Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO Pești bolnavi la lacurile Șopa. Administrația locală: „Există acolo o depunere de mâl de peste 2 metri. Urmează să fie reamenajate”

FOTO Pești bolnavi la lacurile Șopa. Administrația locală: „Există acolo o depunere de mâl de peste 2 metri. Urmează să fie reamenajate”

Un pescar sibian semnalează faptul că peștii care se prind în cele trei lacuri de la Șopa (Șelimbăr) prezintă tot felul de răni și eczeme, cerând astfel intervenția autorităților locale și a organizațiilor de mediu.

Administrația locală din Șelimbăr spune că există acolo depuneri de mâl de peste doi metri și că în viitoarele ședințe de consiliu local se va propune un proiect pentru reamenajarea lacurilor.

”Pescuim de mai bine de 10 ani în aceste lacuri, dar niciodată nu s-a întâmplat un așa dezastru ecologic, practic toți peștii care îi prindem din aceste 3 mari lacuri  au un tip de eczeme în diferite părți ale corpului, intestinele sunt umflate și au un tip de lichid alb pe ei, iar ceea ce ne-a pus în alertă este că informându-ne mai bine pe internet este ca acești pești ar avea simptomele unei septicemie hemoragică virale ceea ce nu vorbim despre un singur peste, ci vorbim în jur de 100-150 de pești prinși doar în acele 3 zile doar.

Vorbind cu persoanele care au lucrat la Pescăria Albota ar avea aceleași simptome ca la Pescăria Albota.

Ultima data când sa întâmplat să găsim în jur de 500-900 de pești a fost acum 2 ani în lacul Șopa nr 2 când mai mulți ciobani au tratat oile de paraziți, iar după le-au lăsat în apă dar văzând ca și atunci chiar dacă au fost mai multe poze trimise la cei care ar fi trebuit să se ocupe de așa ceva nu s-a făcut nimic foarte probabil nu s-a apelat la persoanele competente, dar de data asta speram sa se poată rezolva ceva”, susține pescarul care precizează că a păstrat câțiva pești pentru a-i transmite autorităților, pentru analize.

Primarul Marius Grecu spune că lacurile au nevoie urgentă de decolmatare.

”Lacurile de la Șopa nu sunt amenajate de câțiva ani, există acolo o depunere de mâl de peste 2 metri. Nu s-a făcut o analiză deocamdată asupra peștilor care sunt acolo, dar cel mai probabil se poate vorbi de o lipsă a oxigenului. Aceste lacuri urmează să fie decolmatate și reamenajate, iar în perspectiva aceasta urmează ca la viitoarele ședințe de consiliu local să venim cu un proiect de hotărâre„, susține primarul Marius Grecu.

Lacurile s-au aflat mulți ani în administrarea asociației locale a vânătorilor și pescarilor, acestea reintrând recent în administrarea Primăriei Șelimbăr.

Intenția administrației locale este ca acolo să fie amenajate două din cele trei lacuri pentru recreație, cu pontoane și bărci, iar cel de-al treilea să fie destinat pescarilor.

”Acolo vrem ca două lacuri să fie amenajate ca și zone de recreație, cu pontoane, bărci, maluri unde să se poată face plajă, iar altul să fie cu destinație pentru pescuit”, anunța administrația locală în 2018. De atunci zona Șopa a fost amenajată cu locuri de picnic și cu un traseu de biciclete prin pădurile din zonă.

”Vă rugăm să faceți niște investigații și să trimiteți pe cineva să verifice  boala acestor pești pe care mai mulți dintre colegii pescari îi consumă când ajung acasă și poate fi infectat cât și aceste lacuri văzând că aici pescuim mai mult de 300 de pescari din județul Sibiu și nu numai”, a transmis pescarul sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 1 an

Pescarii au sesizat probleme de otrăvire asupra peștilor. Nu are nici o legătură cu nămolul din baltă, din contră, la fitofag îi place nămolul. Primarul ne zice povești vânătorești când problema din Șelimbăr este despre protejarea a tot felul de geambasi și crescători de animale neaveniți care otrăvesc și poluează apele localității. Să nu uităm de mirosul insuportabil de pe Sevis care are clar legătură cu dejecțiile de la animale deversate în râu și de doi ani primarul tot dă din gură că rezolva dar nu a făcut nimic concret. Va găsi o firmă de la PNL care să mulgă un purcoi de bani de la primărie ca să drageze fundul lacurilor.
Raspunde

Logician

Acum 1 an

Logicians pride themselves on their unique perspectives and vigorous intellect. They can’t help but puzzle over the mysteries of the universe – which may explain why some of the most influential philosophers and scientists of all time have been Logicians. This personality type is fairly rare, but with their creativity and inventiveness, Logicians aren’t afraid to stand out from the crowd.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus