Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Cursuri de educație antreprenorială și TIC pentru cadre didactice din județele Sibiu și Mureș

Cursuri de educație antreprenorială și TIC pentru cadre didactice din județele Sibiu și Mureș

În perioada 10 - 12 iunie 2022, un număr de 29 de cadre didactice de la școli din județele Sibiu si Mureș, au participat la sesiuni de formare, organizate în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.

Sesiunile de formare ale cadrelor didactice au fost susținute de formatori din Norvegia, având ca tematici generale Bazele educației antreprenoriale și Educația de bază TIC, în scopul sprijinirii participanților în dezvoltarea de competențe necesare pentru identificarea problemelor din școli și elaborarea unor propuneri de proiecte relevante pentru școala și comunitatea de unde provin.

În urma participării la sesiunile de formare cadrele didactice au luat cunoștință de posibilitățile și procedura de acordare a unor mini-granturi pentru implementarea de proiecte, în școlile de proveniență, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar.

Cadrele didactice participante au reprezentat școli care sunt parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr.3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului.

Date de contact:

Daniela Preda - Manager proiect

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID)

Email: [email protected]

Website : www.acces4succes.ro

Pagina de Facebook: Proiect Acces spre Succes

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus