Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Președintele Ucrainei avertizează că există riscul unei crize alimentare mondiale

Președintele Ucrainei avertizează că există riscul unei crize alimentare mondiale

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat sâmbătă că o continuare a blocadei ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră riscă să conducă la o criză alimentară mondială, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres.

„Dacă nu ne putem exporta produsele alimentare, atunci lumea se va confrunta cu o criză alimentară gravă şi foamete în multe ţări din Asia şi Africa”, a declarat Zelenski în intervenţia sa prin videoconferinţă în cadrul forumului de securitate Dialogul Shangri La, organizat în Singapore.

Penuria de alimente ar putea cauza haos politic şi căderea guvernelor în unele ţări, a subliniat şeful statului ucrainean.

De la începutul războiului din Ucraina, mai multe porturi ucrainene sunt supuse unei blocade din partea Rusiei, ceea ce împiedică exporturile de cereale. Ucraina este al patrulea exportator de cereale din lume.

În prezent, milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 an

Ucraina e pe făraș iar preşedintele Zelenski e îngrijorat de restul lumii.
Raspunde

Actor Ratat

Acum 1 an

Mai bine se ocupa cu teatru de cafenea, individu asta.... si-o distrust tara si face jocul globalistilor. Pe vietile ucrainienilor...
Raspunde

Atata Poate

Acum 1 an

Un evreu care distruge doua tari crestine.... sa le puna pe tava globalistilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus