Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Studentă și ofițer de la Academia Forțelor Terestre Sibiu răniți într-un accident în timp ce erau în marș, luni dimineața

Studentă și ofițer de la Academia Forțelor Terestre Sibiu răniți într-un accident în timp ce erau în marș, luni dimineața

O tânără studentă și un ofițer ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au fost loviți de o mașină ieri dimineața, în jurul orei 4:40, în timp ce se deplasau într-un convoi cu alți colegi.

Accidentul s-a petrecut pe pasajul de traversare a autostrăzii, din Zona Industrială Est. Șoferul se deplasa cu mașina pe strada Ștefan cel Mare spre strada Podului, arată polițiștii sibieni. 

„Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că un sibian în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare spre strada Podului, într-o zonă iluminată public, în împrejurări care urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a acroșat o tânără în vârstă de 20 de ani, care se deplasa într-o coloană militară semnalizată corespunzător cu antemergător și premergător, cu veste reflectorizante, două steaguri de culoare roșu și galben și o lanternă”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Surse neoficiale au spus că, de fapt, studenții nu ar fi purtat veste reflectorizante și că li s-ar fi impus să semneze un document potrivit căruia „își asumă accidentele de pe traseu”. Informațiile au fost negate de reprezentanții AFT.

„Subunitatea aflată în deplasarea planificată prin programul de instruire a respectat prevederile legislaţiei militare și rutiere care reglementează astfel de activităţi. Militarii responsabili de siguranţa deplasării, aflaţi în faţa şi în spatele subunităţii, purtau veste reflectorizante, mijloace de semnalizare luminoase şi fanioane.

Precizăm, de asemenea, că instruirea periodică a studenților pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, cu privire la riscurile existente şi măsurile de siguranţă care trebuie luate pe timpul desfăşurării activităţilor, reprezintă o activitate obligatorie, prevăzută de legislația în vigoare, și se desfășoară cu respectarea tuturor standardelor.

Conducerea Academiei cooperează permanent cu organele judiciare pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de producerea acestui incident”, transmit oficialii AFT. Potrivit acestora, cele două persoane, o studentă şi un cadru militar, au fost rănite ușor și, în urma apelului la serviciul de urgenţă 112, efectuat de un reprezentant al subunității, militarilor răniţi li s-a acordat primul ajutorul la faţa locului, ulterior studenta fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. În prezent starea celor doi militari este bună.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea unității de parchet competente, să fie stabilite cauza și circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3491

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fane Patru

Acum 1 an

Este interzisa circulația pietonilor pe autostrăzi, prin lege! Studenții nu aveau ce sa caute pedestru pe autostrada!
Raspunde

BON

Acum 1 an

Fane Patru, n-ai citit corect. Erau pe pasajul de traversare peste autostradă, nu pe autostradă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus