Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
23°C

VIDEO I-a filmat și i-au confiscat mașina: cum procedează Bolojan la Bihor cu cei care aruncă gunoaie din mașini

VIDEO I-a filmat și i-au confiscat mașina: cum procedează Bolojan la Bihor cu cei care aruncă gunoaie din mașini

Pentru a descuraja aruncarea deșeurilor în parcările de pe drumurile județului, administrația condusă de fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, a instalat aleatoriu camere de supraveghere. Pe baza imaginilor surprinse, luna trecută au fost aplicate amenzi de 70.000 de lei, iar un autovehicul a fost indisponibilizat.

Amenzile au fost aplicate în urma unui proiect inițiat de Consiliul Județean Bihor, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului, Direcția regională de drumuri din cadrul CNAIR, RCS&RDS și o firmă de IT locală  (Bitroot Solution). În cadrul acestui proiect au fost amplasate camere de supraveghere video în parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. ”Camerele de supraveghere au fost achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile. Aceste acțiuni au caracter permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, se arată într-un comunicat al administrației județului Bihor.

Patru persoane, 70.000 de lei amendă

Acum, reprezentanții CJ Bihor au anunțat primele rezultate ale acestui proiect. ”În luna mai au fost surprinse, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, patru persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor județene din Bihor.  Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bihor cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei. Uneia dintre persoanele amendate i-a fost indisponibilizat autovehiculul”, informează reprezentanții CJ Bihor.

Aceștia au și dat publicității imaginile care au dus la aplicarea amenzilor.

În județul Sibiu autoritățile responsabile în domeniu preferă să dispună aplicarea de amenzi și igienizarea locurilor în care au fost aruncate, în mod nelegal, deșeurile.

Citește și În București se confiscă mașinile. Ce pățește un sibian prins că aruncă deșeuri în natură?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nonick

Acum 2 luni

Pana a instalat camera de filmat putea sa instaleze si un cos de gunoi acolo (nu e o scuza pentru mizerabilii care lasa gunoaie, dar totusi).
Raspunde

No Name

Acum 2 luni

Faci gunoi, il pui in masina si il arunci la tine acasa daca nu gasesti cos de gunoi pe drum!
Raspunde

Mihai

Acum 2 luni

Și dacă și le cară acasa, e vreo problema? Toți plătim taxa de salubrizare, care e problema sa le ducem la tomberoanele de acasă? Dacă le putem cară pline în mașină, de ce nu le putem cară și goale inapoi? Zile faine
Raspunde

Dragos

Acum 2 luni

Respect, Bolojan!
Raspunde

No Name

Acum 2 luni

Pe cand astfel de initiative si in Sibiu? Camerele instalate cu ocazia Sumit-ului din 2019 cam "ruginesc" stand asa degeaba! Macar in zonele unde sunt amplasate sa stie lumea ca poate fi amendata pentru oprire/stationare neregulamentara, aruncat gunoi pe trotuar/strada, aruncat gunoi din masina, treceri peste linia continua, exemple sunt multe! Cel mai repede exemplu care imi vine in minte este intersectia Siretului cu Calea Dumbravii unde este camera si acolo vezi numai "avariati" langa si pe trecerea de pietoni, unii chiar parcati in sensul giratoriu, ambalaje aruncate de la ce cumpara din magazinele de pe colt!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus