Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Secția ATI 1 a fost modernizată. S-au montat detectori de oxigen și detectori optici de fum și temperatură

Secția ATI 1 a fost modernizată. S-au montat detectori de oxigen și detectori optici de fum și temperatură

Etajul I al Secției Clinice Anestezie Terapie - Intensivă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a reintrat în circuitul medical, după finalizarea lucrărilor de modernizare a acestuia, transmit reprezentanții unității medicale. Valoarea totală a lucrărilor efectuate s-a ridicat la aproape 867.000 lei. Din suma menționată, circa 513.000 lei au provenit dintr-o sponsorizare din partea ROMGAZ, obținută prin intermediul Asociației „Împreună pentru Sănătate”, restul sumei fiind asigurată din fondurile proprii ale spitalului. 

Citește și „Anunțate de trei ani, încep lucrările pentru schimbarea la față a Spitalului județean Sibiu”

Etajul I al Secției Clinice Anestezie Terapie – Intensivă din cadrul Spitalului Județean a fost renovat. S-au făcut reparații curente la instalația electrică și la cea de detecție CO2 s-au montat accesorii, corpuri  de iluminat și alte materiale pentru refacerea rețelelor electrice. De asemenea, s-a montat o centrală adresabilă de detecție incendiu și s-a înlocuit tablou electric. A fost înlocuită rețeaua de distribuție a oxigenului și a aerului comprimat. S-au montat detectori de oxigen necesari desfășurări activității în condiții de maximă siguranță în cele 12  boxe individuale pentru pacienți, cu senzori la fiecare pat. Acum secția ATI are o unitate centrală pentru detectori oxigen, un panou de afișaj pentru motorizarea permanentă a cantității de oxigen atmosferic din boxele ATI și detectori optici de fum și temperatură. Au fost reparați pereții s-au realizat zugrăveli s-a un covor PVC și tarkett. 

Astfel, în momentul de față ambele etaje ale Secției ATI sunt modernizate după ce etajul 2 a fost redeschis la finalul lunii august a anului precedent, după lucrări similare. Cele două rotonde ATI situate la etajele 1 și 2 ale clădirii urgenței totalizează un număr de 24 de boxe individuale. 

„Secția de Anestezie - Terapie Intensivă este un spațiu vital al spitalului, locul de care depinde activitatea mai multor secții, în speciale cele chirurgicale, Urgența și nu numai. Tocmai de aceea am dorit să găsim resurse pentru modernizarea acestora. Odată cu finalizarea lucrărilor, ambele etaje ale secției ATI sunt complet renovate, moderne și corespund cerințelor actuale cu privire la securitatea pacienților și a personalului medical, activitatea putându-se desfășura în condiții de siguranță. Mulțumim ROMGAZ, care ne-a sprijinit din nou, prin alocarea unor resurse financiare considerabile și a reconfirmat că este unul dintre cei mai importanți parteneri ai spitalului cu privire la dezvoltarea serviciilor de sănătate pentru cetățenii județului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea. 

Reprezentanții spitalului subliniază faptul că finalizarea modernizării rețelei de alimentare cu oxigen și aer comprimat asigură continuitatea activității medicale pentru zona chirurgicală și zona ATI unde există un flux continuu de pacienți. 

Se anunță continuarea investițiilor programate

Totodată, etajul I al secției ATI a fost dotat cu mobilier nou, necesar derulării activității personalului, grație unei sponsorizări generoase din partea Mobila ABC, în valoare de aproximativ 15.000 lei. 

„Suplimentar modernizării instalațiilor s-au efectuat și lucrări de renovare și a fost schimbat și mobilierul pentru personal prin bunăvoința Mobila ABC care ne-a sponsorizat cu piesele de mobilier și cărora le mulțumim pentru implicare”, a adăugat managerul SCJU Sibiu. 

În momentul de față, Secția Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 44 de paturi dintre care 38 în zona verde și 6 paturi ATI-Covid în zona roșie (modularul II).  

Investițiile programate în infrastructura actualului spital județean continuă. În prezent, mai multe pavilioane se află într-un proces complex de renovare și modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, gestionat de Consiliul Județean Sibiu. Lucrările se desfășoară etapizat și pe zone, pentru a fi asigurată continuitatea activității medicale. Până în prezent s-a finalizat renovarea Secției Clinice Urologie.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus