Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Putin spune că Rusia nu va opri sondele de petrol şi nu crede că Occidentul se poate lipsi complet de energia rusească

Putin spune că Rusia nu va opri sondele de petrol şi nu crede că Occidentul se poate lipsi complet de energia rusească

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că societăţile petroliere ruseşti nu-şi vor opri sondele de petrol, în pofida sancţiunilor impuse de statele occidentale şi a eforturilor acestora de a-şi diminua dependenţa faţă de materiile prime energetice importate din Rusia, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Statele Unite au introdus în martie un embargo petrolier împotriva Rusiei, la numai câteva zile după ce aceasta a atacat Ucraina, iar Uniunea Europeană a decis luna trecută să renunţe în termen de şase luni la circa 90% din importurile sale de petrol din Rusia şi în termen de opt luni la cele de produse rafinate.

Cu toate acestea, Putin a apreciat joi că pe parcursul următorilor câţiva ani Occidentul nu va putea să sisteze complet importurile energetice din Rusia. ''În ce priveşte refuzul resurselor noastre de energie, este improbabil în următorii câţiva ani, deşi nu este clar ce se va întâmpla în aceşti câţiva ani. De aceea, nimeni nu va turna ciment peste sonde'', a spus liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu tineri întreprinzători.

Producţia de petrol a Rusiei a scăzut cu circa 9% în aprilie, dar este de atunci în creştere constantă în pofida sancţiunilor occidentale, întrucât Rusia şi-a redirecţionat exporturile de petrol către Asia, în special către China şi India.

Mai mult, după cum a remarcat joi şi reprezentantul american pentru securitate energetică Amos Hochstein, Rusia ar putea obţine acum mai multe venituri din exporturile de combustibili fosili decât obţinea înainte să lanseze agresiunea contra Ucrainei, întrucât creşterea preţului acestor materii prime compensează valoric scăderea vânzărilor determinată de sancţiuni.

Aceeaşi constatare a făcut-o şi Putin. ''Încasările companiilor (ruseşti) cresc. Toată lumea vede asta, toată lumea îşi dă seama'', a remarcat el.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Babylon

Acum 2 ani

Indiferent de ce crede personal Putin, UE este o sandrama plina de incompetenti care nu stiu sa socoteasca. Fara resurse, doar cu ifose si ordine date altora.... seamana cu prabusirea monarhiilor, zilele astea. Si sa ne multumim ca exista armele nucleare, ca altfel eram acum tot imbarcati in trenuri.. de catre globalisti si trimisi pe front. Sa "aparam libertatea".....din fericire, doar ucrainienii mai pun botul la asa ceva. De fapt nu pun botul, sunt obligati sa moara, de catre Zelenski... cu lege martiala, om fara constiinta, globalist tipic. Asa ne-ar fi facut la toti, daca nu avea Rusia armele nucleare si nu le era frica... clasei superioare de globalisti, ca vor muri si ei.... cei care detin tot si apara si cu dintii ideea de "proprietate". Care e buna doar cand e numele clanurilor lor pe tot.... cand apare un nume mai rusesc, sarbesc, romanesc sau bulgar... e mare deranj. Trebuie eliminat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus