este singurul la care se vad îmbunătățiri privind starea mea de sănătate. Cu siguranta voi merge mereu cu cea mai mare incredere in acest medic.
Raspunde

Laura

Acum 3 ani

Subscriu tuturor acuzatiilor aduse doctorului Hasegan. In urma cu aproape 2 ani, mama mea a avut o programare in spital la el. A tratat-o cu o superficialitate si o indolenta de-a dreptul revoltatoare. Consult ce n-a durat mai mult de 5 minute. Pentru ca si -a permis sa-l deranjeze la spitalul public si nu la cabinetul lui privat, si-a batut efectiv joc de pacient. Sa nu mai aud de acest impostor. Este vestit cat e de hraparet. N-or fi toti ca el (sper!) dar efectiv iti e frica sa mai mergi la spitalul public.
Raspunde

Un cititor

Acum 3 ani

Eroii din linia întâi.... Niște improvizați incompetenți. Habar n-au ce e aia medicină. Facultatea e o glumă, rezidențiatul altă glumă. Nu știu decât să prescrie medicamente la indicația Big Pharma
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 3 ani

fă și tu facultatea aia, așa, în glumă, ipocritule
Raspunde

@bambolero

Acum 3 ani

Mai, cand o sa ai o problema serioasa de sanatate te vad cum fugi la Cluj sau Targu-Mures, ti-e teama sa te lasi pe mana astora! Si sa stii ca medicii recomanda medicamentele firmelor care le ofera oarece! Hai sa fii sanatos!
Raspunde

Mircea

Acum 3 ani

Din cand in cand apar astfel de cazuri in presa, dar totul se musamalizeaza si gata. Da, sunt MULTI doctori pe care ii gasesti 2-3 ore in spital apoi se evapora. Merg sa tina cursuri sau merg la cabinetele lor particulare. Marea problema e ca asistentele, rezidentii, toata lumea, te trimit apoi la cabinetul particular, unde au program alte 4-6 ore. Ca nu au ecograf, ca nu au nu stiu ce alt aparat sau ca pur si simplu nu stau in spital dupa vizite. Sistemul asta dual (sau triplu daca consideram si cursurile) trebuie sa inceteze!! Casa deconteaza consultatii fantoma a unor doctori lipsa!!
Raspunde

1

Acum 3 ani

Fratilor, cand avem un militar la conducere (astia de nu intrau pe nicaieri in civilie), un cumulator de pensie speciala si salariu de bugetar, ce pretentii sa avem ? Cand sibiul e parazitat de tot felul de "medici" migranti din sudul si nordul romaniei, oameni cu mentalitati diferite de Transilvania ! Oameni ahtiati dupa bani, sudisti prin nastere, unii bagati cu pile si cu presiune la facultatea din sibiu, transferati de peste tot, de-astia de nu-si gaseau locul, ce pretentii sa avem ? Astia doar bani si parvenire sociala au in cap! Case, masini, parvenire sociala! ATAT!
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 3 ani

Întreb si eu,ca un nepriceput: cum ziua are doar 24 ore, cum poate acel sef de sectie sa faca si activitate manageriala,didactica si medicala pe parcursul unei zile?Toate astea presupun si o pregatire prealabila(ex. pregatirea materialului didactic).Pe hârtie avem genii.Eeee, dar practica si rezultatele ne omoara!
Raspunde

Andrei sebastian

Acum 3 ani

Daca ar fi aparut numele meu in acest articol nu m as fi ostenit sa va raspund. Insa apare numele unei prietene- dr Solomon-pentru care pot garanta urmatoarele: nu are cabinet medical privat si nici nu profeseaza la o alta clinica, asa cum se insinueaza . Este genul de medic 100% focusat pe meseria ei si pe grija fata de pacient. Postul pe care este angajata l a obtinut singura, nu a fost "mostenit" de la mama sau de la tata. Experienta ei de medic este complexa, dobandita atat in tara cat si in strainatate. Mentionez ca in luna decembrie am fost pacientul dlui doctor Boicean si am fost foarte multumit de cum s a desfasurat interactiunea cu acesta. In spital, nu la privat, fara plicuri si fara atentii, total profesionist. Foarte usor de terfelit numele unui doctor, poate pe viitor domul jurnalist cere mai multe opinii si verifica din mai multe surse informatia, inainte sa scrie ceva.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Queen

Acum 3 ani

Domnule BAS, Aveti dreptate intru totul. Doi medici de exceptie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Queen

Acum 3 ani

Aveti dreptate intru totul, mister Bas. Doi medici de exceptie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 3 ani

Am vrut sa comentez mai mult, eu sunt printre putinii care am comentarii mai extinse. Ce sa mai comentez, cei de mai sus au cam spus tot ce era de spus. Si faptul ca exista in acest articol multe comentarii extinse, arata gravitatea treburilor la sp. Jud, arata ce pb mari au oamenii cand merg acolo. Traim in Ue, ne tot aliniem la preturi cu ei, desi in vest salariile sunt de 4-7 ori mai mari. Haideti atunci si aliniați-va si cu instituțiile de stat, de care eu tot repet aici ca o moara stricata ca sunt praf si trebuie reorganizati din temelie. Pb e ca poate (repet, poate) in viitor vom avea un sp nou, cladire si aparate la standarde internaționale. Ok, ar fi f bine, dar daca echipa actuala pleaca din acele cladiri infecte, in spitalul nou, fara sa fie reorganizati, atunci totul e degeaba,sistemul va fi tot defect. Totul trebuie copiat din tari din Germania, Franța, nordici, canada, Usa, Japan. Noi nu trebuie sa inventam absolut nimic, totul trebuie facut ca acolo. Un Cipaian sau altu din judetean, din cj sibiu, consiliu local, casa judeteana, prefectura sau dsp, daca vor ei sa vina cu idei proprii (năstrușnice in.general),in clipa 2 sa fie demiși. Aduceti domne sistemu de funcționare din vest, proceduri, regulamente interne, responsabilități, adaptați legislația si bagati mare. Standarde Iso si altele, de implementat si de aplicat de catre toti angajatii, de la portar la director. Nu merge, desfacerea CIM si lasati sa isi vada de treaba lor la cabinetele proprii si la clinicile private (ca da, toti au câte 3 joburi si 3 salarii, unii 4, desi da, ziua are 24 ore iar ei nu lucrează in total o medie de 9-10 ore pe zi la toate cele 3 joburi (repet medie). E mult de lucru, dar se poate, garantat. Evident totul trebuie sa plece de la guvern si trebuie facut cu forța, cu biciu așadar, ca asa cu binele si cu rugăminți, s-a dovedit clar de tot ca in 32 ani nu s-a putut. Sp judetean sibiu, ca si mentalitate si nu numai, e aproape la nivel de an 1990. Trist dar adevărat.
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Buna ziua, Daca in acest articol ar fi aparut numele meu nu m as fi obosit sa va raspund. Dar faceti o mare nedreptate si patati imaginea unui medic pe care nu pot decat sa l respect si anume d-na dr. Solomon. Pot sa va garantez ca nu lucreaza decat la Spitalul Judetean si ca nu are consultatii la privat. Si asa cum vad si in articol dar si in comentarii, va garantez ca nu a ajuns pe acest post pentru ca este fiica sau nepoata, ca nu a "mostenit" scaunul de medic si ca experienta ei vine atat din practica din Romania dar mai ales din multii ani in care a profesat in strainatate. De asemenea integritatea ei profesionala, etica sau compasiunea pentru pacient nu ar trebui puse in discutie! Referitor la Dl Dr Boicean, pot spune ca am fost pacientul lui in luna decembrie, ca interactiunea a decurs exact ca la un spital din vestul Europei, si ca nu s a finalizat cu "o atentie, un plic". Iar eu personal le sunt recunoscator ambilor medici mentionati. Probabil in goana dupa senzational autorul a omis sa se informeze din mai multe surse. Caci nu cred ca despre cei doi doctori mentionati ar fi avut multe opinii negative. Nu imi sunt necunoscute alte situati in care alti medici lucreaza 30 de ore pe zi, la stat, la privat, la facultate, in comisii si consilii, etc, dar nu cred ca cei doi medici mentionati merita acest articol. Multumesc
Raspunde

Căutați adevăratele gunoaie din spital

Acum 3 ani

Dar articole despre cazurile cu adevărat scandaloase de medici spagari și abuzivi de ce nu scrieți? Că au fost sesizări și sunt atâția martori care pot fi întrebați.
Raspunde

In trecere

Acum 3 ani

Tpt vad ca multi faceti referire la Dr. Boicean si Dr. Adelaida Solomon, dar voi nu cred ca ati citit articolul ci doar niste nume. Se face referire in articol la faptul ca nu se poate face programare la Dr. Boicean, acesta aparand pe platforma de programari in concediu tot anul, apoi se face referire la Dr. Solomon ca doamna respectiva a fost internata la ea, nimic de rau despre acesti doi doctori. Problema a plecat, asa cum reiese din articol, de la urologie, de la Dr. Hasegan si de la faptul ca pacienta a fost tratata superficial. Cat despre acea persoana care spunea ca nu exista pietre la ficat, vreau sa ii recomand sa dea un search pe Google.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor dezamăgit

Acum 3 ani

Foarte trist că se atacă persoane...lăsând la o parte ocupația lor, citând trunchiat ceea ce au declarat, lăsând astfel loc de interpretare. Reputația unei persoane atacată fără drept și posibilitate de apărare este greu de recâștigat. Acuzațiile aduse doctorilor mai sus amintiți sunt bazate pe declarațiile unor persoane fără cunoștințe medicale și a procedurilor din spital. Ceea ce pot sa spun este că tocmai doctorii denigrați au fost cei mai interesați de binele pacientei. Sunt dezamăgit atât de reacția aparținătorilor pacientei cât și de lipsa de profesionalim și echitate a jurnaliștilor acestei publicații.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 3 ani

Da, intreg sistemul e la pământ. Dar cand doctorii isi trimit rezidentii in afara spitalului, in timpul orelor de program, sa le rezolve diferite probleme personale, asta din ce procedura face parte? Procedura administrativa? Procedura standard de operare? Si asta e un amarat de exemplu. Vrei sa continui si sa umplu 6 pagini de exemple?
Raspunde

Discriminare

Acum 3 ani

Nu mai comparati sudul sau capitala cu provincia!!! Acolo nu numai salariile sunt mai mari cat si medicii sunt mult mai buni! La tara doar salarii mici, dezinteres, nepasare si aroganta... Sa nu uitam de ‘nesimtita’ de la cardiologie, deranjata de apelul unui pacient sau apartinator al acestuia... Asa ceva nu intalnesti in Bucuresti!!!
Raspunde

Anonima

Acum 3 ani

Este bătaie de joc în toată țara, le a făcut salarii nesimțite (imense) și ei mai rău isi bat joc de pacienți. Și la Craiova este aceiasi situație în toate spitalele. Dar cui ii pasa?
Raspunde

Papi

Acum 3 ani

La Sibiu sunt medici?Majoritatea absolvenți de medicina Sibiu școliți de cine??? În orașe mici sunt absolvenți de Cluj,Timișoara,centre universitare cu renume in medicina,in Sibiu nu au loc de brânză și banii dați de trei lulele trei surcele... Doamne ferește să încapi pe mâinile medicilor din Sibiu,te ia groaza! Faci atacuri de panica numai gandindu-te că poți avea parte de o spitalizare in spitalul groazei. Au murit o grămadă cu zile,chiar eu era sa mor datorita unui "medic" sibian care și-a uitat un tampon in mine!Nu am făcut reclamație,nu l -am acuzat de mall praxis și acum îmi pare rău...m-am bucurat că am scăpat cu viață dar pe termen lung mi-a afectat toată încrederea în sistemul sanitar și în medicii sibieni! Luați măsuri disciplinare și pecuniare împotriva celor care nu -si fac treabă,noi plătim dublu pentru sănătatea noastră,o dată contribuțiile și o data fiecare analiza,intervenție reușită sau nu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 ani

no du-te de undea-i vent, că acolo ai doctor absolvent de Cluj
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ANA TELEMAN

Acum 3 ani

Am beneficiat de consultație și intervenție endoscopică completă la dl. Dr. Boicean Adrian, în urmă cu o lună, în cadrul Spitalului județean Sibiu. Profesionalismul și atitudinea ca OM au fost de excepție și sunt destul de rar întâlnite la medicii noștri, față de noi - pensionarii. Nu pot găsi destule cuvinte de apreciere și mulțumire pentru acest MEDIC și OM ! Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru toată viața dumneavoastră !!! Aceeași urare pentru tot personalul Secției gastroenterologie a Spitalului județean Sibiu.
Raspunde

Respect dr. Boicean

Acum 3 ani

Nu stiu ce experienta au avut altii, dar eu il consider pe domnul Boicean un doctor profesionist si in primul rand un OM deosebit .Nu stiu daca e cel mai bun din Sibiu dar nu inteleg toata campania asta impotriva lui facuta de ceva timp in presa. Tineti cont cand aruncati cu noroi, ca medicii sibieni de calitate au tot timpul optiunea Europei, iar in locul lor o sa aducem carieristi si parveniti de prin alte locuri .
Raspunde

Hiena

Acum 3 ani

Slab pregatiti,nesimtiti,predau la Fabrica de diplombe Sibiu(???!),si activeaza si la privat...?(pe noi ne verfica cineva..CJ ...aud ?) N-am intalnit un medic la SJ Sibiu sa nu pretinda PLICUL cu grosime adecvata orasului UNIVERSITAR (???) EXCEPTIA =MINORITATE(???!!!) DE CE SUNT PLATITE ORGANELE DE CONTROL ?(vedem si noi niste sanctiuni adevarate... Scuze ORGANELE "e tot cu doctorat la Sibiu"... RUSINE NESIMTITILOR ! (parca ati depus un juramant...)!!!
Raspunde

RUSINE

Acum 3 ani

Slab pregatiti,cu o nesimtire greu de imaginat,ajunsi acum mari cadre universitare (pana in '90 nu reusiseta sa ajunga nici primari ,apoi devin f.f. "luminati"...)-mARii medici ai Sibiului . In spital se prezinta sa-si ridice salarul,plicurile si sa indrume pacientii spre cabinetele private,apoi alearga la Facultate sa-si instruiasca urmasii... Verifica cineva pentru ce primesc salarul urias fata de cei care le alimenteaza "plicurile" (conditionat in mod "inteligent"...) Verifica cineva cati pacienti din spital ajung in cabinetul privat dotat cu aparatura invechita si uzata... Verifica cineva sanctiunile primite,cati ar merita sa li se ridice dreptul de a profesa ,pentru respectul juramantului depus... Cand habaristi din politica ,fac ceva si pentru cetatean si obliga f.f.f. mica minoritate corecta a lumii medicale sa devina macar majoritate... Ancheta COVID o fentam ?... DUMNEZEU SA VA DARUIASCA TUTUROR CEEA CE MERTATI !
Raspunde

Cu tupeu, înainte!

Acum 3 ani

Așa e în viața. Ni se cuvine totul. Chiar și un CT când nu e nevoie. E irelevantă părerea medicului care a făcut facultatea de medicină, noi știm mai bine. Noi și .. Google. Înțeleg că e mama, dar acuzațiile de genul: [M-a consultat ”superficial" 5 minute] sunt puerile. Tare mi-ar place sa îl văd pe "domnul" cu plângerea, lângă un medic, doar o săptămână. Cred că perspectiva ar fi cu totul alta. In rest, cu tupeu, înainte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus