Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Furt de criptomonede pe bursa Maiar dezvoltată la Sibiu: 1,650 de milioane de Elrond eGold sau 113 milioane de dolari

Furt de criptomonede pe bursa Maiar dezvoltată la Sibiu: 1,650 de milioane de Elrond eGold sau 113 milioane de dolari

1,650 de milioane de monede Elrond eGold au dispărut din mai multe conturi gestionate de platforma Maiar, în urma unui atac cibernetic, anunță cointelegraph.com. Majoritatea fondurilor furate au fost fie recuperate în totalitate, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond, anunță directorul executiv al Elrond, Beniamin Mincu.

Maiar Exchange, o bursă de criptomonede (DEX) care dezvoltă criptomoneda Elrond, a fost scoasă temporar din funcțiune, la începutul săptămânii, după ce hackerii au reușit să fure contravaloarea a 113 milioane de dolari în Elrond eGold (EGLD), informează cointelegraph.com.

Luni, cofondatorul și directorul executiv al Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa "investighează un set de activități suspecte" pe bursa Maiar.

La scurt timp după aceea, DEX-ul a fost scos din funcțiune, Mincu anunțând că problema a fost identificată și că este în curs de implementare o "remediere de urgență".

Într-un mesaj pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, luni, Mincu a declarat că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis "o zonă de exploatare pe care pur și simplu a trebuit să o abordăm și să o atenuăm imediat".

Din trei portofele au reușit să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, ceea ce, la prețurile actuale, valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari. Restul criptomonedelor fie sunt încă deținute în diverse portofele, fie au fost transferate în USD Coin (USDC) și Ether (ETH), fie au fost vândute pe burse centralizate.

Prețul EGLD a scăzut cu 9,5%, de la aproximativ 74 de dolari până la un minim al ultimelor 24 de ore de 65,50 dolari, dar de atunci și-a revenit ușor, tranzacționându-se acum în apropiere de 68 de dolari.

Mincu a precizat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și că o explicație tehnică va fi oferită după ce se va clarifica faptul că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX, programată pentru marți, spunând că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate în totalitate, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

Cointelegraph susține că aproximativ 1,6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platformele financiare descentralizate (DeFi) în primul trimestru al anului 2022, iar peste 90% din toate criptomonedele furate provin din protocoale financiare descentralizate (DeFi) piratate, cum ar fi DEX-urile.

Aplicația Maiar este miercuri funcțională, iar EGLD se tranzacționează acum cu 65,77 de dolari.

Din primele informații, se pare că hackerii au reușit să scadă cotația EGLD la 5 dolari, doar în DEX-ul Maiar, pentru câteva minute, și au cumpărat masiv la această cotație.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2719

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Canaris

Acum 3 luni

Acum stiu de ce este berea la Sibiu ca la carciuma in Germania.....astia sunt multimilionari in euro......sau nu sunt?
Raspunde

Sparrow

Acum 3 luni

S-a furat praful de pe tobā. Nu existā monede virtuale, e o iluzie nāscocitā de niste smecheri. M-am dus ieri in Piata Cibin si am vrut sā imi cumpār niste pāstârnac. I-am zis precupetului cā vreau sā platesc in bitcoin. Omu' mi-a zis" pleacā domnule de-aici cā am treabā !" I-am tinut o teorie despre blockchain si el a strigat la un cumātru " Fane , hai unpic aci cā face unu' pe nebunu' !"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus