Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Soma se alătură proiectului ”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a” și ia parte la acțiuni de ecologizare în tot Sibiul

Soma se alătură proiectului ”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a” și ia parte la acțiuni de ecologizare în tot Sibiul

În perioada 27 mai - 11 iunie cartierele Sibiului au găzduit cea de-a treia ediție a proiectului“Ne jucăm și curățăm”, un eveniment de responsabilitate socială și respect față de mediul înconjurător, susținut de compania Soma Sibiu.

Însoțite de specialiști în salubrizare, personajele colectării separate: PetRică, BioRel, Mărie-Hârtie, Miticlă și Tanti Rezi, au mers prin diferite cartiere ale orașului, unde au luat parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Spre exemplu, în parcul Sub Arini copiii și părinții au făcut curat pe malurile pârâului Trinkbach, în cartierul Veteranilor locuitorii zonei au ecologizat zona de sub podul de la ieșire spre Mediaș, iar pe Valea Săpunului super-eroii colectării separate au strâns gunoaiele din jurul locurilor de joacă. În ultima parte a proiectului, peste câteva zeci de voluntari au luat parte la curățarea cartierului Țiglari și a zonei din preajma Lacului lui Binder.

La fiecare dintre evenimentele prezentate mai sus Soma a avut cel puțin un reprezentant de față, acesta nu doar discutând cu orice are vreo nelămurire legată de colectarea deșeurilor în Sibiu, ci implicându-se activ în acțiunile de ecologizare.

Compania de salubrizare a Sibiului, Soma, a susținut activitățile proiectului inclusiv “adoptând” personajul Tanti Rezi – unul dintre protagoniștii campaniei “Și în gunoi sunt super-eroi”.

“Tanti Rezi simbolizează deșeurile reziduale, adică deșeurile rele, pentru care oamenii știu că pot plăti suplimentar și care, finalmente, dăunează mediului înconjurător întrucât nu pot fi reciclate. Însă noi, echipa Soma, credem că deșeurile reziduale ascund adesea resurse valoroase: peste 50% din deșeurile pe care le percepem ca fiind reziduale sunt de fapt reciclabile și, dacă ar fi aruncate corect, ar putea fi reciclate, transformate în produse noi. E nevoie de educație, informare corectă din partea noastră, a tuturor, și atenție când ne debarasăm de gunoaie. Adesea e mult mai ușor să aruncăm în pubela neagră, fără să ne gândim că deșeurile care ajung acolo sunt condamnate să trăiască sute de ani în gropile de gunoi din câmpurile noastre. Cu atenție și interes, tanti Rezi devine resursă importantă pentru toate celălalte fracții de deșeuri”, declară reprezentanții companiei Soma.

Soma nu este la prima acțiune dedicată colectării selective, reciclării și protejării mediului înconjurător. Un exemplu în acest sens fiind materialele dedicate educării copiilor pe care le-au promovat de-a lungul timpului (cum ar fi cărțile de colorat educative, oferite în mod gratuit) sau materialele informative (precum ghiduri ample de colectare selectivă) pe care sibienii le primesc anual.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus