Luni,
02.12.2024
Innorat
Acum
4°C

FOTO VIDEO Sibienii care au mers cu bicicleta 700 de kilometri pe Via Transilvanica. Pe lângă toate lucrurile bune, au avut și ghinion, li s-au stricat bicicletele

FOTO VIDEO Sibienii care au mers cu bicicleta 700 de kilometri pe Via Transilvanica. Pe lângă toate lucrurile bune, au avut și ghinion, li s-au stricat bicicletele

După 10 zile de mers cu bicicleta și de străbătut 700 de kilometri din Via Transilvanica, șase sibieni s-au întors astăzi acasă. Au plecat în 1 iunie din Drobeta Turnu-Severin și au ajuns sâmbătă, 11 iunie în Piața Mare din Sibiu, unde au fost așteptați cu șampanie de prieteni și de familie.

Tinerii sibieni nu sunt la prima aventură de acest gen. Anul trecut, trei dintre ei, Mihai Culcea, Florentin Cismaru și Dan Costea, au străbătut cealaltă jumătate de Via Transilvanica, de la Putna până la Sibiu. În călătoria din acest an li s-au mai alăturat încă trei pasionați de biciclete.

"Suntem un nucleu de trei, care am fost anul trecut, am făcut Putna-Sibiu, jumătatea cealaltă de traseu, și am fost eu, Florentin și Dan. Anul acesta ni s-a alăturat și Alex, iar doi băieți ne-au văzut clipul de anul trecut postat pe youtube și au decis să vină și ei cu noi. Cu Dan sunt coleg de muncă, suntem corporatiști, iar în timpul liber mai facem și astfel de nebunii. Cu Florentin mă cunosc din lumea sportivă, am început să ieșim pe munte, să facem tot felul de activități”, a detaliat Mihai pentru Turnul Sfatului.

„Ni s-au defectat bicicletele”

I-am așteptat pe cei șase tineri la capătul traseului și am cules primele impresii din călătoria lor. Mihai spune că cel mai dificil obstacol pe drum a fost faptul că li s-au stricat bicicletele. 

„Față de anul trecut, anul acesta majorității ni s-au defectat bicicletele. Am ieșit de pe traseu din cauza asta. Mi s-a stricat bicicleta la Reșița, am ieșit o zi de pe traseu, a trebuit să găsesc o piesă care a fost livrată din Ploiești. Colegii mei au plecat în acest timp pentru că nu voiam să ținem grupul pe loc. Asta e și ideea, să ai spirit de echipă, se întâmplă ceva, îți rezolvi problema, nu stă grupul pe loc”, povestește Mihai. „A doua zi am rezolvat problema, i s-a stricat bicicleta altui prieten. Avem trusă la noi, reparăm anumite lucruri, dar nu poți să ai chiar un service după tine".

I-a surprins bunătatea și căldura oamenilor

Pe traseu au întâlnit oameni și povești care i-au impresionat foarte mult. Au fost găzduiți în casele lor, le-au ascultat istoriile și s-au bucurat de fiecare moment în parte petrecut împreună cu aceștia. Pe lângă oameni, i-au atras foarte mult potecile și peisajele pe care le-au descoperit.

„Ne-au surprins foarte mult oamenii. Incredibil. Am fost atât de surprinși plăcut și primiți cu entuziasm și căldură peste tot. Am stat foarte mult cu oamenii, care ne primeau la ei în casă. Sunt niște priveliști extraordinare. Poteca e făcută de așa natură încât între două localități să nu traversezi pe drumul de asfalt ci să te duci pe deal, acolo vezi cele mai frumoase priveliști. Și istoria. Fiecare loc are povestea și istoria lui spusă de localnicii de acolo”, mai spune acesta.

Cum arată o zi din traseul lor

În fiecare zi porneau pe traseu în jur de ora 9 dimineața și ajungeau la cazare după ora 9 seara. 

„Dimineața de la opt luăm micul dejun, la  9 – 9 jumătate plecăm să biciclim. De cele mai multe ori ajungem la 9-10 seara, poate și la 11. La cină povestim cu oamenii, ne spun câteva lucruri despre ei, despre loc și a doua zi la fel, atunci interacționăm cu gazdele. De obicei, oamenii sunt foarte deschiși, sunt oameni pasionați, sunt oameni care iubesc alți oameni”, mai spune tânărul.

„Și la anul va fi ceva de intensitate”

Când îl întrebi care e cel mai mare impediment din cursele lor, Mihai spune că este nămolul. Le îngreunează cursele și îi obosește. Chiar și așa, nimic nu se compară cu experiența trăită. Tocmai de aceea, plănuiesc o nou aventură și anul următor.

„Cel mai mare impediment este nămolul, se încarcă  bicicletele, aluneci, e greu. Următoarea probabil o vom face la anul, este logistică, trebuie să ne planificăm și la  anul va fi ceva de intensitate cu siguranță. Bugetul pe tura asta a fost 2000 de lei, cazare și mese, cu completarea că a fost nevoie de bani pentru remedierea defectelor”, concluzionează sibianul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Crisi

Acum 2 ani

Bravo!
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 ani

Bravo bāieti! Respect!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus